Update: in verband met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe lay-out is dit artikel aangepast op 23-03-2022 en aangevuld met een video uitleg.

In je persoonlijke LinkedInprofiel zit een wat verstopte optie, de ‘Creatormodus’. Bij activatie van deze optie geef je content een grotere rol in je profiel en krijg je beschikking over een aantal tools. Ik zet de opties op een rij met de nodige tips. Eerst in video-vorm, daaronder in tekst en afbeeldingen.

Wat is Creatormodus

Wat is Creatormodus? De insteek van deze functionaliteit is dat je content meer aandacht geeft op je profiel en dat je toegang krijgt tot een aantal extra’s. In 2021 is content op de tijdlijn van LinkedIn met maar liefst 50% toegenomen en daar speelt LinkedIn op in. De optie zal ongetwijfeld nog bijgeschaafd en -geschuurd worden komende tijd maar ik neem alle bestaande mogelijkheden van dit moment in ieder geval met je door. Eerst uitleg over de activatie, waar vind je de Creatormodus en hoe zet je hem ‘Aan’.

Hoe activeer ik Creatormodus

De optie om Creatormodus te activeren vind je terug in het dashboard van je profiel, onder ‘Resources’. Scroll hiervoor naar beneden in je profiel.

creator modus linkedin

Standaard staat deze uit maar je activeert hem heel makkelijk door er op te klikken.

Klik op ‘Volgende’. Je krijgt nu de optie om maximaal vijf onderwerpen uit te lichten waar je jezelf mee bezig houdt op LinkedIn. Op het moment dat je hier een onderwerp invult maakt LinkedIn er een hashtag van. Deze # hoef je er niet zelf voor te zetten, dat gebeurt automatisch. Klik op ‘Gereed’ onderaan, dan laat ik je zien wat er in je profiel direct wijzigt.

creator modus linkedin

Hashtags

Ik hoop écht dat LinkedIn dit nog aan gaat passen, anders snap ik niet veel van deze functie. Deze hashtags worden bovenaan je profiel geplaatst, maarrrrr, ze zijn helemaal niet klikbaar. Daarnaast vind ik ze wat verloren in je introductieprofiel geplempt, niet echt geweldig qua opmaak ook. Op de mobiele app is het nog lelijker.

creator modus linkedin

Ik heb er niet echt vertrouwen in dat mensen deze hashtags kopiëren en plakken in de zoekmachine om op die manier de desbetreffende hashtag op te zoeken én te volgen. Fingers crossed, voorlopig laat ik het maar even zo staan. Op zich wel leuk dat mensen direct je interesse-gebied kunnen zien.

Volgers bovenaan

Een andere aanpassing die je direct constateert is dat het aantal volgers bovenaan staat. Deze staan ook nog steeds bij je activiteiten trouwens, maar blijkbaar vind LinkedIn het nodig ze nu meer te profileren. Het aantal connecties blijft boven de 500 nog steeds een raadsel voor je profielbezoekers, die staat er naast zoals je ziet. Wil je weten wat het verschil is tussen linken en volgen, lees dan mijn artikel wat ik daar speciaal voor geschreven heb.

creator modus linkedin

Belangrijk feitje is dat de ‘Volgen’ knop nu wel leidend is door het in werking zetten van Creator. Dat betekent dat je ‘connectie maken’ button verschoven is naar ‘Meer’ op laptop/desktop en de drie puntjes op mobiele applicaties.

Iemand volgen of linken op LinkedIn - hoe zit dat nou

Zelf heb ik deze optie al jaren, dit is niet nieuw en kon je in de instellingen al aanpassen. Wat wel nu verschilt is dat je deze melding krijgt als je me tóch wilt uitnodigen als connectie.

 

creator linkedin

Uitgelicht/Info/Activiteit

Je info stuk (samenvatting) staat zonder creatormodus bovenaan, daaronder volgen ‘Uitgelicht’ en ‘Activiteit’. Zonder Creatormodus zie je in ‘Activiteit’ de laatste twee van je acties terug waaronder likes, reacties, shares of geplaatste berichten.

creator modus linkedin

Na activatie van Creatormodus wordt Info naar beneden geduwd en heeft plaats moeten maken voor Uitgelicht en Activiteit die bovenaan als eerste zichtbaar worden voor je profielbezoeker.

creator modus linkedin

Met Creatormodus zie je onder Activiteit je vier laatst geplaatste berichten op de tijdlijn met daaronder direct zichtbaar het aantal likes en reacties. Content wordt op deze manier dus wel iets prominenter op je profiel getoond en kan daardoor langer aandacht vasthouden van geïnteresseerden. Vergeet niet dat je daar Uitgelicht ook uitstekend voor kan gebruiken.

Je info stuk vind je nog wel terug in je profiel maar daarvoor moet je nu meer naar beneden scrollen. Helaas heb je niet de keuze deze naar boven te slepen als dat je voorkeur zou hebben (wat ik me goed kan voorstellen in sommige situaties).

Nieuwsbrief en LinkedIn Live

Twee opties die al bestonden worden met de creatormodus geactiveerd voor gebruik:

LinkedIn Live – een live streamingdienst waarin je direct op de tijdlijn je doelgroep kan aanspreken met behulp van live video. Denk aan interviews, tutorials, webinars, enz. Normaal gesproken moest je hiervoor een aanvraag indienen bij LinkedIn, maar hierdoor hoeft dat niet meer.

Nieuwsbrieven – een abonnementenservice op je LinkedIn-artikelen. Superhandig omdat je abonnees direct een melding krijgen bij publicatie.

creator modus linkedin

Creatormodus weer uitschakelen

Of je de Creatormodus fijn vindt om te gebruiken dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. Probeer het uit zou ik zeggen en mocht je het toch niets vinden, je kunt heel simpel weer uitschakelen. Klik hiervoor weer op ‘Creatormodus’ in je Resources en vervolgens zie je onderaan de optie staan ‘Bijdragermodus uitschakelen’. Daarmee is je profiel weer direct zoals het was voor activatie.

creator modus linkedin

 

Social media expert en trainer Corinne Keijzer

Meer succes met LinkedIn!

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen?

- Bekijk ons trainingsaanbod op Digital Moves: https://www.digitalmoves.nl/trainingen-en-workshops/

- Vraag VRIJBLIJVEND een voorstel op maat: https://www.digitalmoves.nl/contact/

- Zelf leren via onze boeken op Some Bookshttps://www.somebooks.nl

- Leer wanneer jij wil met onze uitgebreide online video trainingen via onze Digital Moves Academy: https://www.digitalmoves-academy.nl/