De LinkedIn app wordt steeds populairder. Op dit moment van schrijven gebruikt meer dan 60% de mobiele applicatie van LinkedIn. Het heeft helaas niet alle voordelen van de desktop/laptop versie, maar het heeft wel een paar voordelen die op de desktop (nog) niet zichtbaar zijn. Ik zet een paar opties op een rijtje die de app wel heeft en de desktop niet.

Optie 1: Reacties uitzetten als je een update plaatst

Plaats je een update, dan kun je zelf bepalen of mensen kunnen reageren op je update of niet. Wil je dit niet, dan klik je op het tandwieltje, onderaan het veld waarin je de update plaatst.

hoe zet ik reacties linkedin uit

Kies nu voor ‘Commentaar op deze bijdrage uitschakelen’. Mensen kunnen nu niet onder je post reageren.

hoe zet ik reacties linkedin uit

Optie 2: Geen reacties meer toestaan als je een update geplaatst hebt

Heb je een update geplaatst met bijvoorbeeld een oproep voor een bepaalde expert, dan is het in dat geval handig dat de stroom aan reacties stop wordt gezet als desbetreffende persoon gevonden is. Je kunt natuurlijk zelf een reactie plaatsen of de tekst van je update aanpassen, maar veel handiger is het om de mogelijkheid om te reageren gewoon stop te zetten. Klik in desbetreffende post op de drie puntjes rechtsboven. Klik vervolgens op ‘Commentaar op deze bijdrage uitschakelen’.

reacties bijdrage uitzetten linkedin

Let op: dit is een andere functie dan de meldingen uitzetten van reacties na reacties!

Optie 3: je reactie onder een update aanpassen

Soms plaats je een reactie onder iemand zijn of haar update en dan blijkt er later een foutje in te zitten. Of je wilde nog iets toevoegen. Je kunt dit aanpassen op je mobiele applicatie! Ga naar je reactie toe, klik op de drie puntjes rechts bovenin en kies voor ‘bewerken’.

hoe bewerk je reactie linkedin

Let op: iemand anders kan zien dat je je reactie bewerkt hebt omdat er dan ‘(bewerkt)’ bij staat! 

Optie 4: een update met een artikel bewaren om later te lezen

Je ziet een interessant artikel voorbij komen in je tijdlijn en helaas, je hebt geen tijd om het te lezen. Op je mobiele applicatie kun je het bewaren voor later. Klik daarvoor op het vaandeltje, rechts onder desbetreffende update.

mobiele opties linkedin

Vervolgens zie je ze terug in je eigen profiel als ‘opgeslagen items’.

mobiele opties linkedin

Optie 5: een persoonlijk bericht bij de uitnodiging sturen 

De enige vreemde eend in de bijt van deze vijf tips, deze optie zit namelijk wel op de laptop/desktop en veel mensen denken juist dat het niét op de mobiele applicatie mogelijk is: een persoonlijk bericht meesturen met de uitnodiging. Ga naar het profiel van degene die je wilt uitnodigen, klik rechts bovenin het profiel op de drie stippels.

mobiele opties linkedin

Et voilà, je kunt nu op ‘Uitnodigen’ klikken en een berichtje meesturen.

mobiele opties linkedin