Hoe zit dat met de taalinstellingen op LinkedIn

///Hoe zit dat met de taalinstellingen op LinkedIn

Hoe zit dat met de taalinstellingen op LinkedIn

Door |2019-02-25T15:09:33+00:00zondag 27 november, 2016|BLOGS, LinkedIn|
 • “Heb ik nu een Engels of Nederlands LinkedInprofiel?”
 • “Ik wil graag een profiel op LinkedIn in meerdere talen, hoe doe ik dat?”
 • “Wat is het verschil als ik mijn LinkedInprofiel in Engels of Nederlands zet?”
 • “Ik wil een extra profiel in het Engels op LinkedIn maar zie die keuze niet in het rijtje staan, hoe kan dat?”
 • “Die taalinstellingen, hoe zit dat nu eigenlijk op LinkedIn?”

Deze vragen worden me regelmatig gesteld en het wordt dus de hoogste tijd eens even wat LinkedIn taalinstelling-weetjes op een rijtje te zetten!

Verschillende taalinstellingen

Je hebt op LinkedIn te maken met drie verschillende taalinstellingen:

 • Je aangemaakte LinkedInprofiel
 • Je taalinstelling
 • De geschreven inhoud van je LinkedInprofiel

Tot 2012 kon je nog geen Nederlands LinkedInprofiel aanmaken en kozen mensen dus in Nederland vooral voor het Engelstalige profiel. Dat je je taalinstelling vervolgens op Nederlands zet en de inhoud in het Nederlands schrijft doet niets af aan het feit dat je nog steeds een Engelstalig profiel hebt. Dit merk je bijvoorbeeld als je je profiel in een tweede taal wilt aanmaken en niet voor Engels kunt kiezen.

LinkedIn professioneel inzetten binnen jouw bedrijf?

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Profiel in tweede taal aanmaken

Je moet je LinkedInprofiel altijd schrijven in de taal van je doelgroep. Het zou anders wat zijn als je inhoudelijk alles in het Engels hebt staan en mensen je niet kunnen vinden op Nederlandse woorden. Heb jij een doelgroep die meertalig is? Denk dan aan een meertalig profiel. Dit is heel gemakkelijk aan te maken en het enige wat je hoeft te doen is de inhoud aan te passen.

Klik in je LinkedInprofiel rechts in de kantlijn op ‘Profiel toevoegen in een andere taal’.

twee profielen linkedin

Geef nu aan in welke taal je je profiel nog meer aan wilt maken naast je huidige profiel. Je naam kun je hier ook aanpassen. Lijkt gek maar Chinezen hebben bijvoorbeeld vaak een westerse naam die afwijkt van hun eigen Chinese naam. Zo kun je dus, als je een Chinees profiel hebt, ook een westers profiel met andere naam hebben. Je kopregel pas je aan in de taal waarin je het profiel aanmaakt. De onderdelen van je profiel, zoals werkervaring en opleiding, worden gekopieerd naar het nieuwe profiel. De inhoud moet je zelf in desbetreffende taal vullen.

tweetalig profiel linkedin

Let op: heb je je LinkedInprofiel aangemaakt voor 2012? Grote kans dan dat je profiel al Engels is en je niet kunt kiezen voor ‘Engels’ bij deze optie. Wel kun je ‘Nederlands’ kiezen, dus mocht je je inhoud ook in het Nederlands hebben geschreven op je Engelstalige profiel, dan moet je de inhoud overhevelen naar je nieuwe profiel en het huidige profiel herschrijven in het Engels.

Jouw taalinstelling bepaalt hoe je een profiel ziet

Hoe jij je taalinstelling hebt staan, bepaalt hoe je een profiel ziet qua lay-out. Je kunt dit zelf wijzigen in je instellingen. Klik boven in je LinkedInprofiel op ‘Ik’ en daarna op ‘Taal’. Kies vervolgens de taal waarin je LinkedIn wilt bekijken. Je merkt dat het menu wijzigt maar de inhoud niet.

tweetalig profiel linkedin

Als je nu op een profiel komt dat in meerdere talen is geschreven, dan zie je het profiel dat ingesteld is op jouw eigen taalinstelling het eerste. Dus als ik mijn taalinstelling op Engels heb staan zie ik Marcel Molenaar zijn profiel in het Engels.

tweetalig profiel linkedin

Als ik mijn taalinstelling nu op Chinees zet (don’t try this at home als je niet goed uit je hoofd weet waar je taalinstellingen zitten of Chinees kunt lezen 😉 ) zie ik Marcel zijn profiel direct in het Chinees op het moment dat ik het bezoek. Superhandig toch?!

tweetalig profiel linkedin

Heb je je taalinstelling op een andere taal staan dan Engels of Chinees, dan zie je de standaardtaal van desbetreffend profiel als eerste, in dit geval Engels.

Meer succes met LinkedIn – klanten en leads werven met LinkedIn

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen? Je kunt:

linkedin online video training

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training' en in 2019 is zij opnieuw genomineerd én finaliste voor de FOTY awards van 2018. Neem contact op met Corinne.

6 Comments

 1. Saskia 24 december 2017 at 08:51

  En waar zit op de bedrijfspagina die optie: andere taal toevoegen????

 2. Saskia 22 december 2017 at 08:14

  Dankje Corinne, en hoe zit dat dan met je updates?

 3. Corinne Keijzer 19 december 2017 at 14:20

  @Saskia, je kunt je bedrijfsprofiel ook in twee of meerdere talen aanmaken, het gaat dan alleen om het stukje ‘Over ons’. Ook dan zie je het profiel in de taalinstelling van je eigen keuze.

 4. Saskia 17 december 2017 at 10:22

  Hoi Corinne, dank voor het delen van dit artikel! Geldt dit voor company page exact hetzelfde?

 5. Corinne Keijzer 25 oktober 2017 at 13:18

  Je kunt gewoon een NL profiel aanmaken Tessa, je kunt alleen niet kiezen om dat NL profiel standaard te maken omdat je al een Engelstalig profiel hebt en dat automatisch standaard is. Is ook niet logisch, anderstaligen spreken eerder ENG dan NL. Degenen die hun taal in het NL Hebben staan zie je NL profiel.

 6. Tessa 23 oktober 2017 at 17:24

  Beste Corinne, Ik heb bovenstaanden gelezen en ben bezig met je boek Meer Succes met Linkedin. Zelf wil ik nu (voor eerst) oktober 2017 een Linkedin profiel maken eigenlijk in 1e instantie in Engels en dan tweede extra profiel in Nederlands. Echter lijkt het erop dat dit nu niet meer kan omdat als ik mijn taalinstelling op Engels zet, ik geen extra profiel in Nederlands kan kiezen.
  De reden waarom ik eigenlijk in de eerste instantie Engels zou willen hebben en dan een additioneel profiel in Nederlands is dat iedereen van buiten Nederland dan automatisch mijn engelse profiel zouden zien (niet alleen engeltaligen). Klopt het dat heden ten dage je 1e profiel Nederlands moet zijn en je dan alleen Engels additioneel kan kiezen? (of doe ik iets fout)

Laat een reactie achter

Anti-spam: *