Velen zaten er weer met smart op te wachten, vooral vanwege de geheel aangepaste lay-out van LinkedIn: een update van de gratis Handleiding LinkedIn. Met weer veel zorg en plezier is deze veertiende versie van dit populaire ebook, ondertussen bijna 75.000 keer gedownload, herschreven en weer helemaal up-to-date gemaakt. Ik wens je er weer heel veel plezier mee! 

Het verhaal achter deze gratis handleiding LinkedIn

In 2009 raakte ik door de crisis mijn baan kwijt. Op dat moment kwam ik er ook achter dat je met solliciteren niet ver kwam als je alleen een brief en c.v. op de mail stuurde. Iemand vertelde mij dat ik beter LinkedIn in kon zetten en moest gaan netwerken. Na het oppoetsen en verder optuigen van mijn al bestaande profiel merkte ik al snel effect. Het netwerken bleek al snel zijn vruchten af te werpen en binnen enkele weken kon ik bij verschillende opdrachtgevers beginnen doordat ik de stoute schoenen aan had getrokken en diverse mensen had benaderd op LinkedIn.

Een loondienstbaan is het nooit meer geworden. Nu ruim zeven jaar later ben ik niet alleen benoemd tot officieel LinkedIn ambassador door de board van LinkedIn zelf, maar ook ben ik uit tienduizend zzp’ers benoemd tot beste zzp’er in de categorie ‘Coaching en Training’. Hier ben ik uiteraard supertrots op! Door continu zichtbaar te zijn op LinkedIn, jezelf vindbaar te maken en te snappen hoe netwerken en het platform werkt heb ik veel mooie opdrachten binnengehaald in de afgelopen jaren. In de branche wordt dit proces ook wel ‘social selling‘ genoemd. Met veel passie en plezier geef ik al deze kennis door aan iedereen die dit ook wil bereiken.

Ook zien veel mensen me als een expert op het gebied van social media en met name LinkedIn. Ik vind daarom al een paar jaar dat ik iets terug moet doen voor de maatschappij. En dat is nu al vier jaar lang, voor de veertiende keer, een gratis handleiding waar iédereen een basis mee kan leggen op LinkedIn voor een goed professioneel profiel. Al bijna 60.000 keer gedownload. Al velen zijn je dus voor gegaan en al velen zullen ook voor de veertiende keer deze handleiding downloaden.

Wat is er veranderd in deze Handleiding LinkedIn

Wat is er veranderd in deze veertiende versie van de handleiding LinkedIn?

  • de gehele lay-out van je persoonlijke profiel op LinkedIn is in de afgelopen maanden veranderd;
  • ook de nieuwe layout van de homepage is aangepast in dit ebook;
  • de zoekfunctie is veranderd;
  • er zijn een aantal instellingen bijgekomen en verwijderd;
  • het onderdeel ‘vacatures‘ is aangepast en bijgewerkt;
  • de menubalk heeft een ander uiterlijk gekregen en de meeste opties hebben een andere naam en/of positie gekregen

linkedin ebook

 

Voor wie de uitgebreide versie wil downloaden voor het gehele proces van social selling raad ik aan om het boek of e-book ‘Meer succes met LinkedInte bestellen.

Workshop LinkedIn

Geen zin om het zelf uit te zoeken? Dan raad ik je aan om via Digital Moves een effectieve LinkedIn training te boeken.

‘Meer succes met LinkedIn!’ 

LinkedIn is meer dan een database voor je contacten of een platform waar je vacatures vindt. In ruim 240 pagina’s neemt het boek ‘Meer succes met LinkedIn!’ je mee door álle geheimen van het persoonlijke LinkedInprofiel. Vooral geschikt voor salesmanagers, accountmanagers, marketing- en communicatieprofessionals en zzp’ers. Bestellen kan via de (online) boekwinkels of rechtstreeks via de uitgeverij, Some Books. Zowel als boek als e-book verkrijgbaar.

Meer succes met LinkedIn!