De LinkedIn services worden momenteel nog lang niet door iedere ondernemer, freelancer of interimmer ingezet en dat terwijl het mooie kansen biedt. Niet alleen laat je zien waar je expertise ligt, ook word je makkelijker gevonden. Zeker nu de zoekoptie de speciale tab ‘Services’ heeft toegevoegd en je reviews kunt vragen voor specifieke onderdelen.

LinkedIn services

De optie LinkedIn services vind je bovenaan in je introductieprofiel. Als het goed is zie je een blokje met ‘Vind potentiele klanten door de door u verstrekte services te presenteren’. Klik eventueel de optie om werk of medewerkers te zoeken weg als je het niet direct ziet. Dit twee opties vind je namelijk ook weer terug onder ‘Beschikbaar’ mocht je die nodig hebben.

linkedin expertise ondernemers

 

Vervolgens vul je de velden in zoals aangegeven:

linkedin expertise ondernemers

 1. hier geef je aan welke services je aanbiedt. Als je doorklikt op het plusteken krijg je de keuze uit verschillende categorieën, momenteel 17, waaronder je ook weer subcategorieën vindt. Je mag er maximaal 10 uitkiezen dus doe dit zorgvuldig.
 2. In 500 tekens geef je hier aan wat je expertise is en waarom mensen jou moeten hebben.
 3. Geef aan waar je wilt werken of dat je het prima vindt om op afstand te werken. Deze optie is vooral van belang voor freelancers, maar ook ik als trainer kan hiermee aangeven dat beide mogelijk is.
 4. Op linkedIn kun je over het algemeen alleen privéberichten sturen aan mensen waarmee je gelinkt bent. Er zijn enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld als je beide lid bent van een zelfde groep, maar ook hier kun je aangeven dat niet-connecties jou een berichtje mogen sturen. Fijn dat die drempel voor potentiele opdrachtgevers en klanten hiermee opgeheven is door LinkedIn.
 5. Deze optie kun je niet aanpassen, je services zijn voor iedereen zichtbaar.

In het daaropvolgende veld zie je al je informatie en services terug.

linkedin expertise ondernemers

 1. Hier kun je je pagina weer bewerken mocht dat nodig zijn.
 2. Je kunt je pagina delen met geïnteresseerden in een bijdrage of in een privéberichtje.
 3. Nodig mensen uit je een review te geven voor bepaalde services.

Reviews voor je services

Wil je reviews vragen dan zijn er een aantal belangrijke zaken die je moet weten.

 • reviews kunnen alleen aan connecties gevraagd worden.
 • je kunt er maximaal 20 vragen. Hiermee wil LinkedIn een overload voorkomen op LinkedIn zelf.
 • iedere keer als iemand je een review geeft krijg je je creditpunt terug. Het is dus zaak hier heel zorgvuldig mee om te gaan anders heb je kans ze kwijt te raken.

linkedin expertise ondernemers

Waar komt je review terecht

Dit is op zich wel jammer, je ziet de review niet direct terug in je profiel. Anoep Matau van TotalEngergies heeft mij een review gegeven welke je pas ziet als je op ‘Services’ klikt in mijn profiel. Ik kreeg ook geen melding, misschien komt dat nog, nu moest ik het zelf opzoeken in de services zelf.

linkedin expertise ondernemers

Mocht je de melding willen melden om wat voor reden dan ook, dan klik je op de drie puntjes rechtsboven van de review.

Verzoek voor review terugtrekken

Wil je je verzoek voor een review intrekken, dan kan dat. Hiervoor ga je terug naar je profiel en klikt weer op je optie ‘Aangeboden services’. Links zie je ‘Status reviews’ staan.

linkedin expertise ondernemers

Klik daar op en je ziet al je uitnodigingen inclusief de optie om ze in te trekken. Je krijgt je tegoed terug zodra deze ingetrokken is en desbetreffende persoon krijgt geen melding dat hij teruggetrokken is.

 

linkedin expertise ondernemers

Zoekoptie ‘Services’

Hoe vinden potentiele opdrachtgevers en klanten jou? In de zoekfunctie zit een speciale tab, ‘Services’. Als je daar op klikt krijg je het bekende lijstje met categorieën te zien en kan je zo in je zoekopdracht aangeven wat je precies zoekt.

Met ‘Servicecategorieën’ zoek je nog gedetailleerder, zoals hieronder in het voorbeeld de soort fotografie.

 

Je komt op deze manier sneller in beeld bij je prospects die specifiek zoeken op bepaalde dienstverlening, dus zorg dat je er tussen staat. Reviews versterken het alleen maar, altijd fijn als derden positief over jou en je diensten praten. Naast de bestaande aanbevelingen zou ik hier in ieder geval een aantal reviews verzamelen om je positie te versterken.

Tot slot

Ik denk dat deze optie niet alleen voor ondernemers, freelancers en interimmers interessant is maar voor iedereen die in een commerciële (sales)functie zit. Aangezien de optie nog vrij nieuw is op dit moment kan ik daar verder nog geen uitsluitsel over geven maar potentiële klanten willen graag weten wat voor vlees ze in de kuip hebben dus ik zou zeggen, vul het gewoon in. Baat het niet, dan schaadt het ook niet. Ik ben benieuwd, wil je je ervaringen met me delen? Stuur me een berichtje via corinne@digitalmoves.nl. Alvast bedankt!

Wil je meer succes hebben met LinkedIn? Neem dan een workshop van socialmedia-expert Corinne Keijzer

Wil je graag een keer alle ins en outs leren van het persoonlijke LinkedInprofiel als het gaat om het social selling proces? Wil je meer klanten en leads genereren door het inzetten van berichten die je doelgroep bereiken? Dan is onze open training 'Meer succes met LinkedIn!' iets voor jou. Je hebt keuze uit 3 pakketten, afhankelijk van wat je al weet van LinkedIn. Ook als e-learning beschikbaar!