WhatsApp is al jaren de populairste manier om berichten aan elkaar te sturen. Sommige van die berichten zijn zo ontzettend belangrijk dat je deze wilt opslaan en bewaren. Bijvoorbeeld als bewijsstuk in een eventuele rechtszaak, of als dierbare herinnering aan een overleden persoon wat je voor altijd bij je wilt hebben. Ik leg je uit in dit blog hoe je een chat bewaard.

Automatische back-ups van je WhatsApp chats

Elke dag wordt er automatisch een back-up gemaakt van je WhatsApp-chats en deze wordt opgeslagen in het geheugen van je telefoon. Je kunt ook instellen dat er op vaste tijden een back-up van al je chats wordt gemaakt en dat deze geüpload wordt naar Google Drive (als je daar een account hebt).

Je vindt deze optie terug bij Instellingen > Chats > Reservekopie chats. Je kunt kiezen om dit dagelijks, wekelijks of maandelijks te doen of geheel uit te zetten.

Hoe sla je een WhatsApp chat op en bewaar je deze

Als je WhatsApp van je telefoon verwijdert maar geen berichten wilt verliezen, zorg er dan voor dat je handmatig een back-up maakt van je chats voordat je de app verwijdert.

Op deze manier maak je dus een back-up van al je chats. Maar stel nou dat je één chat wilt bewaren en teruglezen? Hoe doe je dat?

Één WhatsApp chat opslaan en bewaren

Als je één chat wilt opslaan, dan kan dat ook! Het maakt dan niet uit of het een chat is met één persoon of een groepschat. Het werkt exact hetzelfde.

Ga naar de chat die je wilt bewaren.

iPhone:

Klik dan bovenaan op de naam van de persoon (of groep) met wie je aan het chatten bent. Je krijgt dan de contactinformatie te zien. Scroll naar beneden en je ziet de optie ‘Exporteer chat’ staan. Klik daar op en je krijgt de vraag of je de chat wilt exporteren met media of zonder media. Dit wil zeggen dat je de keuze krijgt om alle filmpjes en foto’s ook te exporteren.

Hoe sla je een WhatsApp chat op en bewaar je deze

Nadat je de keuze hebt gemaakt, zie je dat WhatsApp je chat exporteert en er uiteindelijk een ZIP bestand van maakt. Deze kun je vervolgens opslaan waar je wilt of naar jezelf emailen als je dat handig vindt. In het ZIP bestand zit dan een txt bestand wat je op je computer kunt openen en voilá; daar staat je hele chat! Vergeet niet je export op te slaan op een veilige plek ;)

Android:

Ga naar de chat die je wilt bewaren. Klik rechtsboven op de drie puntjes en klik daarna op ‘Meer’. Je krijgt dan de optie ‘Chat exporteren’ . Je krijgt dan de keuze om de chat mét of zonder media te exporteren. Vervolgens kun je deze export dan opslaan.

LET OP!

Wanneer je inclusief media exporteert, kun je de laatste 10.000 berichten verzenden. Zonder media kun je 40.000 berichten sturen. Deze beperkingen worden bepaald door de maximale e-mail grootte.

24 handige WhatsApp tips die je echt moet weten

Wil je meer handige tips over het gebruik van WhatsApp? Ik heb er 24 op een rijtje gezet in deze blog: https://www.corinnekeijzer.nl/2018/06/27/24-handige-whatsapp-tips-die-je-echt-moet-weten/

Doe er je voordeel mee!

24 handige WhatsApp tips die je echt moet weten