Update 10-9-2019: vanwege nieuwe lay-out zijn de afbeeldingen in dit blog gewijzigd.

Je contactgegevens op je persoonlijke LinkedInprofiel hebben recentelijk een veel prominentere plek gekregen, namelijk direct in je introductie. Toch zijn er nog wat vraagtekens, zoals: waar pas je ze aan, wat vul je in bij  bepaalde velden en wat zijn handige weetjes? Ik loop dit belangrijke onderdeel van LinkedIn stap voor stap met je door.

Waar vind ik mijn contactgegevens  

Je kunt je contactgegevens het beste invullen of wijzigen via je desktop/laptop. Maar ook via je mobiele applicatie zijn er een aantal mogelijkheden, ik geef aan welke wel en welke niet aan te passen/toe te voegen zijn.

Laptop/desktop:

Je contactgegevens staan op je desktop/laptop op je persoonlijke LinkedInprofiel in je introductie. Je vindt hier de naam van je bedrijf of werkgever terug, je opleiding (naar wens) en daaronder je contactgegevens.

linkedin persoonlijk emailadres

Als je profielbezoekers op ‘Contactgegevens ‘ klikken, krijgen ze de velden te zien die jij ingevuld hebt. Soms hangt het er vanaf of iemand met je gelinkt is of niet, niet ieder LinkedIn-lid kan ál jouw gegevens zien. Je telefoonnummer bijvoorbeeld, is alleen zichtbaar voor directe eerstegraads connecties.

Aangezien je een prospect of geïnteresseerde bezoeker nóóit moet laten zoeken naar je contactgegevens, is het verstandig hier zoveel mogelijk informatie te vullen. Alles naar wens maar maak het mensen zo gemakkelijk mogelijk. Ik loop alle velden hieronder met je door.

linkedin contact info

Op de mobiele applicatie: 

Op Smartphone of Tablet vind je je contactgegevens als je door je profiel naar beneden scrollt.

linkedin app contactgegevens

Waar kan ik mijn contactgegevens aanpassen

Laptop/desktop:

Je kunt je contactgegevens aanpassen door op het potloodje rechts te klikken.

linkedin persoonlijk emailadres

Op de mobiele applicatie: 

Klik op het potloodje achter ‘Contactgegevens’.

linkedin app contactgegevens

Profiel-URL aanpassen

Iedereen krijgt bij het aanmaken van een LinkedInprofiel een unieke URL toegewezen. Deze link vind je bovenin je browser terug en ziet er op het eerste oog niet prettig uit om te communiceren. De link bevat in eerste instantie de naam van LinkedIn en jouw naam, maar aangevuld met een aantal letters en cijfers zoals in dit voorbeeld:
‘https://www.linkedin.com/in/corinne-keijzer-7218b797/’

Het staat veel mooier als al die cijfers en letters verdwijnen en dat je er een ‘nette link’ van maakt zoals: ‘https://www.linkedin.com/in/corinnekeijzer‘.

Deze link is zichtbaar in Google en daarnaast veel gemakkelijker te communiceren op een visitekaartje bijvoorbeeld. Bovenaan in je contactgegevens staat deze link ook met een schuin pijltje. Klik hierop om de link aan te passen.

linkedin url aanpassen

Nu krijg je rechtsboven de optie het aan te passen. Klik op het potloodje bij ‘URL bewerken’.linkedin url aanpassen

Haal alle cijfers en letters weg, je naam laat je staan. Of je het streepje er tussen laat staan of niet, dat is aan jezelf. Je kunt geen spaties of andere tekens gebruiken dan letters of de hiven, het tussenstreepje. Je hebt tussen de 5 en 30 karakters de ruimte. linkedin url aanpassen

Klik op opslaan, je merkt direct of je naam nog beschikbaar is of niet. Heb je meerdere naamgenoten, dan moet je soms wat creatiever zijn met de URL. Gebruik je initialen, draai voor-en achternaam om of zet het streepje ertussen om alsnog een unieke URL te creëren.

De URL van je profiel is alleen op Laptop/desktop aan te passen, niet op je mobiele applicatie.

Website toevoegen

Terug naar de contactgegevens. Je kunt onder de URL een of meerdere websites toevoegen, maximaal drie, per stuk 256 tekens de ruimte. Zowel op laptop/desktop als mobiele app mogelijk.

Klik op ‘Website toevoegen’ en vul de URL van desbetreffende website in. Je kunt bij het menupijltje kiezen om wat voor website het gaat. Kies je voor ‘Ander’, dan kun je er zelf een type aan meegeven. Is de URL van de website niet duidelijk genoeg, dan is het sowieso verstandig deze optie te gebruiken. Je hebt hiervoor maximaal 30 tekens de ruimte.

website linkedin toevoegen

tips linkedIn

Tip: Mensen weten graag waar ze op klikken maar zijn ook nieuwsgierig. Maak je titel daarom zo prikkelend mogelijk en verleid mensen daarmee om door te klikken. 

Telefoonnummer toevoegen

Je telefoonnummer is voor je eerstegraads netwerkconnecties zichtbaar, verder voor niemand. Of je dit veld überhaupt invult is aan jezelf. Heb je een telefoon van het werk, dan kan het zeker geen kwaad. Bedenk hoe bereikbaar je wilt zijn en vul het naar wens. Je hebt 25 karakters voor dit veld en drie verschillende opties: Thuis, werk of mobiel. Ook op de app aan te passen.

telefoonnummer linkedin

Adres toevoegen

Ben je zelfstandig ondernemer en werk je vanuit huis, dan is het niet aan te raden hier je privé woonadres te plaatsen in verband met je privacy gevoeligheid. Je kunt hier wel de naam van je stad of dorp invoeren, van waaruit je werkt, of de omgeving waarin je werkzaam bent. Is dit heel Nederland, dan zet je dat daarbij. Je hebt 1.000 tekens de ruimte en het is alleen zichtbaar voor je eerstegraads netwerkconnecties. Ook op de app aan te passen.

adres toevoegen linkedin

Houd er rekening mee dat anderen door kunnen klikken op de tekst die je hier vult. Heb je dus wat meer staan dan alleen een adres, check dan even goed of het in Google Maps ook correct overkomt en het juiste adres wordt weergegeven.

adres toevoegen linkedin

E-mailadres toevoegen

Laptop/desktop:

Je kunt in je contact info maar één e-mailadres kwijt. Wil je er meer plaatsen, dan kun je hiervoor het veld van ‘Adres’ gebruiken. Het ene adres wat hier vermeld staat is je zogenaamde ‘primaire’ e-mailadres. Wil je dit aanpassen, of een extra adres toevoegen als back-up om in te loggen, klik dan op het schuine pijltje.

emailadres aanpassen linkedin

Op de mobiele applicatie: 

Klik op het wieltje rechtsboven in je profiel.

linkedin app contactgegevens

Je komt nu in de instellingen terecht. Je kunt hier e-mailadressen toevoegen en primair maken. Klik op ‘Emailadres toevoegen’ en je krijgt de mogelijkheid een ander adres in te voeren. Je moet altijd bevestigen vanuit desbetreffende mailbox. Pas na de bevestiging kun je het adres ‘Primair maken’.

hoe pas ik email aan op linkedin

linkedin let op

Let op: Voor je eigen veiligheid is het verstandig minimaal een tweede e-mailadres op te voeren. Niet voor het eerst dat iemand verhuist of van werkgever verandert en dat het e-mailadres waar altijd mee ingelogd wordt bij LinkedIn op den duur verwijderd wordt. Het is dan echt geen pretje om je account weer op te kunnen, je moet je op afstand legitimeren bij LinkedIn.

Wie kan mijn e-mailadres zien op LinkedIn

Je e-mailadres is in eerste instantie zichtbaar voor alleen je eerstegraads connecties, maar dit kun je aanpassen naar ‘Iedereen’ op LinkedIn. Klik in je instellingen op ‘Privacy’ en vervolgens kies je voor ‘Wie uw e-mailadres kan zien’. Daar krijg je vier opties te zien waaruit je kunt kiezen. Wil je bereikbaar zijn? Dan uiteraard op ‘Iedereen op LinkedIn’ zetten.

Deze optie staat op je mobiele applicatie bovenaan in het tabblad ‘Privacy’.

 

hoe pas ik email aan op linkedin

linkedin let op

Let op: Op LinkedIn kun je elkaar alleen een privé bericht sturen als je gelinkt bent met elkaar of als je een betaalpakket hebt. Of je moet elkaar uitnodigen, dan kun je er ook een bericht bij zetten van 300 tekens. Maar lang niet iedereen leest dat of snapt de werking van LinkedIn. Daarom is het verstandig je e-mailadres te allen tijde zichtbaar te maken zodat je altijd een bericht kunt ontvangen van andere LinkedInleden.

Twitter

Heb je ooit een Twitter-account ingevoerd op LinkedIn, dan zie je deze hier terug. Wil je dit wijzigen of heb je nog nooit iets ingevuld maar wil je dat wel, dan kan dat gek genoeg niet op deze plek. Je kunt je Twitter-account alleen toevoegen, wijzigen of zichtbaar maken via de instellingen van LinkedIn.

twitter linkedin

Klik in je instellingen op ‘Account’, daarna ‘Partners en services’ en vervolgens ‘Twitter-instellingen’. Nu kun je je Twitter-account toevoegen, verwijderen of weergeven op je profiel. Alleen mogelijk op desktop/laptop.

Let op: deze instelling heeft niets te maken met het koppelen van content. Iets dat ik überhaupt afraad te doen, ieder kanaal is anders met een andere doelgroep, maar met deze optie laat je puur en alleen je account zien waarop mensen kunnen klikken die je willen volgen op Twitter.

Instant Messenger

Wil je een Skypeadres communiceren of een van de andere opties die hier bij Instant Messenger staan, dan kies je desbetreffende optie. De meeste opties gebruiken we hier in Nederland niet, Skype is de bekendste. Zowel voor laptop/desktop als de app.

skype linkedin toevoegen

Moet ik mijn verjaardag invullen

Er zitten in LinkedIn wel dertig verschillende contactmomenten waar je gebruik van kunt maken. De verjaardag is er één van. Je kunt er voor kiezen om gefeliciteerd te worden door je netwerk op je verjaardag. verjaardag linkedin toevoegen

Vul in dat geval je verjaardag in en kies aan de hand van het menupijltje wie jouw verjaardag mogen zien. Dit werkt ook zo op de app.

verjaardag linkedin uitzetten

linkedin let opLet op: De felicitaties voor je verjaardag komen binnen in je inbox van LinkedIn. Als je een groot netwerk hebt en veel mensen je feliciteren, al dan niet gepersonaliseerd, dan komt dat allemaal bovenop je misschien belangrijke berichten. Het maakt het erg onoverzichtelijk en je kunt ze er niet gemakkelijk uitfilteren.

Workshop of sprekerssessie?

Wil je een keer echt goed uitleg krijgen omtrent de werking van LinkedIn? Dit kan bijvoorbeeld met een inspiratiesessie voor een grote groep of workshops waarin kleinere groepen direct met hun profiel aan de slag gaan. Of misschien wil je gewoon eens goed bijgespijkerd worden. Dat kan allemaal via Digital Moves, de bekendste organisatie als het gaat om persoonlijke social media opleidingen. Incompany of individueel, onze expert-trainers en -sprekers staan voor je klaar!digital moves