Steeds meer LinkedIn opties zijn op de app te vinden welke ook op desktop/laptopversie staan. Toch lopen de app en de desktopversie niet helemaal synchroon als het gaat om functionaliteiten. Ik geef je hieronder drie handige opties binnen de app welke (nog) niet op de desktop te vinden of in te stellen zijn.

Stories

Er is veel om te doen maar feit blijft dat stories op LinkedIn best een leuke plek innemen als het gaat om contentstrategie. Mensen moeten er nog aan wennen, zien ze nog niet altijd staan of vinden het meer iets voor Facebook en/of Instagram. Hoe dan ook, ze zijn er, ik heb er een uitgebreid blog over geschreven, in samenwerking met LinkedIn zelfs een (gratis) webinar over gegeven en ze zijn alleen (nog) op de app te vinden.

QR code

De QR code, terug van weggeweest. Al valt te betwijfelen of hij er ooit geweest is, volgens mij is hij in Nederland nooit echt populair geweest. De laatste jaren is hij in ieder geval weer aan een opmars bezig, banken werken er veel mee en ook socialmediakanalen geven steeds vaker een QR code af om mensen makkelijker je profiel te laten opzoeken.

“Waarom een QR code?” hoor ik je misschien denken. Om verschillende redenen kan dit handig zijn:

  • op een congres/beurs/evenement waar je een naamkaartje op moet. Maak voor jou en je standgenoten een naamkaartje mét QR code, hoeven mensen niet lang te zoeken naar je profiel (zeker als je een naam hebt die je 100 keer moet spellen).
  • zet hem op je visitekaartje, in plaats van een linkje wat mensen moeten intypen of zoeken. Net zo makkelijk.
  • als je naamgenoten hebt. Is het er één of zijn het er een paar dan is het niet zo ingewikkeld, maar bij veel naamgenoten maak je het je nieuwe netwerkrelatie wel een heel stuk makkelijker door de QR code te laten scannen.
  • ben je werkzoekend? Zet hem dan vooral ook op je c.v.

Waar vind je die QR code? Klik in je zoekbalk rechts op het tekentje zoals hieronder aangegeven en vervolgens op ‘Mijn code’. Je kunt de code opslaan of delen, handig als je hem door wilt zetten naar de afdeling die visitekaartjes of naamkaartjes maakt/bestelt.

qr code linkedin

“Maarreh, dat scannen.. dat is toch lastig, moet je een aparte app voor downloaden (die het dan vaak meer niet dan wel doet)?”
Nee hoor, je kunt tegenwoordig héél makkelijk QR codes scannen. Gewoon met je telefooncamera. Of in LinkedIn, zoals je kunt zien in het screenshot hierboven (links van ‘Mijn code’). Probeer gelijk maar uit, zie je zelf waar je uitkomt.

Naam inspreken

Nog zo’n leuke optie op de LinkedIn app is het inspreken van je naam. Je kunt hem uiteindelijk wel afluisteren op de laptop/desktop, maar het inspreken kan vooralsnog alleen op de app. Waarom zou je dat doen? Heel simpel, sommige namen zijn onuitspreekbaar. Of je hebt veel buitenlandse relaties (zoals ik) die ‘Keijzer’ al een hele uitdaging vinden ?

Klik in je profiel op het potloodje om het in te spreken. Zodra je dat gedaan hebt zie je een luidspreker-icoontje achter je naam verschijnen welke mensen aan kunnen klikken om af te luisteren.

naam inspreken linkedin

Je hebt 10 seconden de tijd. Tijd genoeg om naast je naam nog iets extra’s in te spreken. Benieuwd wat ik ingesproken heb? Check https://www.linkedin.com/in/corinnekeijzer/ (of volg de QR code van hierboven ? )