LinkedIn blijft lekker verder ontwikkelen. Met regelmaat tref ik aanpassingen aan in de tool, zo nu ook weer. Wat is er veranderd? Alles omtrent je berichten- en uitnodigingen systeem, oftwel de inbox, van je LinkedIn persoonlijke profiel. Tijd voor een update! 

Wisselen van Nederlandse taal naar Engels

Om de veranderingen omtrent je inbox te kunnen zien, moet je eerst wisselen van Nederlandse taal naar het Engels (als je die nog niet op Engels had staan). Dit omdat het vooralsnog alleen in het Engels aangepast is, Nederlands komt later. Je past de taal aan door rechts boven in je profiel op je profielfoto te staan (niet klikken) en dan te kiezen voor “Taal” en klikken op “wijzigen”.

LinkedIn berichten systeem

Ontvangen nieuwe uitnodigingen

Boven in je profiel zie je links van je profielfoto drie icoontjes. De meest rechtse geeft met een rood vakje aan dat je uitnodigingen hebt ontvangen.

LinkedIn berichten systeem

Klik je op het icoontje, dan kom je in een omgeving waarin LinkedIn je probeert te verleiden je contacten te importen uit je externe e-mailboxen zoals Gmail of Hotmail. Mijn advies: ga hier nooit op in! LinkedIn wil graag dat je die contacten uitnodigt om te linken op LinkedIn. Waar ze echter niet bij stilstaan is dat mensen niet altijd hetzelfde e-mailadres gebruiken voor LinkedIn als dat jij in je bestand hebt staan. Daarnaast heeft niet iedereen uit jouw e-mailbestanden een LinkedIn profiel en worden deze mensen tot in den treure der dagen achtervolgd door LinkedIn om toch maar een account te openen. Je maakt hier dus geen vrienden mee.

LinkedIn berichten systeem

Ga je er op staan (niet klikken dus), dan zie je een lijst met uitnodigingen en daaronder een lijst met mensen die je misschien kent.

LinkedIn berichten systeem

Uitnodigingen accepteren of weigeren

Ga je op een van de uitnodigingen staan, dan zie je dat er een optie verschijnt om de uitnodiging te accepteren door op het vinkje te klikken of om het te weigeren middels het kruisje. LinkedIn berichten systeem

Je kunt ook kiezen voor “See all”  om alle uitnodigingen overzichtelijk te bekijken, inclusief persoonlijke boodschap (áls die er bij staat).

LinkedIn berichten systeem

Je krijgt een overzicht van al je uitnodigingen te zien. Klik op “see more” om alles te zien.

LinkedIn berichten systeem

Uitnodigingen met of zonder persoonlijke boodschap 

Klik je op het icoontje met de aanhalingstekens, dan krijg je de boodschap te zien die degene bij zijn uitnodiging gestuurd heeft of, helaas, het standaard bericht. Klik je op de “naar links krommende” pijl rechts boven de boodschap, dan kun je een antwoord sturen aan de uitnodiger. Bijvoorbeeld handig als er geen persoonlijke boodschap bij staat en je toch wilt weten waarom hij of zij met jou wil linken.

LinkedIn berichten systeem

 

Verzonden uitnodigingen en geïmporteerde contacten

Klik je op het icoontje helemaal rechts boven, onder je menubalk, dan krijg je drie andere opties te zien:

  • Importen contacts: hier vind  je je eventueel geimporteerde contacten terug en kun je ze ook weer toevoegen
  • Sent invitations: hier vind je al je verzonden uitnodigingen terug en kun je ze ook weer intrekken
  • Blocked invitations: wat LinkedIn met deze optie bedoelt, ik weet het niet. Je kunt van geblokkeerde connecties geen uitnodigingen ontvangen. Wie het weet, mag het me vertellen! LinkedIn berichten systeem

Hoe ziet je inbox er nu uit

Je inbox vind je terug onder het meest linkse icoontje bovenin je profiel, onder het tekstballonnetje.

LinkedIn berichten systeem

Onder “All messages” zie je nu een viertal opties, al je berichten, alle berichten van je connecties, alle InMails (van niet connecties) en “blocked” waarvan ik, net als in het vorige hoofdstuk, niet exact weet wat LinkedIn daaronder verstaat:
LinkedIn berichten systeem

Berichten versturen

Je kunt een bericht sturen door op het icoontje met het potloodje te tikken. Rechts onder in het veld kun je er voor kiezen of je de “enter” knop op je toetsenbord wilt gebruiken om je bericht te verzenden. Zelf zou ik dit uitzetten, je stuurt al snel een berichtje dat niet af is. Of wacht met de naam invullen bovenin, dan kan het nooit per ongeluk verzonden worden.

LinkedIn berichten systeem

Je kunt bij je bericht een foto of plaatje, bestand of emoticon/gifje voegen. Zakelijk gezien zeg ik, pas op met het meesturen van deze laatste optie. Het moet passen bij je boodschap of bericht en zeker ook bij de persoon die je het stuurt. Gebruik je volle verstand en onderbuikgevoel.
LinkedIn berichten systeem

Tot slot heb je dan boven je berichten nog een aantal opties onder de drie stippeltjes. Met “mute conversation” kun je een berichtenstroom stopzetten, bijvoorbeeld als je met meerdere personen in een groepsbericht zit. De rest wijst zich vanzelf.

LinkedIn berichten systeem

Meer succes met LinkedIn – klanten en leads werven met LinkedIn

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen? Je kunt:

linkedin cursus