Anno 2018 is Instagram een hot topic! Het snelst groeiende social media platform in Nederland wordt met de dag populairder. In 2017 is het dagelijks gebruik zelfs met 50% gegroeid ten opzichte van 2016. Instagram staat daarom op het vizier van veel marketing- en communicatiemanagers. En terecht! Ik geef je 3 redenen om nu met Instagram te beginnen!

Instagram is populairder dan ooit

Het socialmediaplatform Instagram is in oktober 2010 gelanceerd door de heren Kevin Systrom en Mike Krieger. Binnen no-time werd Instagram super populair, niet in de laatste plaats doordat Hollywood celebrities zoals Snoop Dogg het een geweldig platform vonden om te communiceren met hun fans en zo onbewust ambassadeurs werden voor Instagram.

Snoop Dogg Instagram

In 2012 kreeg Instagram een mega injectie doordat niemand minder dan Mark Zuckerberg, de eigenaar van Facebook, langs kwam met een flink zak met geld en het bedrijf kocht. Kevin en Mike bleven wel aan als directeuren en kregen alle vrijheid om Instagram te laten groeien.

Mark Zuckerberg - Instagram

Facebook

Wat ze ook geweldig hebben gedaan! In 6 jaar tijd is Instagram uitgegroeid tot een wereldspeler van formaat en in 2018 wordt het miljardste account verwacht! En dat is direct mijn eerste reden:

Reden 1: Instagram groeit als kool!

Instagram was in het begin nog een platform waar veel jongeren op zaten. Maar tegenwoordig zie je ook dat de twintigers en dertigers de stap naar Instagram maken. Kijk om je heen in je vriendenkring en je ziet zelf dat er steeds meer accounts worden aangemaakt.

Inmiddels zijn er al ruim 4,1 miljoen Nederlanders die een profiel hebben op Instagram! Dit aantal groeit nog steeds. Met name de leeftijdsgroep 20-39 jaar is met maar liefst 46% gestegen.

Instagram groei 2018

Bron: Newcom Research & Consultancy

Op dit moment staat Instagram op de 5e plek van social media platformen in Nederland achter Whatsapp, Facebook, YouTube en LinkedIn wat het gebruik betreft. Maar in 2018 zal Instagram nog steeds hard stijgen en dichter in de buurt komen van de andere vier social media kanalen.

Zorg dat je als bedrijf of organisatie aanwezig bent op de platformen waar jouw doelgroep ook zit. Instagram is op dit moment nog het populairst onder de 39 jaar, maar dat zal zeker gaan veranderen.

Reden 2: Instagram gebruikt het advertentieplatform van Facebook

En waarom is dat goed? Omdat het advertentieplatform van Facebook fantastisch is om mee te werken! Niet alleen is het ontzettend gebruikersvriendelijk, maar vooral de mogelijkheden om te adverteren zijn legio. Het mooie aan het platform is dat je heel nauwgezet je doelgroep bepaalt. Facebook weet alles over ons en dus ook over de doelgroep die jij wilt benaderen. Die opties gebruik je ook voor je Instagram advertentiecampagnes.

3 redenen om nu met Instagram te beginnen

En daar is nog ontzettend veel ruimte, want veel bedrijven adverteren nog niet via Instagram en daar ligt jouw kans! Met minder budget kan jij meer bereik halen uit een Instagram campagne. Jij bent daar waar jouw concurrentie vast nog niet aanwezig is.

Reden 3: Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Instagram is helemaal gebouwd rondom foto’s. Een beeld zegt meer dan duizend woorden en een afbeelding op Instagram helemaal! Er is geen ander social media platform wat zo bezig is met foto’s dan Insta.

3 redenen om nu met Instagram te beginnen

Plus je kunt je complete creatieve ei kwijt op Instagram. Niet alleen heb je de mogelijkheid om filters over je foto’s en video’s te plaatsen, maar wat dacht je van alle opties die Instagram Stories je biedt? Het marketingteam krijgt via deze weg ontzettend veel gereedschap om creatief te zijn en nieuwe dingen uit te proberen. Een kans die elke marketeer en socialmedia-manager met beide handen aangrijpt!

Oja, Instagram is gratis

Had ik al vermeld dat het opzetten van een zakelijk profiel op Instagram geen geld kost? Het gebruik van Instagram is helemaal gratis! Dus waar wacht je nog op? Maak snel een profiel aan en begin met Insta!

Download de app en ga aan de slag! Veel succes!

 

Download Instagram Checklist

Speciaal voor bedrijven en organisaties die succesvol aan de slag willen met Instagram, heeft socialmedia-expert Rik Keijzer een gratis checklist opgesteld. Ga aan de slag met een lijst met punten die de basis vormen van jouw Instagram profiel en maak een professionele start met dit stappenplan.