In de Nederlandse versie van LinkedIn werken ze nu ook: hashtags! Lees hier alle ins en outs. 

Dit blog is geupdate op 14-10-2019 in verband met nieuwe ontwikkelingen.

Wat zijn hashtags

Hashtags zijn labels. Je kunt deze bij je update plaatsen zodat mensen er gemakkelijk content op terug kunnen zoeken. Denk bijvoorbeeld aan #durftevragen #LinkedInTips of #vacatures.

Waarom plaats je hashtags

Je gebruikt hashtags als een label voor herkenning maar ook om gemakkelijk weer iets over een bepaald onderwerp terug te vinden. Sommige hashtags zijn al heel bekend, bijvoorbeeld door gebruik op Twitter, zoals #Durftevragen of #Vacatures. Verzin zelf een paar hashtags voor je eigen organisatie zodat mensen dat op een gegeven moment ook herkennen en gebruik deze ook op je andere kanalen zoals Twitter, Instagram en Facebook zodat mensen ze ook gaan herkennen en gemakkelijk iets terug kunnen vinden.

linkedin let op

Blijf beseffen dat LinkedIn een zakelijk platform is, anders dan Twitter, Instagram of Facebook, en houd daar ook rekening mee bij het aanmaken van hashtags  #enmaaknietlolligeengrappigehashtagsaandieniemandsnaptofbegrijpt. 

Hoe en waar plaats je hashtags

Je plaatst hashtags onder je artikel of onder je update op LinkedIn. Veel mensen begrijpen nog niet wat een hashtag is, dus als je ze in je tekst meeneemt heb je kans dat niet iedereen je tekst snapt en zich afvraagt waarom je van die rare hekjes in je tekst zet. Daarnaast maak je je tekst niet lekker leesbaar door ze er tussen te plaatsen.

Op het moment dat je je tekst in het updateveld typt krijg je al suggesties van LinkedIn. Deze suggesties zijn nog vaak in het Engels en er zitten over het algemeen niet altijd nuttige termen bij, dus verzin ze vooral zelf.

hoe werken hashtags

 

Hoeveel hashtags mag je plaatsen

Je kunt zoveel hashtags plaatsen als dat er ruimte is in de update (max 1.300 tekens) maar ik adviseer er niet téveel bij te plaatsen. Gebruik vier á vijf hashtags maximaal onder een update en maximaal tien onder een artikel.

tips linkedin

Heb je hashtags aan je update toegevoegd, dan worden je hashtags na plaatsing blauw en kunnen mensen er op klikken.

Hoe zoek je hashtags

Je kunt in de zoekbalk bovenin zoeken op een hashtag van je interesse. Ik neem als voorbeeld #LinkedInTips, eentje die ik sowieso zou aanraden zo nu en dan eens op te zoeken om waardevolle tips te volgen.

LinkedIn labels
Nu volgen er zeven tabs en je klikt op ‘Content‘. Et voila, daar zijn alle updates die mensen gemarkeerd hebben met #LinkedInTips. Overigens is het niet hoofdlettergevoelig en staan ze in volgorde van populariteit, dus wie de meeste likes, shares en reacties heeft. Wel heel fijn dat je op deze manier weer posts kunt doorzoeken, mits de plaatser de juiste hashtag erbij zet.

hashtags linkedin

Hashtags volgen vanuit de homepage

Het is ook mogelijk Hashtags naar keuze in een lijstje bij te houden en te volgen.

  1. Op de homepage zie je links een overzicht met hashtags.hoe hashatags linked in
  2. Je kunt door te klikken op het potloodje deze hashtags ‘vastzetten’ zodat je specifiek deze hashtags volgt.hoe hashatags linked in
  3. Je ziet bij  ‘Pinned’ welke hashtags vastgezet zijn en je dus ook volgt.
  4. Klik op ‘Discover more’ om andere belangrijke hashtags te vinden en te volgen.

hoe hashatags linked in

Hashtags volgen vanuit de zoekbalk

Je kunt ook in de zoekbalk zoeken naar bepaalde hashtags en deze ‘Volgen’.

hoe hashatags linked in

tips linkedin

Geef aan je medewerkers ook aan dat ze je op bepaalde hashtags kunnen volgen zodat ze gemakkelijker op de hoogte blijven van de updates op de bedrijfspagina en van daaruit de updates verder kunnen liken of delen.

Hashtags op je bedrijfspagina

Op je bedrijfspagina is het mogelijk om drie hashtags uit te lichten. Je kunt denken aan gebruikelijke hashtags, zoals in mijn geval ‘#LinkedInTips’, maar ook kun je zelf hashtags bedenken voor bepaalde producten of diensten maar denk ook bijvoorbeeld eens aan een vaste hashtag voor een evenement. Als je ze uitlicht op je profiel kunnen mensen met één druk op de knop alle updates over dat onderwerp terugvinden. Superhandig dus!

Klik op het potloodje bij het onderdeel rechts op je pagina (in de bewerkingsomgeving) om hashtags toe te voegen of te verwijderen.

hoe werken hashtags op linkedin

 

Klik je op het prullenbakje, dan is de hashtag weg en kun je een nieuwe daarvoor in de plaats zetten als je er al drie hebt.

Hoe werken hashtags op LinkedIn? LinkedIn specialist Corinne Keijzer vertelt het je.

tips linkedin

Heb je hashtags toegevoegd aan je bedrijfspagina, dan kun je ook reageren en liken als bedrijfspagina op alle content die onder deze hashtag hangt. Superhandig om je zichtbaarheid te vergroten. LinkedIn stuurt je ook meldingen over content waarop je kunt reageren.

hashtags linkedin bedrijfspagina

 

Social media expert en trainer Corinne Keijzer

Meer succes met LinkedIn!

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen?

- Bekijk ons trainingsaanbod op Digital Moves: https://www.digitalmoves.nl/trainingen-en-workshops/

- Vraag VRIJBLIJVEND een voorstel op maat: https://www.digitalmoves.nl/contact/

- Zelf leren via onze boeken op Some Bookshttps://www.somebooks.nl

- Leer wanneer jij wil met onze uitgebreide online video trainingen via onze Digital Moves Academy: https://www.digitalmoves-academy.nl/