Het is mogelijk updates van je vrienden op Facebook in zijn geheel uit te zetten. Wil je dus helemaal niet meer geconfronteerd worden met updates van vrienden die bijvoorbeeld alleen maar tegeltjeswijsheden, depressieve teksten of kinderfoto’s plaatsen? Zet ze dan gewoon uit.  Je blijft dan wel vrienden, maar wordt niet meer geconfronteerd met updates die je niet wilt zien. Uiteraard kun je dit te allen tijde weer zelf aanpassen.

Hoe zet je updates uit

Je zet de updates uit door naar het Facebook profiel van je vriend(in) te gaan. Vervolgens klik je op “vrienden”, waardoor er een menu openklapt. Vervolgens kun je het vinkje voor “updates inschakelen” aanklikken, waarmee je de optie uitschakelt en dus de updates in zijn geheel uitzet. Uiteraard geldt dit ook andersom.

facebook updates uitzetten

Updates beperken en instellen

Wil je niet álle updates uitzetten, maar bijvoorbeeld wel belangrijke of de meeste updates blijven zien? Klik dan opnieuw in het profiel van desbetreffende persoon op “vrienden”. Daarna kies je voor de optie “instellingen”.

 

facebook updates uitschakelen

Klik je op “instellingen”, dan krijg je de keuze: “alle updates”, “meeste updates” of “alleen belangrijke updates”.  Wat onder welke categorie valt, en welke updates je dan nog te zien krijgt, dat bepaalt Facebook. Helaas heb je daar zelf geen invloed op.

facebook updates uitzetten