LinkedIn update september – de laatste ontwikkelingen

///LinkedIn update september – de laatste ontwikkelingen

LinkedIn update september – de laatste ontwikkelingen

Door |2018-03-28T13:50:50+00:00donderdag 5 oktober, 2017|BLOGS, LinkedIn|

Platformen als LinkedIn zijn altijd in beweging. Gelukkig, want stilstand is achteruitgang. Maar soms is het lastig bij te houden wát er nu precies aangepast is, welke nieuwe functionaliteiten toegevoegd zijn of juist verdwenen. Daarom vanaf nu iedere maand een update zodat ook jij goed op de hoogte bent en blijft van alle ontwikkelingen van en op dit platform. En als je slim bent meld je je aan voor onze nieuwsbrief, zo mis je helemaal geen updates (en ander interessant nieuws) meer! 

tips linkedinVoordat je verder leest: heb je bepaalde benoemde functies uit onderstaande lijst nog niet, dan kan het soms schelen om je taalinstelling op Engels te zetten. Zie je het dan nog niet terug in jouw LinkedIn omgeving, dan moet je gewoon geduld hebben tot je aan de beurt bent. Met ruim 500 miljoen LinkedInleden kan het soms even duren voordat iedereen bepaalde functies heeft omdat ze dit gefaseerd uitrollen. Hoe lang dit duurt is niet te voorspellen, niemand krijgt voorrang (ook premium members niet), het is een willekeurige volgorde volgens een onbekend algoritme. 

Wat is er veranderd op LinkedIn in september 2017

Zoekfunctie ‘Connecties’

Je kon al zien wie de connecties van je connecties zijn (mits toegestaan door desbetreffende connecties) maar nu kun je ook echt zoeken in desbetreffende connecties. In de zoekfunctie is een extra optie toegevoegd ‘Connecties van’. Je kunt de lijst doorlopen maar ook specifiek zoeken op trefwoorden, connectie graad, bedrijven en nog een aantal onderdelen die van belang kunnen zijn.

connecties van connecties bekijken

Native video’s plaatsen

Echt zo fijn dat je nu rechtstreeks video’s op LinkedIn kunt plaatsen! Niet alleen brengt het je meer interactie dan een linkje naar Youtube of Vimeo, ook krijg je groter bereik omdat je leden op LinkedIn houdt doordat ze nu rechtstreeks je video kunnen bekijken. Je vindt de optie in het veld waar je je update plaatst, op de homepage.

video linkedin plaatsen

Heb je je video geplaatst, dan zie je ook de statistieken, net als bij ‘gewone’ updates. Het aantal dat vermeld staat geldt voor het aantal keren dat je video minimaal drie seconden is bekeken. Het is dus ongelofelijk belangrijk om je video direct pakkend te laten beginnen. Starten met een logo, reclame of lang intro is dus over het algemeen niet zo handig.

video linkedin plaatsen

Lijst zoekwoorden waarop je gevonden bent

De optie bestond al in de oude lay-out en is gelukkig weer teruggeplaatst in de nieuwe lay-out van je LinkedInprofiel: zien hoe vaak je bent gevonden in de zoekmachine van LinkedIn. De meeste LinkedInleden hebben deze optie al een paar maanden maar nu is het rijtje toegevoegd van woorden waaróp je gevonden bent. Handige informatie om te zien of je profiel ingericht is op basis van de juiste zoekwoorden.

seo linkedin

Klik door op het aantal zoekvermeldingen en je krijgt een lijstje te zien met de zoekwoorden waarop je gevonden bent. Deze optie wordt momenteel uitgerold, geduld dus als je nog niets ziet.

seo linkedin

Je artikel laten controleren in concept

Je hebt een artikel op LinkedIn geschreven maar wil eigenlijk eerst iemand vragen er naar te kijken. Om het bijvoorbeeld te laten redigeren of om te checken op feiten voordat je het plaatst. Je kunt in dat geval nu kiezen voor ‘Concept delen’.

artikel linkedin nakijken

Je krijgt een link die je kunt kopiëren en sturen aan degene(n) die je mee wilt laten kijken.
artikel linkedin nakijken

Kopregel profiel bekijken vanuit iedere plek op LinkedIn

Ook terug van weggeweest: je kunt weer met je muis op een naam staan, waar dan ook binnen LinkedIn, en het profiel bekijken van diegene. Handig om snel een indruk te krijgen van iemand en daarom des te belangrijker om te zorgen dat jouw profiel er professioneel uit ziet!

Linkedinprofiel kopregel bekijken

Je lijst met volgers bekijken

Deze optie bestond al maar was alleen toegankelijk vanuit de instellingen. Daarom blij dat het nu pontificaal in je eigen dashboard te vinden is, op de homepage in dit voorbeeld. Klik op ‘Uw volgers’ en je ziet alle namen van LinkedInleden die jij volgt maar ook die jouw volgen. Dit hoeft niet wederkerig te zijn!

waar vind je je volgers op linkedin

Commentaren of reacties uitzetten onder je update

Soms doe je een oproep in een update voor bijvoorbeeld een expert, coach of trainer in een specifieke tak van sport. Je kent het waarschijnlijk wel, er volgt vaak een eindeloze stroom aan namen van LinkedInleden die allemaal zo hun eigen expert kennen. Na een stuk of wat namen heb je echt wel voldoende input, dan is het handig om de reacties stil te zetten. Op dit moment kun je ze op de mobiele applicatie alleen uitzetten nádat je de post geplaatst hebt, maar op de laptop/desktop kan het nu ook bij het aanmaken van de post.

reacties uitzetten linkedin updates

linkedin tipsAls je de reacties uitzet nadat je post geplaatst is en er staan al reacties onder, dan verdwijnen deze reacties. Ze zijn niet terug te halen, dus maak bijvoorbeeld een lijst van de reacties of genoemde namen voordat je deze actie uitvoert! 

‘Meer succes met LinkedIn!’

Je kunt zoveel meer met LinkedIn dan het alleen gebruiken als database of vacaturebank. In ruim 240 pagina’s neemt het boek ‘Meer succes met LinkedIn!‘ je mee door álle geheimen van het persoonlijke LinkedInprofiel, inclusief het premium pakket ‘Verkoop’ met de Sales Navigator.

Het boek is vooral geschikt voor salesmanagers, accountmanagers, marketing- en communicatieprofessionals en zzp’ers maar uiteindelijk heeft iedereen baat bij professioneel gebruik van LinkedIn. Bestellen kan via de (online) boekwinkels of rechtstreeks via de uitgeverij, Some Books.

Meer succes met LinkedIn!

 

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training'. Neem contact op met Corinne.

2 Comments

  1. Masja van Loon 31 oktober 2017 at 11:17

    ha leuk om mijzelf zo terug te zien! en mooie update weer! Top!

  2. Corinne Keijzer 31 oktober 2017 at 19:35

    Haha, ja, beetje reclame voor je gemaakt Masja 🙂

Laat een reactie achter

Anti-spam: *