Regelmatig geef ik tips op LinkedIn op gebied van social selling en personal branding, vaak voortkomend uit de praktijk van onze workshops en trainingen. Al deze tips bundel ik in dit blog zodat je ze altijd overzichtelijk bij elkaar hebt staan. Mocht er iets veranderen op LinkedIn, dan geef ik dat ook aan onder de tip. Ik wens je veel leesplezier! 

Geen zin om het allemaal zelf uit te vinden? Kom dan naar een van onze workshops LinkedIn met open inschrijving!

Tip 1: zorg dat je een deskundig profiel hebt

Download de LinkedIn checklist zodat je zeker weet dat je alle belangrijke profielonderdelen hebt toegevoegd en aangepast. Helemaal deskundig worden op LinkedIn? Dan is uiteraard ‘Meer succes met LinkedIn!‘ een must have!

wat is gevorderd of zeer deskundig profiel

Tip 2: zo personaliseer je je uitnodiging op mobiel

‘Via mobiel kun je geen berichtje sturen bij je uitnodiging’. Jawel hoor…..check!

berichtje op mobiel linkedin

Tip 3: zoek zelf contact bij uitnodigingen zonder bericht

Belangrijkste tip als je wilt dat LinkedIn goed voor jou werkt: zoek persoonlijk contact. En dat contact begint bij een uitnodiging. Of je deze nu met of zonder bericht ontvangt, reageer áltijd!

berichtje sturen bij uitnodiging linkedin

Tip 4: plaats een passende omslagfoto op je profiel

Zo zonde als je deze optie niet benut: de omslagfoto. Voor je personal branding een múst, laat zien waar je voor staat in je vakgebied of werkleven. Dit mag symbolisch zijn maar uiteraard ook ‘gewoon’ iets uit je werk. Mooie aanvulling op je profielfoto.

omslagfoto linkedin

Tip 5: maak je LinkedInprofiel in meerdere talen aan

Hoe zit dat met de taalinstellingen op LinkedIn? Ik schreef daar al eerder een blog over. In ieder geval is het verstandig om je LinkedInprofiel in een tweede taal aan te maken als je doelgroep ook uit meerdere talen bestaat. En het is goed voor je vindbaarheid!

linkedin profiel in meer talen

Tip 6: profielwijzigingen delen ja of nee

In de oude lay-out van LinkedIn kon je met een schuifje in één keer uitschakelen dat je netwerk in de tijdlijn jouw profielwijzigingen te zien krijgt. Dit doe je tegenwoordig per onderdeel, indien optie aanwezig, dus goed opletten dat het schuifje de juiste kant op staat.

Zie overigens dit soort wijzigingen of toevoegingen ook als kansen. Heb je een nieuwe baan of opleiding afgerond, dan kan het wel nuttig zijn je netwerk daarvan op de hoogte te stellen. Soms krijg je er leuke gesprekken door met soms zelfs nog leukere gevolgen. Het is maar een tip 🙂

Overigens zie je dergelijke wijzigingen alleen als je je tijdlijn op ‘recent’ hebt staan, dus de updates in chronologische volgorde van activiteit.

Hoe zet je profiel wijzigingen uit op linkedin

Tip 7: sluit je dubbele account op Linkedin

Sommige LinkedInleden hebben een dubbel account. Vaak ooit in een ver verleden eens aangemaakt, inloggegevens kwijtgeraakt en daarom een nieuwe aangemaakt. Om verwarring te voorkomen is het handig dit account te sluiten. In deze tip vertel ik je hoe je dat doet en hoe je ook je accounts kunt samenvoegen.

dubbel linkedin profiel sluiten

linkedin tips

Let op: je moet wel je inloggegevens weten als je je accounts wilt samenvoegen. Je kunt je wachtwoord opvragen maar je e-mailaccount niet. Het is dus zaak om te achterhalen welk e-mailaccount je destijds gebruikte voor het account dat je wilt verwijderen. Je kunt het wel laten verwijderen als je het e-mailadres niet weet, dan geef je de url van het profiel door aan LinkedIn.

Tip 8: zoeken op content binnen LinkedIn

Soms komt er erg veel informatie voorbij op LinkedIn en wil je wel eens wat terug zoeken. Wist je dat je met je taalinstelling op Engels kunt zoeken op bepaalde woorden én namen? Zoek je bijvoorbeeld al mijn LinkedIntips? Gewoon even deze term in de zoekbalk invullen, mijn naam er bij zetten en zoeken op de tab ‘Content’. Net zo handig 🙂

updates zoeken linkedin

linkedin tipsHet gebruik van hashtags is soms handig om ‘herkenning’ te creëren maar is dus op zich niet nodig. Gebruik ze ook liever niet in je tekst maar zet ze onderaan, zo blijft het leesbaar (niet iedereen weet ook wat hashtags zijn) en gebruik ze met mate.

Tip 9: maak je e-mailaccount zichtbaar voor iedereen

Dit is echt heel fijn, wederom een instelling die toegevoegd is aan LinkedIn! Je kunt nu zelf bepalen voor wie je e-mailaccount zichtbaar is op je profiel. Voorheen was het zo dat het e-mailaccount alleen zichtbaar is voor mensen die direct met je gelinkt zijn en moest je het bijvoorbeeld in je samenvatting plaatsen. Dat hoeft dus niet meer, je mag het nu zichtbaar maken voor iedereen op LinkedIn.

contact gegevens linkedin

linkedin tips

Let op: dit géén uitnodiging om e-mailadressen klakkeloos in je database toe te voegen en mensen ongevraagd je nieuwsbrief te sturen, iets dat nog veel te vaak gebeurt. Buiten dat het wettelijk niet toegestaan is, wekt het ook veel irritatie op en word je vaak weer het netwerk van iemand uitgegooid.

Meer succes met LinkedIn!

Meer tips en tricks over LinkedIn weten? Wil je leren hoe je LinkedIn écht succesvol inzet? Check dan eens dit boek, ‘Meer succes met LinkedIn!‘, voor jezelf of voor iemand waarvan je denkt dat hij of zij het wel kan gebruiken. Maak iemand blij en help hem op weg op dit mooie platform!

linkedin boek

BESTELLEN