Ieder jaar maak ik een overzicht van de best gelezen blogs uit het afgelopen jaar. Met zo’n 350.000 websitebezoekers zijn de interesses in socialmedia-blogs redelijk verdeeld. Daarom leuk om te zien dat de top tien bestaat uit blogs met allemaal verschillende insteken. Ik loop ze met je door, veel leesplezier alvast!

Nr 1: 10 tips voor een perfecte Instagram biografie

Instagram is het enige kanaal dat in gebruikerstijd is toegenomen afgelopen jaar. Alle overige kanalen hebben in moeten leveren maar Instagram doet het goed en groeit hard. Onze social media specialist Rik Keijzer schreef een blog ver de biografie van Instagram, hoe maak je die zo ‘perfect’ mogelijk voor jezelf.

Nr 2: 24 handige Whatsapp tips die je echt moet weten

Het populairste communicatiemiddel is en blijft Whatsapp. 96% van de Nederlanders gebruikt deze app en velen waren dan ook zwaar geïnteresseerd in alle handigheidjes. Onze social media expert Rik Keijzer zette 24 tips voor je op een rijtje!

Nr 3: Wel of niet betalen voor LinkedIn – de premium pakketten op een rij

Het is één van de meest gestelde vragen in mijn workshops: “heeft het zin om een betaalpakket af te sluiten op LinkedIn?”

“Het hangt er helemaal van af” zeg ik dan. Wat is de insteek van jouw LinkedInprofiel? Ben je werkzoekend, recruiter, ondernemer of zit je in een verkoopfunctie? Dan kan het heel interessant zijn om het af te sluiten. Het afsluiten kan per maand, je kunt zelfs even een maandje gratis proberen, lees het blog eens door of het ook iets voor jou is.

Nr 4: Gratis handleiding LinkedIn

Het is eigenlijk geen blog, misschien dat ik het vorig jaar daarom niet meenam in de top 10 meest gelezen blogs van 2018, maar hij hoort hier absoluut wel tussen thuis: mijn gratis handleiding LinkedIn. Eind december is hij ook weer volledig geüpdate, dus heb je nog niet zoveel gedaan aan je LinkedInprofiel, hier leg je een mooie basis mee. Het is de meest uitgebreide handleiding die je gratis kunt downloaden en door de loop der jaren gingen maar liefst 110.000 professionals je hierin voor!

Nr 5: Taggen op Linkedin – zo werkt het

Taggen is een optie op LinkedIn die je inzet op het moment dat je content een of meerdere bedrijven of personen betreft met alle positieve gevolgen van liken, reageren en delen van dien. Niet iedereen weet hoe het werkt en vaak hoor ik de klacht dát het niet werkt. Nou, het werkt zeker wel, maar je moet er wel het ‘@’ teken voor gebruiken. Probleem opgelost!

Nr 6: De 10 belangrijkste instellingen van LinkedIn

Ze blijven belangrijk en daarom ook weer dit jaar in de lijst terug te vinden: alles over de belangrijkste instellingen van LinkedIn. Loop ze een keer door, brengt je vast mooie, nieuwe inzichten!

nr 7: LinkedIn bedrijfspagina maken

Als er iets flink positief aan het ontwikkelen is, dan is dat de bedrijfspagina van LinkedIn wel. In het afgelopen jaar heeft het een make-over gehad en de nieuwe opties stapelen zich achter elkaar op. Heel fijn aangezien het een mooie manier is om je organisatie goed te profileren maar ook als werkgever neer te zetten. De carrièrepagina kreeg ook meerdere nieuwe opties en ook werd adverteren op LinkedIn een stuk interessanter met Objective based marketing. Daarom heeft, geheel terecht, dit blog een plekje in deze lijst.

Nr 8: Linkedintips voor je bedrijfspagina

Met regelmaat deel ik tips op LinkedIn, voor zowel personal branding en social selling als de bedrijfspagina, Dit blog wordt dan ook flink goed bezocht om alle tips nog eens door te lopen.

Nr 9: Hoe gebruik je hashtags op LinkedIn

Sommige mensen hebben nog niet echt een idee hoe ze hashtags het beste in kunnen zetten op LinkedIn. Sommigen kennen ze gewoonweg niet, sommigen denken dat het Instagram is en dat je er 20 onder je post moet plaatsen en anderen denken dat #Leukliefenlollig ook werkt op dit professionele platform. Ik zou zeggen, lees dit blog eens door als je wilt weten hoe je de hashtags in je voordeel kunt gebruiken, ook vanuit de bedrijfspagina, en hoe je ze goed inzet zonder je doelgroep juist af te stoten.

Nr 10: De 10 meest gemaakte fouten op LinkedIn

Zelf heb ik het liever niet over ‘fouten’, want wat is eigenlijk ‘fout’ op LinkedIn? Er zijn echter een aantal onderdelen op LinkedIn die echt een professionele invulling verlangen, wil je LinkedIn voor je laten werken. Lees het door en oordeel zelf :)

Ik wens jullie allemaal een supertof nieuw 2020. Mocht je eens een leuk blog idee hebben, een onderwerp wat je eens toegelicht wilt hebben, laat het mij hieronder of via een mailtje weten!

Wil je meer succes hebben met LinkedIn? Neem dan een workshop van socialmedia-expert Corinne Keijzer

Groei maximaal in zichtbaarheid en conversie

- Hoe komen we (meer) in beeld bij onze stakeholders, prospects en klanten?

- Hoe krijgen we meer volgers en hoe zetten we een eenvoudige contentstrategie op?

- Hoe zetten we contentmarketing goed in?

- Hoe enthousiasmeer ik mijn collega's om LinkedIn (nog) meer in te zetten?

Maximaal groeien in zichtbaarheid en volgers met je bedrijfspagina en de persoonlijke profielen van jou en je collega’s. Vanuit bekendheid doorpakken naar hogere conversie. Bekijk onze incompanytrainingen en -programma's en ga écht effectief aan de slag met LinkedIn.