Inbox LinkedIn persoonlijk profiel op de schop

///Inbox LinkedIn persoonlijk profiel op de schop

Inbox LinkedIn persoonlijk profiel op de schop

Door |2019-03-18T12:51:56+00:00donderdag 24 september, 2015|BLOGS, LinkedIn|

LinkedIn blijft lekker verder ontwikkelen. Met regelmaat tref ik aanpassingen aan in de tool, zo nu ook weer. Wat is er veranderd? Alles omtrent je berichten- en uitnodigingen systeem, oftwel de inbox, van je LinkedIn persoonlijke profiel. Tijd voor een update! 

Wisselen van Nederlandse taal naar Engels

Om de veranderingen omtrent je inbox te kunnen zien, moet je eerst wisselen van Nederlandse taal naar het Engels (als je die nog niet op Engels had staan). Dit omdat het vooralsnog alleen in het Engels aangepast is, Nederlands komt later. Je past de taal aan door rechts boven in je profiel op je profielfoto te staan (niet klikken) en dan te kiezen voor “Taal” en klikken op “wijzigen”.

LinkedIn berichten systeem

Ontvangen nieuwe uitnodigingen

Boven in je profiel zie je links van je profielfoto drie icoontjes. De meest rechtse geeft met een rood vakje aan dat je uitnodigingen hebt ontvangen.

LinkedIn berichten systeem

Klik je op het icoontje, dan kom je in een omgeving waarin LinkedIn je probeert te verleiden je contacten te importen uit je externe e-mailboxen zoals Gmail of Hotmail. Mijn advies: ga hier nooit op in! LinkedIn wil graag dat je die contacten uitnodigt om te linken op LinkedIn. Waar ze echter niet bij stilstaan is dat mensen niet altijd hetzelfde e-mailadres gebruiken voor LinkedIn als dat jij in je bestand hebt staan. Daarnaast heeft niet iedereen uit jouw e-mailbestanden een LinkedIn profiel en worden deze mensen tot in den treure der dagen achtervolgd door LinkedIn om toch maar een account te openen. Je maakt hier dus geen vrienden mee.

LinkedIn berichten systeem

Ga je er op staan (niet klikken dus), dan zie je een lijst met uitnodigingen en daaronder een lijst met mensen die je misschien kent.

LinkedIn berichten systeem

Uitnodigingen accepteren of weigeren

Ga je op een van de uitnodigingen staan, dan zie je dat er een optie verschijnt om de uitnodiging te accepteren door op het vinkje te klikken of om het te weigeren middels het kruisje. LinkedIn berichten systeem

Je kunt ook kiezen voor “See all”  om alle uitnodigingen overzichtelijk te bekijken, inclusief persoonlijke boodschap (áls die er bij staat).

LinkedIn berichten systeem

Je krijgt een overzicht van al je uitnodigingen te zien. Klik op “see more” om alles te zien.

LinkedIn berichten systeem

Uitnodigingen met of zonder persoonlijke boodschap 

Klik je op het icoontje met de aanhalingstekens, dan krijg je de boodschap te zien die degene bij zijn uitnodiging gestuurd heeft of, helaas, het standaard bericht. Klik je op de “naar links krommende” pijl rechts boven de boodschap, dan kun je een antwoord sturen aan de uitnodiger. Bijvoorbeeld handig als er geen persoonlijke boodschap bij staat en je toch wilt weten waarom hij of zij met jou wil linken.

LinkedIn berichten systeem

 

Verzonden uitnodigingen en geïmporteerde contacten

Klik je op het icoontje helemaal rechts boven, onder je menubalk, dan krijg je drie andere opties te zien:

 • Importen contacts: hier vind  je je eventueel geimporteerde contacten terug en kun je ze ook weer toevoegen
 • Sent invitations: hier vind je al je verzonden uitnodigingen terug en kun je ze ook weer intrekken
 • Blocked invitations: wat LinkedIn met deze optie bedoelt, ik weet het niet. Je kunt van geblokkeerde connecties geen uitnodigingen ontvangen. Wie het weet, mag het me vertellen! LinkedIn berichten systeem

Hoe ziet je inbox er nu uit

Je inbox vind je terug onder het meest linkse icoontje bovenin je profiel, onder het tekstballonnetje.

LinkedIn berichten systeem

Onder “All messages” zie je nu een viertal opties, al je berichten, alle berichten van je connecties, alle InMails (van niet connecties) en “blocked” waarvan ik, net als in het vorige hoofdstuk, niet exact weet wat LinkedIn daaronder verstaat:
LinkedIn berichten systeem

Berichten versturen

Je kunt een bericht sturen door op het icoontje met het potloodje te tikken. Rechts onder in het veld kun je er voor kiezen of je de “enter” knop op je toetsenbord wilt gebruiken om je bericht te verzenden. Zelf zou ik dit uitzetten, je stuurt al snel een berichtje dat niet af is. Of wacht met de naam invullen bovenin, dan kan het nooit per ongeluk verzonden worden.

LinkedIn berichten systeem

Je kunt bij je bericht een foto of plaatje, bestand of emoticon/gifje voegen. Zakelijk gezien zeg ik, pas op met het meesturen van deze laatste optie. Het moet passen bij je boodschap of bericht en zeker ook bij de persoon die je het stuurt. Gebruik je volle verstand en onderbuikgevoel.
LinkedIn berichten systeem

Tot slot heb je dan boven je berichten nog een aantal opties onder de drie stippeltjes. Met “mute conversation” kun je een berichtenstroom stopzetten, bijvoorbeeld als je met meerdere personen in een groepsbericht zit. De rest wijst zich vanzelf.

LinkedIn berichten systeem

Meer succes met LinkedIn – klanten en leads werven met LinkedIn

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen? Je kunt:

linkedin cursus

 

 

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training' en in 2019 is zij opnieuw genomineerd én finaliste voor de FOTY awards van 2018. Neem contact op met Corinne.

16 Comments

 1. Saskia 1 februari 2018 at 13:36

  Corinne, dank voor de duidelijke uitleg. Kan echter nergens mijn verzonden connectie verzoeken terug vinden. Niet in het Engels en niet met de link van Filip (dan kom ik gewoon in verzonden op mijn account en daar zie je niets geen see all of de twee figuurtjes Vanmorgen 1 verzonden maar die kan ik nu nergens meer vinden.

 2. Corinne Keijzer 17 augustus 2016 at 20:59

  Eens Filip… het is niet het beste onderdeel van LinkedIn. Ik gok dat het ook niet lang duurt voordat het aangepast wordt. Overigens zelf nooit problemen met het vinden van de optie, herken me dus niet in dat probleem (gelukkig), maar goede tip van je om de link even op te slaan. Thnx!

 3. Filip 17 augustus 2016 at 09:22

  Ik zat ook al een tijdje te sakkeren op die verzonden uitnodigingen. Als je LinkedIn in het NL gebruikt vind je die effectief niet terug. Naar EN switchen werkte ook niet, maar vanmorgen dan weer wel. Raar. Maar dat vind ik ook niet echt een goede oplossing.
  Gisteren had ik toevallig een inkomende uitnodiging open staan, en dan krijg je als je op het icoontje links van je profielfoto klikt een onderdeel “Openstaande uitnodigingen”, en heb je het icoontje met de 2 figuurtjes wel. Accepteer je de uitnodiging, dan verdwijnt “Openstaande uitnodigingen” en kan je met geen mogelijkheid meer aan het icoontje met de 2 figuurtjes en de opties die er achter zitten. Klikken op het icoontje links van je foto leidt dan naar “Bekijk wie u al kent op LinkedIn”.
  Ik heb even nota gemaakt van de URL van de “Verzonden uitnodigingen” pagina en deze blijft ook als je geen inkomende uitnodigingen hebt open staan werken. Het is https://www.linkedin.com/people/invites?trk=connect_hub_manage_invitations_sent. Zo kan je toch steeds aan je verzonden uitnodigingen!

  Los van dit alles ben ik zelf niet in de wolken over de LinkedIn gebruikservaring. De nieuwe Inbox is veel te simplistisch (doet me altijd denken aan de berichtenapp op een smartphone), het is onlogisch dat je uitnodigingen ergens verstopt / onvindbaar zitten (in de Inbox zitten ze overigens bij mij ook niet), en de user interface is een samenraapsel van verschillende stijlen, één voor de instellingen en de groepen, één voor de inbox, één voor de rest. Wat eenvormigheid zou welkom zijn.

 4. Corinne Keijzer 25 juli 2016 at 11:23

  Bedankt voor je tip Michiel!
  Sowieso ook altijd de browser Firefox of Chrome gebruiken, met Internet Explorer botst LinkedIn nogal eens. Daarnaast is LinkedIn momenteel veel aan het rommelen aan de achterkant en zitten er nog wel eens wat bugs in. De uitnodigingen zijn nu overigens in de inbox terug te vinden, dus ik hoop dat het voor iedereen weer goed werkt en anders binnen korte tijd.

 5. Michiel 25 juli 2016 at 09:55

  Voor degenen die hun openstaande uitnodigingen niet kunnen vinden: zet de taal eens op Engels en probeer het dan opnieuw. Ik kon mijn verzonden uitnodigingen ook niet vinden (had per ongeluk een onbekende uitgenodigd) in het Nederlands: ik kreeg die knop met die twee poppetjes ook niet in beeld. Maar toen ik de taal wijzigde naar Engels stond hij er wel en kon ik ook mijn verzonden uitnodigingen zien en intrekken.

 6. Johnny 18 mei 2016 at 13:44

  Via een andere site kwam ik een link tegen, die wel leidt naar mijn “verzonden uitnodigingen”. Is nog geen antwoord maar al wel een oplossing.

 7. Johnny 18 mei 2016 at 13:22

  Het niet zien van “verzonden uitnodigingen” is bijzonder irritant. Kan iemand aub antwoord geven hoe dit zit.

 8. Helma Vos 4 april 2016 at 15:28

  Ik kan ook mijn verzonden uitnodigingen niet vinden. Niet op de manier die jij aangeeft, maar ook niet in mijn inbox. Als ik op het poppetje rechtsboven klik krijg ik alleen te zien ‘connecties toevoegen’ en ‘personen die je misschien kent’. Geen verstuurde uitnodigingen, ook al heb ik het met een persoonlijk bericht gedaan.

 9. Fokke 2 april 2016 at 13:58

  Hi Corinne, ik ben fervent gebruiker van de persoonlijke uitnodiging als ik met iemand contact maak. Daarop wordt ook zo goed als altijd positief op geantwoord. Maar ik zie in mijn inbox alleen de conversatie vanaf het antwoord van de nieuwe contactpersoon. Mijn allereerste uitnodiging zie ik nergens meer terug. Nog niet geaccepteerde uitnodigingen, daarvan kan ik de tekst lezen bij het envelopje bij ‘sent invitations’. Maar de tekst bij geaccepteerde uitnodigingen, hoe zie ik die?

 10. Karin 22 maart 2016 at 21:06

  Ik heb hetzelfde probleem als Anne. Misschien een update van de site?
  Ook ik hoor graag waar ik mijn verzonden uitnodigingen kan vinden.

 11. Anne 20 maart 2016 at 15:35

  Dag Corinne,
  Over je paragraaf “Verzonden uitnodigingen en geïmporteerde contacten”: ik krijg in mijn balk met “people you may know” rechts dat icoontje met die 2 poppetjes niet. Weet jij wat er aan de hand kan zijn? Heb ik iets niet goed ingesteld? Ik zoek nl mijn uitstaande uitnodigingen en die kan ik nergens vinden. Als je me kunt helpen hoor ik graag van je.

 12. […] de inbox is volledig op de schop gegaan en is qua lay-out geheel […]

 13. Corinne Keijzer 26 oktober 2015 at 22:48

  Bij deze dan Paul: ik ben er ook zeker niet blij mee, vind het geen verbetering, op geen enkel vlak eigenlijk. Heb er tijdens het schrijven van het blog nog niet zoveel over gezegd/kunnen zeggen omdat het altijd even moet wennen en je ook niet direct een mening kunt vormen zonder het eerst uitgeprobeerd te hebben. Maar ik geef je helemaal gelijk: het is onhandig en onoverzichtelijk opgezet en belangrijke opties zitten nog steeds veel te verstopt.

 14. […] kort geleden de inbox van LinkedIn op de schop, zijn nu de LinkedIn groepen aan de beurt. En dat was hard nodig ook! De laatste tijd was het meer […]

 15. Paul de Bruijn ProMind 30 september 2015 at 14:32

  Over de mailbox: hoe heeft iemand kunnen bedenken dat deze handig is! Alles bij elkaar, zodat je door de bomen het bos niet meer kunt vinden. Het had leuk geweest als Corinne hier wat (meer dan) kritische opmerkingen over had gemaakt

Laat een reactie achter

Anti-spam: *