Het is rustig gebleven in mei als het gaat om wijzigingen op LinkedIn. Er zijn twee nieuwe opties die momenteel getest en hopelijk ook verder uitgerold worden: het volgen van hashtags en een wens die voor velen eindelijk in vervulling gaat, namelijk het automatisch vertalen van updates! 

Hashtags volgen 

Hashtags op LinkedIn werken al een tijd, maar nog steeds alleen in de Engelse taalinstelling. Ondertussen is LinkedIn ook aan een uitbreiding van deze optie begonnen, namelijk het volgen van Hashtags. Nog niet voor iedereen beschikbaar en ook alleen in de Engelse taalinstelling.

Hoe volg je hashtags? 

Je hebt op de homepage een paar nieuwe opties erbij gekregen in de linker kantlijn. Ik leg in vier punten uit wat deze opties inhouden. Heb je ze nog niet, dan kunnen ze ieder moment ineens opduiken, nieuwe functionaliteiten worden altijd gefaseerd en willekeurig uitgerold op LinkedIn en hangen niet samen met betaalpakketten of data wanneer je een account hebt opgezet. Iedereen krijgt de optie, ook de gratis accounts.

hashtags volgen linkedin

1: LinkedIn heeft hier alvast een aantal hashtags voor je gevuld die je volgt, maar dit kun je zelf uiteraard naar wens aanpassen. Klik daarvoor op ‘Show More’ en je krijgt alle door jou gevolgde hashtags te zien. Klik je direct op de hashtag, dan volgt de mogelijkheid om daar direct te ontvolgen.

hashtags volgen linkedin

2: Klik je op ‘Your communities’ dan zie je de hele rij met hashtags verschijnen die je zelf vastgepind hebt. Klik op het blauwe pinnetje om de voorkeurshashtag weer ‘los te laten’ en op het witte pinnetje om het juist vast te pinnen.

hashtags volgen linkedin

3: de vastgepinde hashtags vind je hier terug. Klik je op de hashtag, dan zie je direct alle updates en artikelen voorbij komen waarin de hashtag is meegenomen, zoals hier bij #LinkedInTips.

hashtags volgen linkedin

4: Klik je op ‘Discover more’, dan volgen rijen met hashtags die je kunt volgen. Handig om eens doorheen te lopen als je niet weet wat te volgen. Door op ‘Follow’ te klikken wordt het direct aan je rijtje toegevoegd.

hashtags volgen linkedin

Hashtags in de LinkedIn zoekmachine

Wist je dat je ook direct kunt zoeken op hashtags in de zoekmachine van LinkedIn? Vul de hashtag in die je zoekt en zie of daar iets uitkomt. Zoja, dan klik je op ‘Follow’ om desbtreffende hashtag direct te volgen. Handig!

hashtags volgen linkedin

Updates automatisch vertaald

Geweldig, deze nieuwe optie! Je kunt nu de updates die geplaatst zijn in een andere taal dan je eigen taalinstelling automatisch laten vertalen! Dit is natuurlijk een geweldige ontwikkeling en zal eindelijk de drempel voor veel mensen weghalen om internationale contacten te leggen. Ik bedoel, Engels gaat nog wel, maar mijn Spaans of Italiaans is toch een stuk minder 😉

update andere taal linkedin

In dit voorbeeld zie je boven de Nederlandse tekst en daaronder de automatische vertaling (omdat ik mijn taalinstelling op Nederlands heb staan. Stond deze op Engels, dan zie ik die ‘Automatische vertaling’ niet). Vervolgens kun je zelfs met 1 tot 5 sterren aangeven wat je van de vertaling vindt. Super toch?!

Eerdere overzichten LinkedIn updates

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug:

Workshop of sprekerssessie?

Wil je een keer echt goed uitleg krijgen omtrent de werking van LinkedIn? Dit kan bijvoorbeeld met een inspiratiesessie voor een grote groep of workshops waarin kleinere groepen direct met hun profiel aan de slag gaan. Of misschien wil je gewoon eens goed bijgespijkerd worden. Dit kan allemaal via Digital Moves. Incompany of individueel, onze expert-trainers en -sprekers staan voor je klaar! digital moves

MEER INFORMATIE