Update: Dit blog is bijgewerkt op 7-6-2019 – het is nu mogelijk om je taal per aangemaakt profiel zelf in te stellen.  

  • “Heb ik nu een Engels of Nederlands LinkedInprofiel?”
  • “Ik wil graag een profiel op LinkedIn in meerdere talen, hoe doe ik dat?”
  • “Wat is het verschil als ik mijn LinkedInprofiel in Engels of Nederlands zet?”
  • “Ik wil een extra profiel in het Engels op LinkedIn maar zie die keuze niet in het rijtje staan, hoe kan dat?”
  • “Die taalinstellingen, hoe zit dat nu eigenlijk op LinkedIn?”

Deze vragen worden me regelmatig gesteld en het wordt dus de hoogste tijd eens even wat LinkedIn taalinstelling-weetjes op een rijtje te zetten!

Verschillende taalinstellingen

Je hebt op LinkedIn te maken met drie verschillende taalinstellingen:

  • Je aangemaakte LinkedInprofiel
  • Je taalinstelling
  • De geschreven inhoud van je LinkedInprofiel

Tot 2012 kon je nog geen Nederlands persoonlijk LinkedInprofiel aanmaken en kozen mensen dus in Nederland vooral voor het Engelstalige profiel. Dat je je taalinstelling vervolgens op Nederlands zet en de inhoud in het Nederlands schrijft doet niets af aan het feit dat je nog steeds een Engelstalig profiel hebt.

LinkedIn professioneel inzetten binnen jouw bedrijf?

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Profiel in tweede taal aanmaken

Je moet je LinkedInprofiel altijd schrijven in de taal van je doelgroep. Het zou anders wat zijn als je inhoudelijk alles in het Engels hebt staan en mensen je niet kunnen vinden op Nederlandse woorden. Heb jij een doelgroep die meertalig is? Denk dan aan een meertalig profiel. Dit is heel gemakkelijk aan te maken en het enige wat je hoeft te doen is de inhoud aan te passen.

Klik in je LinkedInprofiel rechts in de kantlijn op ‘Profiel toevoegen in een andere taal’.

hoe pas je profieltaal linkedin aan

Je krijgt nu de keuze om de taal van je nieuwe profiel te kiezen. Zowel Engels als Nederlands staat er tussen zoals je ziet.

hoe pas je profieltaal linkedin aan

Heb je de keuze gemaakt, kun je zelf instellen wat de taal van je huidige én je nieuwe profiel wordt. Stel dat je huidige profiel Engels is en je hebt het profiel inhoudelijk in het Nederlands geschreven, hoef je niet de hele inhoud om te switchen maar kun je het huidige profiel instellen als Nederlands. Het nieuwe profiel stel je in als Engels.

hoe pas je profieltaal linkedin aan

Je vult nu het profiel in de taal van je keuze. Kies je Engels, dan vul je het dus ook helemaal in het Engels. Je naam kun je hier ook aanpassen. Lijkt gek maar Chinezen hebben bijvoorbeeld vaak een westerse naam die afwijkt van hun eigen Chinese naam. Zo kun je dus, als je een Chinees profiel hebt, ook een westers profiel met andere naam hebben. Je kopregel pas je aan in de taal waarin je het profiel aanmaakt. De onderdelen van je profiel, zoals werkervaring en opleiding, worden gekopieerd naar het nieuwe profiel. De inhoud moet je zelf in desbetreffende taal vullen.

hoe pas je profieltaal linkedin aan

Op je profiel krijgen profielbezoekers de keuze te schakelen tussen de verschillende talen.

hoe pas je profieltaal linkedin aan

 

Jouw taalinstelling bepaalt hoe je een profiel ziet

Hoe jij je taalinstelling hebt staan, bepaalt hoe je een profiel ziet qua lay-out. Je kunt dit zelf wijzigen in je instellingen. Klik boven in je LinkedInprofiel op ‘Ik’ en daarna op ‘Taal’. Kies vervolgens de taal waarin je LinkedIn wilt bekijken. Je merkt dat het menu wijzigt maar de inhoud niet.

hoe pas je profieltaal linkedin aan

Als je nu op een profiel komt dat in meerdere talen is geschreven, dan zie je het profiel dat ingesteld is op jouw eigen taalinstelling het eerste. Dus als ik mijn taalinstelling op Engels heb staan zie ik Marcel Molenaar zijn profiel in het Engels.

hoe pas je profieltaal linkedin aan

Als ik mijn taalinstelling nu op Chinees zet (don’t try this at home als je niet goed uit je hoofd weet waar je taalinstellingen zitten of Chinees kunt lezen ;) ) zie ik Marcel zijn profiel direct in het Chinees op het moment dat ik het bezoek. Superhandig toch?!

hoe pas je profieltaal linkedin aan

Heb je je taalinstelling op een andere taal staan dan Engels of Chinees, dan zie je de standaardtaal van desbetreffend profiel als eerste, in dit geval Engels.

Wil je meer succes hebben met LinkedIn? Neem dan een workshop van socialmedia-expert Corinne Keijzer

Wil je graag met je collega's LinkedIn beter inzetten? Meer zichtbaarheid, jullie doelgroep informeren, laten zien waar jullie trots op zijn? Of meer werknemers en klanten aantrekken? Regel dan bij ons een incompany training. Gewoon makkelijk, bij julie in huis. Leer alles wat je wilt weten over het persoonlijke profiel, employee advocacy en/of de bedrijfspagina. De training wordt volledig op jullie wensen afgestemd. Neem contact op of check de website van Digital Moves eerst voor meer informatie.