Iemand volgen op LinkedIn – hoe zit dat nou

///Iemand volgen op LinkedIn – hoe zit dat nou

Iemand volgen op LinkedIn – hoe zit dat nou

Door |2019-01-05T15:42:39+00:00donderdag 10 november, 2016|BLOGS, LinkedIn|

De optie ‘Volgen’ op LinkedIn is nog niet bij iedereen bekend. Wanneer volg je iemand en wanneer, en hoe ontvolg je iemand? En hoe stel je in dat mensen jou ook kunnen volgen? Wat is het zakelijke voordeel van het volgen? Waar vind je de lijst met je volgers terug? Allemaal vragen die ik graag in dit blog beantwoord.

Volgen of linken op LinkedIn

Op het moment dat je met iemand linkt op LinkedIn, dan volg je elkaar ook automatisch en krijg je alle updates van desbetreffende persoon te zien in je persoonlijke tijdlijn. Maar soms wil je niet direct met iemand linken, of hij of zij niet met jou, maar wil je wel graag de updates van die persoon volgen omdat ze interessant zijn. Nu kun je met de Sales Navigator een aparte tijdlijn aanleggen van interessante mensen die je apart wilt volgen, maar ook op de gratis versie van LinkedIn kun je mensen volgen zonder te linken.

De updates moeten wel openbaar geplaatst zijn om ze te kunnen volgen. Dit betekent dat diegene zijn update op ‘openbaar’ gezet moet hebben om voor jou als volger zichtbaar te laten zijn.

volgers op linkedin

linkedin let opLet op: Het is helaas niet mogelijk om een aparte tijdlijn aan te leggen van mensen die je volgt maar waar je niet mee gelinkt bent. De updates komen gewoon tussen alle andere updates te staan. Wil je dit wel, dan is de Sales Navigator wellicht iets voor jou. 

Hoe volg je iemand zonder te linken

Om iemand te volgen zonder te linken ga je naar zijn of haar profiel. Klik op ‘Meer’ in het introductieprofiel, en kies voor ‘Volgen’.

Meer weten? Vraag naar de mogelijkheden voor workshops, zowel incompany als één op één als open inschrijving. Stuur een mail aan info@digitalmoves.nl

Instelling om je te laten volgen

Om gevolgd te kunnen worden, moet je dit wel ingesteld hebben in je instellingen. Ga naar je instellingen rechtsboven in je LinkedInprofiel en kies voor ‘Privacy en instellingen beheren’.

volgen op linkedin

Onder het onderdeel Privacy zie je ‘Blokkeren en verbergen’ staan als je iets naar beneden scrolt. Achter ‘Volgers’ zie je of je deze optie hebt ingesteld op ‘Iedereen’ of alleen ‘Connecties’.

volgen op linkedin

Wil je je bereik en je zichtbaarheid vergroten en meer mensen laten genieten van jouw updates en blogs, dan zet je deze optie uiteraard op ‘Iedereen’. Vergeet niet om ook je updates altijd op ‘openbaar’ te zetten als je deze deelt.

Waar vind ik mijn volgers terug

Je lijst met volgers zie je op meerdere plekken op LinkedIn terug. In je instellingen, als je doorklikt op ‘Feed-voorkeuren’.

volgen of linken op linkedin

Je krijgt nu suggesties om bekende kranten en tijdschriften uit de hele wereld en influencers (bekende mensen, CEO’s, grootheden) te volgen onder ‘Nieuwe perspectieven volgen’. Daarnaast zie je het aantal volgers dat je hebt en ook wie dat zijn als je daar op klikt.

volgen of linken op linkedin

Maar nog eenvoudiger: op je eigen LinkedInprofiel onder je eigen ‘Artikelen en activiteit’. Dan moet je overigens wel activiteiten hebben én meer dan 500 connecties hebben, anders zie je dit aantal niet staan.

volgen of linken op linkedin

Verschil in volgers en connecties

Het kan zijn dat je meer of minder volgers hebt dan connecties. Beide zeggen iets over de kwaliteit van jouw updates. Waar kun je deze aantallen zien? In je instellingen zie je je exacte aantal connecties.volgen of linken op linkedin

In dit geval heb ik 2.574 volgers meer dan dat ik connecties heb. Uiteraard is dat positief, dat betekent dat mensen graag mijn updates volgen. Heb je nu minder volgers dan connecties? Dan betekent dat dat mensen je, om wat voor reden dan ook, ontvolgd hebben óf je hebt zelf een aantal mensen gevolgd natuurlijk. Bij anderen kun je ook het aantal volgers zien als je bij hun activiteiten kijkt.

Pas op dat mensen je niet ontvolgen

Mensen ontvolgen je voornamelijk omdat je slechte of oninteressante updates plaatst. Als iemand een update geplaatst heeft kan iemand anders de update verbergen in dat geval, maar dus ook de persoon direct ontvolgen. Je doet dit door op de update te gaan staan en rechts bovenin de hoek op het menupijltje te klikken.

Doodzonde natuurlijk, mensen zien dan helemaal geen updates meer van je, ook niet als je wél iets interessants plaatst. Houd LinkedIn professioneel, mensen zitten over het algemeen op LinkedIn niet te wachten op puzzeltjes, spelletjes of updates die meer op Funda of Marktplaats thuishoren. Denk je van wel, dan mag dat uiteraard, maar dan niet vreemd opkijken als je aantal volgers afneemt in de toekomst.

ontvolgen op linkedin

Zelf kiezen voor ‘Volgen’ of ‘Connectie maken’

Vanaf 17 oktober 2018 is het mogelijk om aan te geven of je de ‘Volgen’ knop op je profiel wilt hebben of de ‘Connectie maken’ knop. Je doet dit in je instellingen. Ga hiervoor op de app naar het tandwieltje en kies vervolgens voor tabblad ‘Privacy’ en dan ‘Wie u kan volgen’.

hoe volg je iemand op linkedin

Je kunt vervolgens onderin de optie kiezen om het schuifje bij ‘Volgen de primaire actie maken’ op ‘Ja’ te zetten.

hoe volg je iemand op linkedin

Op de laptop/desktop ga je naar de instellingen en kies je ook voor het tabblad ‘Privacy’. Onder ‘Volgers’ vind je de optie vervolgens terug om de knop ‘Volgen’ leidend te maken op je profiel.

hoe volg je iemand op linkedin

Vanaf dat moment, of in in ieder geval binnen 24 uur, zie je de optie ‘Volgen’ in je profiel staan in plaats van ‘Connectie maken’. Uiteraard kunnen mensen nog steeds uitnodigingen versturen maar dan moet je dus even doorklikken op de drie puntjes naast ‘Volgen’.

hoe volg je iemand op linkedin

Meer succes met LinkedIn – klanten en leads werven met LinkedIn

Wil je meer weten of LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen? Je kunt:

linkedin online video training

 

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training' en in 2019 is zij opnieuw genomineerd én finaliste voor de FOTY awards van 2018. Neem contact op met Corinne.

Laat een reactie achter

Anti-spam: *