Na eergisteren in mijn blog uitgelegd te hebben dat er een nieuwe functie op Facebook komt, Graph search,schrijf ik nu een serie blogs over Facebook privacy-instellingen. Gisteren heb ik  de instellingen voor je statusupdates behandeld. Vandaag ga ik verder met je info en je vrienden.

Info

Je persoonlijke informatie  op je profiel kan je zo zichtbaar maken als je zelf wilt. Klik op “Info” om naar de instellingen te gaan.

facebook privacy instellingen

Hier kan je per onderdeel invullen of je het openbaar wilt maken of niet. Ik neem even Werk en Opleiding als voorbeeld.

privacy persoonlijke info facebook

Klik op de optie “bewerken” en je ziet plotseling overal nieuwe opties verschijnen. Bij mij zijn het wereldbolletjes, omdat dit onderdeel van mij openbaar mag zijn.  Wil je dat niet, dan vink je daar een van de weergegeven opties aan die je zelf wilt. Dit geldt voor elk onderdeel in dit veld. Loop ze dus zelf rustig door en vul het voor elk onderdeel naar wens in.

privacy info facebook

Vrienden

Wil je niet dat iedereen kan zien met wie je bevriend bent of hoeveel vrienden je hebt? Dan kan je dat ook zelf instellen.

Ga naar het onderdeel vrienden op je profiel.

facebook privacy vrienden

 

Klik op “bewerken” en je ziet een menu uitklappen met de tekst “wie kan je vriendenlijst op je tijdlijn zien”. Bij mij zie je direct een slotje omdat ik niet wil dat anderen kunnen zien met wie ik bevriend ben of hoeveel vrienden ik heb. Je kan echter niet voorkomen dat je vrienden andere instellingen hebben en wel op hun tijdlijn laten zien dat ze met jou vrienden zijn geworden.

privacy vrienden facebook

 

De instellingen kan je zelf aanpassen door op het menupijltje te klikken. Voor wie je vrienden zichtbaar zijn op jouw profiel, maak je daarmee zelf uit.

privacy instellingen facebook

 

 

Tot zover de persoonlijke informatie en vrienden. Morgen ga ik in een nieuwe blog uitgebreid in op de instellingen voor je foto’s en het taggen

Niets missen? Klik dan op de RSS button of volg me op Facebook!