Er zijn weer wat opties en instellingen bijgekomen in de afgelopen maand op LinkedIn. Een overzicht voor februari! 

Maak je e-mail account zichtbaar voor iedereen op LinkedIn

Tot voor kort kon je het e-mail account van iemand in zijn of haar contactgegevens alleen zien als je direct met diegene gelinkt was. Alleen eerstegraadsconnecties dus. Nu kun je dit aanpassen en het zichtbaar maken voor iedereen op LinkedIn. Of alleen je eerste- en tweedegraadsconnecties. Of voor alleen jezelf, als je voor niemand bereikbaar wilt zijn.

Ga naar je instellingen om het aan te passen (bovenin de menubalk via ‘Ik’ en dan ‘Instellingen en privacy’). Klik op het tabblad ‘Privacy’ en kies voor de optie ‘Wie uw e-mailadres kan zien’.

mail zichtbaar linkedin

Maak nu je keuze uit de vier opties. Advies: zet het op ‘iedereen’, zeker als je bereikbaar wilt zijn.

emailadres aanpassen linkedin

Op 15 maart nog twee plekken vrij, daarna in juni pas weer nieuwe gelegenheid, dus wees er snel bij: workshop ‘Meer succes met LinkedIn!’ in twee modules, basis en gevorderd.

Meldingen uitzetten op LinkedIn

Veel mensen hebben de optie al enige tijd, of konden in ieder geval per melding aangeven die niet meer te willen ontvangen, maar nu is het eindelijk bij iedereen uitgerold: je hebt een apart veld met instellingen voor je meldingen waarin je alles kunt uit- of aanzetten qua verjaardagen, jubilea, nieuwe connecties van connecties, aanbevelingen enzovoort.

Klik op je meldingen en dan ‘Instellingen weergeven’ in de linker kolom:

meldingen linkedin

Et voila, je kunt nu op allerlei onderwerpen kiezen welke meldingen je uit wilt zetten. Klik op de pijl aan de rechterkant om een menu open te klappen.

meldingen uit linkedin

tips linkedin

Meldingen kunnen ook mooie contactmomenten zijn, mits je ze goed inzet. Als je een connectie feliciteert met zijn of haar verjaardag of jubileum bijvoorbeeld, maak het dan altijd even persoonlijk. Het is belangrijk dat mensen het gevoel krijgen persoonlijk benaderd te worden en dat bereik je niet met een standaard berichtje.

Vermeldingen (tags/mentions) in updates/reacties uitzetten

In een update, of reactie onder een update, kun je iemand taggen ofterwijl bij naam vermelden. Dit doe je door het ‘@’ teken te gebruiken en vervolgens de naam er achter in te typen. Je kiest de juiste persoon uit de lijst suggesties en de de vermeldde persoon krijgt vervolgens een melding dat hij of zij in de update vermeld is. Wil jij niet getagt kunnen worden, dan kun je dit nu uitzetten in de instellingen.

Ga naar je instellingen om het aan te passen (bovenin de menubalk via ‘Ik’ en dan ‘Instellingen en privacy’). Klik op het tabblad ‘Account’ en kies voor de optie ‘Vermeldingen door anderen’. Zet de optie op ‘Nee’ als je niet wilt dat iemand je vermeldt.

 

tags uitzetten

tips linkedin

Je kunt ook een tag verwijderen op het moment dat je getagt bent. Klik in desbetreffende update of reactie op de drie puntjes rechtsboven en kies voor ‘@ vermelding verwijderen’.

Verschillende talen weer zichtbaar op het LinkedInprofiel

Terug van weggeweest: de verschillende talen waarin je een profiel kunt bekijken bij iemand die dit zo heeft ingesteld. Je kon in de nieuwe lay-out alleen nog het profiel zien in de taal waarin je je taalinstelling hebt staan, maar nu kun je zelf dus weer switchen óp het profiel.

tweetalig profiel linkedin

Ontwikkelingen en aankomende opties op LinkedIn

Labels bij externe links

LinkedIn is op dit moment aan het testen met labels die onder posts met externe linkjes te zien zijn. Slechts een handjevol mensen ziet deze optie, waaronder ik, het kan dus zijn dat het niet doorgevoerd wordt, maar ik hoop het wel!

magnet linkedin

Op het moment dat je op een label klikt zie je met je taalinstelling op het Engels een hele rij content die op die manier gelabeld is. Maar in het Nederlands krijg ik ook een rij met namen te zien die wellicht iets te maken hebben met de nieuwe optie ‘Magnet’ waarover ik in vorige blogs al eerder berichtte.

magnet optie LinkedIn

Wat mij in ieder geval opvalt is dat de url verwijst naar de zoekfunctie en het tabblad content welke sowieso alleen zichtbaar is in de Engelse versie en waarop je op basis van tekst kunt zoeken in content op LinkedIn. Zie hiervoor mijn tip nummer 8 in mijn blog over social selling tips. Ik hoop dat deze optie snel uitgerold en verder ontwikkeld wordt, ziet er namelijk heel veelbelovend uit!

Salaris toevoegen

Het is een instelling die niet iedereen zal waarderen hier in Nederland: de optie om je salaris op te voeren. Het bedrag is nu nog niet in te vullen maar dit zal binnenkort waarschijnlijk mogelijk zijn. Deze gegevens worden gebruikt in de Sales Navigator, waarin je gespecificeerd kunt zoeken op besluitvormers met bepaalde functies binnen bepaalde bedrijven en binnenkort dus ook met bepaald salaris.

salaris gegevens invullen linkedin

Eerdere overzichten LinkedIn updates

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug:

Workshop of training volgen doe je bij Digital Moves

Wil je het allemaal niet zelf uitvinden en gewoon eens een goede professionele training of workshop bijwonen om LinkedIn nu eens echt helemaal goed onder de knie te krijgen? Boek dan de workshop die bij jou past via Digital Moves. Incompany of individueel, onze expert-trainers staan voor je klaar! digital moves

MEER INFORMATIE