Het was me al opgevallen dat niet iedereen deze optie meer had, maar nu kreeg ik zelf ook een mail van Facebook: de instelling om je zelf onvindbaar te maken op Facebook, wordt definitief verwijderd. Een stomme zet van Facebook, als je het mij vraagt.

Facebook privacy

Heb ik begin dit jaar nog een serie blogs geschreven over alle (nieuwe) privacy instellingen, wordt er nu al weer aan gesleuteld door Facebook. Mijn blog over vindbaarheid riep de laatste tijd al veel vragen op, mensen konden de optie niet vinden. Nu blijkt dat hij inderdaad eruit gehaald wordt door Facebook.

Waarom

Mijn vraag is, waarom? Veel mensen willen helemaal niet gevonden kunnen worden op naam, ondanks dat ze hun instellingen goed hebben staan en het profiel afgeschermd is. Als ik bijvoorbeeld naar me zelf kijk: ik wil niet vindbaar zijn omdat ik ook een zakelijke pagina heb onder mijn eigen naam. Ik wil geen vriendschapsverzoeken krijgen van zakelijke relaties en mensen die geïnteresseerd zijn in social media. Die gingen dan ook keurig vanzelf naar mijn Facebook pagina, omdat ik onvindbaar was op mijn privé profiel. Nu zal ik dus weer steeds moeten uitleggen dat ik mijn privé profiel ook echt privé wil houden. Niets persoonlijks uiteraard, maar die keuze van scheiding heb ik nu eenmaal zo gemaakt.

Mail Facebook

Hieronder volgt de mail die ik van Facebook heb gekregen. Heb jij hem nog niet? Geniet er dan van zolang het nog duurt. Privacy is en blijft een moeilijk begrip voor Facebook. Mocht het je echt storen, dan kun je er over nadenken je (achter)naam aan te passen of weg te laten.

facebook privacy