Je krijgt op LinkedIn steeds meer soorten meldingen binnen waar je handig gebruik van kunt maken. Vaak zijn het mooie contactmomenten maar soms vind je ze ook heel vervelend. Mooi dat je zelf in kunt stellen welke meldingen je ontvangt. De lijst om deze meldingen in te stellen is verhuisd en zeer uitgebreid geworden met een aantal nieuwe opties. Tijd voor een blog met uitleg en antwoord te geven op de veelgestelde vraag: Hoe krijg je die irritante meldingen over werkjubilea of verjaardagen weg? 

Meldingen LinkedIn aanpassen

Bovenin je  menubalk op LinkedIn zie je een belletje met ‘Meldingen’ of ‘Notifications’ als je de taal voor je lay-out op Engels hebt staan. Klik je daarop, dan zie je veel soorten meldingen om je op de hoogte te houden van allerlei activiteiten op LinkedIn. Veel meldingen zijn prettig om te ontvangen maar er zitten er ook tussen die je liever kwijt dan rijk bent zoals voor vele LinkedIngebruikers de verjaardagen of werk jubilea.  Sommige meldingen zijn zeker een mooi contactmoment, maar 300 keer ‘Gefeliciteerd’ in je inbox ontvangen en daarmee al je andere berichten laten ondersneeuwen is niet voor iedereen prettig.

In mijn onderzoek van 2018 kwam bij ‘leukste opties van LinkedIn’ naar voren dat meer dan een kwart van de LinkedInners de ‘meldingen lezen’ het leukste vindt van LinkedIn. Fijn dat je zelf kunt bepalen welke meldingen je ontvangt. Hoe je dat doet? Klik op ‘Instellingen beheren’ links in dit onderdeel.

meldingen linkedin uitzetten

Je komt nu uit in het tabblad ‘Communicatie’ van het grote overzicht van instellingen van je LinkedInprofiel. Je ziet nu een aantal onderdelen die ieder weer opgesplitst zijn in subonderdelen. Klik per onderdeel het menupijltje aan. Ik neem in mijn voorbeeld ‘Netwerk’ mee omdat daar de meeste maar ook vervelendste meldingen zitten. Het kan trouwens zijn dat je minder meldingen hebt, of juist meer, dat heeft met je activiteiten op LinkedIn te maken (bijvoorbeeld of je groepsbeheerder bent).

 

meldingen linkedin uitzetten

Je krijgt nu een hele rits aan meldingen te zien die je zelf aan of uit kunt zetten. Heel simpel, per melding zet je met je muis het schuifje op ‘Aan’ of ‘Uit’. Je hoeft niets op te slaan, dat gebeurt automatisch.

meldingen linkedin uitzetten

Nieuwe meldingen 

Een aantal van de soorten meldingen zijn recent toegepast en hebben te maken met een aantal nieuwe faciliteiten die toegevoegd zijn aan zowel de bedrijfspagina als het persoonlijke profiel en de groepen:

  • Door beheerders aanbevolen groepsbijdragen
  • Groepsdiscussies waarin u werd genoemd
  • Live video gaat beginnen (het is nog niet bij iedereen mogelijk om live te streamen op LinkedIn)
  • Uw netwerk is naar een andere stad verhuisd
  • Sociale activiteiten voor paginabeheerders (heel fijn dat je nu ook meldingen krijgen als er activiteiten zijn op je bedrijfspagina!)

Ik zou zeggen, loop alles eens rustig een keer door. Het maakt je LinkedInleven weer een heel stuk prettiger :)

tips linkedInTip: als je meldingen als mooi contactmoment ziet, schrijf dan een persoonlijk berichtje en laat de voorgekauwde reacties van LinkedIn achterwege!

meldingen linkedin uitzetten

 

Meer succes met LinkedIn – klanten en leads werven met LinkedIn

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen? Je kunt:

linkedin cursus