LinkedIn heeft er weer een mooie nieuwe optie bij op de bedrijfspagina. Wel (helaas) alleen te zien met een premium account, maar het geeft zeer waardevolle informatie over bedrijven. 

Heb je een betaalpakket met de sales navigator, het recruiter pakket of het premium pakket dan krijg je deze optie te zien als je een bedrijfspagina op LinkedIn bezoekt. Klik op de tab ‘premium-inzichten’.

cijfers bedrijfspagina linkedin

Totaal aantal medewerkers

Als eerste zie je het aantal medewerkers van het bedrijf en de groei. Als je met je muis er overheen beweegt dan zie je hoe dit aantal zich ontwikkeld heeft in de loop der tijd. Je kunt deze tijdsspanne niet aanpassen helaas, het is standaard een overzicht over de afgelopen twee jaar. Het geeft je inzicht in de groei van een bedrijf als het gaat om werknemers, gebaseerd op informatie die zij zelf in hun profielen verwerkt hebben.

cijfers bedrijfspagina linkedin

Personeelsdistributie per functie

Zeer waardevol is de informatie die je krijgt over de functionaliteiten binnen het bedrijf. Je kunt vier verschillende branches tegelijk kiezen en zien hoe de verdeling binnen het bedrijf is en waar medewerkers in aangetrokken zijn of juist afgenomen. Zo krijg je een mooie overzicht van de professionele samenstelling van een bedrijf en waar behoefte ligt. Kansen voor recruiters!

cijfers bedrijfspagina linkedin

Klik je op de optie ‘functies geselecteerd’, dan kun je zelf aangeven in welke functies je geïnteresseerd bent als het gaat om groei of afname binnen het bedrijf. Ook hier kunnen recruiters hun voordeel behalen.

cijfers bedrijfspagina linkedin

Aangenomen medewerkers

Je kunt ook zien wie wanneer is aangenomen bij het bedrijf. Dit aantal nieuwe medewerkers kun je bekijken in het hogere segment, dat wil zeggen op directieniveau, of op basis van alle werknemers. Mooie kansen voor social listening en social selling!

cijfers bedrijfspagina linkedin

Klik je op een van de grafiekmomenten, dan zie je ook direct wie er aangenomen is. Ook deze optie is gebaseerd op wat LinkedInleden in hun profiel hebben ingevuld.

Wil je alle medewerkers bekijken, klik dan op het pijltje naast ‘Hoger management’ en kies voor ‘Alle medewerkers’.

cijfers bedrijfspagina linkedin

Beschikbare vacatures

In deze grafiek kun je in een oogopslag zien hoeveel bestaand en hoeveel nieuwe vacatures uitstaan binnen het bedrijf. Ook zie je daaronder in welke functie en op welk senioriteitsniveau deze vacatures open staan. Wederom mooie kansen voor recruiters.

cijfers bedrijfspagina linkedin

Weergeven in Sales Navigator

Als je het betaalpakket de Sales Navigator hebt dan kun je heel mooi direct de koppeling maken door ‘Weergeven in Sales Navigator’ aan te klikken.

cijfers bedrijfspagina linkedin

Vervolgens krijg je in Sales Navigator direct aanbevolen leads voorgeschoteld van LinkedIn met mensen die wellicht voor jou interessant kunnen zijn.

cijfers bedrijfspagina linkedin

Vooral op gebied van recruitment en social selling zijn dit dus echt hele mooie opties. Voor recruiters is dit een walhalla aan informatie over vacatures en de samenstelling van een bedrijf en voor professionals een mooie gelegenheid om (nieuwe) besluitvormers te zoeken en te vinden. In mijn nieuwe boek staat uitgebreide uitleg over de sales navigator en hoe je deze tool inzet om meer en betere leads uit LinkedIn te halen om uiteindelijk klanten te genereren.

Social selling begint bij social listening!

E-book ‘LinkedIn voor bedrijven’

Speciaal voor de LinkedIn bedrijfspagina heb ik een e-book geschreven. Je leert in ‘LinkedIn voor bedrijven‘ alle geheimen kennen van het bedrijfsprofiel en weet na het lezen hoe je het succesvol in kunt zetten om meer (potentiële) klanten aan te trekken en mensen te binden aan je bedrijf, product of dienst.

linkedin bedrijfspagina boek