In het afgelopen jaar zijn jullie van mij gewend mijn maandelijkse LinkedIn nieuws-overzichten te lezen via een nieuwsbrief-optie op LinkedIn. Na een jaar heb ik geanalyseerd wat beter loopt, mijn website of deze vorm van een artikel op LinkedIn. Helaas moest ik constateren dat het bereik van artikelen via LinkedIn nog steeds dramatisch laag is en ongeveer 3x lager uitvalt qua clickrate in vergelijking met mijn eigen website.

Vanaf deze maand ga ik dus voorlopig weer vrolijk verder met publiceren op mijn eigen website totdat LinkedIn eens goed aan de knoppen van het algoritme draait en dit soort content ook wat meer in de picture zet. Een tijdlijn mag wat mij betreft uit meer bestaan dan documenten, lief-en-leedverhalen en pollen. Uiteraard blijven de oude overzichten daar bestaan, mocht je ze zoeken en nog eens na willen lezen.

De maand oktober was op gebied van nieuwtjes op LinkedIn érg rustig. Toch zijn er een aantal (belangrijke) ontwikkelingen aan de gang die ik graag me je deel. In onze maandelijkse kennis-sessies voor beheerders van bedrijfspagina’s kom ik hier trouwens uitgebreid op terug, geef ik meer uitleg en beantwoord ik de vragen. Mocht je je willen aanmelden, de eerste sessie is gratis! 

LinkedIn-nieuws persoonlijk profiel 

Uitnodigingen nieuwsbrieven

Het zal je niet ontgaan zijn, afgelopen tijd regende het uitnodigingen voor het volgen van nieuwsbrieven. Dit heeft te maken met het feit dat ineens heel veel mensen tegelijk de optie gekregen hebben, zoals Kevin Turner hieronder. De uitnodigingen komen binnen onder ‘mijn netwerk’

Zelf heb ik de nieuwsbrief al sinds augustus 2020 en ik kan ook nergens een optie vinden om mensen uit te nodigen. Bij navraag aan Kevin blijkt dat LinkedIn deze uitnodigingen zelf verstuurt bij het plaatsen van je eerste nieuwsbrief en dat je dat dus niet zelf kunt doen. Ook weer helder en opgelost :)

nieuwsbrief uitnodigingen uitzetten

Uitnodigingen nieuwsbrieven uitzetten

Vind je het nou vervelend de nieuwsbrieven te ontvangen, je kunt ze heel gemakkelijk uitschakelen in de instellingen onder de tab ‘Communicatie’.

uitzetten linkedin nieuwsbrief

Emoji’s toevoegen in reacties

Ik twijfelde even of het echt nieuw was, op zich kon je namelijk al emoji’s toevoegen in je reacties (door de rechtermuisknop in te drukken en ‘emoji’s’ uit het menu aan te klikken), maar nu wordt het makkelijker gemaakt en zijn ze ook in de reacties zichtbaar als optie.

emoji's reacties linkedin

LinkedIn-nieuws bedrijfspagina

Nieuwe statistiek ‘Concurrenten’

Op zich is deze optie ook niet nieuw maar is hij verplaatst en verbeterd: de benchmark om je concurrenten overzichtelijk te volgen qua cijfers. Stond het eerst (vrij onlogisch) helemaal onderaan in de statistiekenmap ‘Volgers’, staat het nu pontificaal onder je tab statistieken apart vermeld met ‘Concurrenten’.

statistieken bedrijfspagina linkedin

Als je hier op klikt kun je zelf verschillende concurrerende bedrijfspagina’s toevoegen en vergelijken met je eigen cijfers als het gaat om volgers, interactie en bijdragen. In de oude functionaliteit werden de bedrijven voor je gekozen en kon je dat niet aanpassen. Mooie wijziging dus!

Wist je dat ik regelmatig binnen bedrijven trainingen geef op gebied van LinkedIn? Inzake de bedrijfspagina, social selling, adverteren en campagnebeheer maar ook uiteraard het persoonlijke profiel om je collega’s te enthousiasmeren. Meer weten, check onze website Digital Moves.

Nieuwe beheerdersrol

Het kan zijn dat LinkedIn dit nog aan het testen is aangezien ik het nog nergens anders gezien heb, maar vanuit een va mijn klanten, Erik-Jan van pelt van DGMR, kreeg ik onderstaand screenshot waaruit bleek dat ineens niet drie maar vier beheerdersrollen mogelijk waren om toe te wijzen. Deze rol ‘Curator’ zou bedoeld zijn om content klaar te zetten voor medewerkers. Ook hieruit blijkt dus dat employee advocacy een steeds grotere rol gaat spelen, zal mij benieuwen!

beheerders linkedinEerdere overzichten LinkedIn nieuws updates

Heb je iets gemist of zie je het er in dit overzicht niet bij staan? Grote kans dat het al een keer voorbij gekomen is. Iedere maand maak ik een overzicht waarin je kunt blijven terugzoeken. Handig! Van september 2020 tot oktober 2021 heb ik deze overzichten op LinkedIn geplaatst. De laatste edities vind je hier:

TIP 👉 Op LinkedIn stop ik dan wel voorlopig even met mijn ‘nieuwsbrief’ maar uiteraard heb ik zelf ook een (volwaardigere) nieuwsbrief. Ik zou zeggen, volg deze als je echt niets wilt missen qua nieuws, artikelen, blogs en tips over LinkedIn maar ook regelmatig over andere socialmedia-zaken: http://www.corinnekeijzer.nl/nieuwsbrief-corinne-keijzer/

Heb jij iets nieuws ontdekt op LinkedIn? Laat het me weten via een privébericht op LinkedIn (wel even linken dan). Uiteraard zet ik je naam als bronvermelding erbij als het bruikbaar is!

LinkedIn kennis-sessies

Maak gratis kennis met onze maandelijkse LinkedIn kennis-sessies voor beheerders van bedrijfspagina’s en schuif aan als je meer uitleg wil over bovenstaande nieuwtjes en ontwikkelingen, feedback wil op je bedrijfspagina, je berichten of campagnes en/of je vragen wil stellen over LinkedInzaken. Iedere eerste vrijdag van de maand bieden we deze sessies aan, voor zowel het persoonlijke profiel als de bedrijfspagina. Gebruik de code ‘KENNIS’ en ontvang de eerste keer gratis toegang ter waarde van 19,95. Je zit nergens aan vast, het stopt vanzelf. Je kunt zelf de sessies daarna weer activeren, per maand, 6 maanden of 12 maanden.

Let op: heb je een open training ‘LinkedIn voor bedrijven’ bij ons gevolgd, dan zitten deze sessies daar al voor een aantal maanden, afhankelijk welke training je precies volgt, automatisch bij inbegrepen.

Wil je meer succes hebben met LinkedIn? Neem dan een workshop van socialmedia-expert Corinne Keijzer

Contentstrategie en employee advocacy

- Hoe komen we (meer) in beeld bij onze stakeholders, prospects en klanten?

- Hoe krijgen we meer volgers en hoe zetten we een eenvoudige contentstrategie op?

- Hoe zetten we contentmarketing goed in?

- Hoe enthousiasmeer ik mijn collega's om LinkedIn (nog) meer in te zetten?

Jij als paginabeheerder wil natuurlijk alle kneepjes van het vak leren als het gaat om het inzetten van LinkedIn. Na het volgen van deze training heb je alle handvatten om zelf aan de slag te gaan, jullie organisatie beter zichtbaar en vindbaar te maken met content en doelgroepen te bereiken.