Als je dacht dat het in juli rustig zou blijven op LinkedIn als het gaat om nieuwe opties en functionaliteiten, dan heb je het mis. Er zijn weer een aantal wijzigingen en nieuwe opties bijgekomen. Zoals iedere maand weer een overzicht van alle aanpassingen.

Voice messaging – spraakberichten

Ik begin met het nieuwste nieuws, namelijk het inspreken van berichten via je berichtenbox. Toen RTLZ mijn eerste reactie op deze nieuwe optie vroeg, was ik nogal sceptisch. Ik denk dat het niet heel veel gebruikt gaat worden en zelf vind ik het ook niet handig omdat ik liever lees dan luister. Maar ondertussen denk ik er iets anders over. Niet voor wat betreft mezelf maar twee doelgroepen die hier denk ik wél veel plezier aan gaan hebben: recruiters en werkzoekenden. Je kunt je berichten nu persoonlijker maken en een stem kan wel eens iemand meer imponeren dan een geschreven bericht.

Hoe werkt een spraakbericht, oftewel voice message? Je ziet onderin je ‘Berichten’ op de app een microfoontje staan. Klik daar op om de optie te activeren. Je kunt het op dit moment alleen nog op mobiele applicaties gebruiken..

Je kunt nu op het grote icoon klikken en je bericht inspreken. Je moet de knop ingedrukt houden.

bericht inspreken linkedin

Je bericht mag maximaal een minuut duren. Je herkent het ingesproken bericht aan een blauw balkje met een afspeel-logo.

bericht inspreken linkedin

Handige shortcut naar je bijdragen

Je kunt nu een stuk sneller en gemakkelijker bij je eigen bijdragen komen, dat zijn je updates, artikelen en activiteiten, door op ‘Ik’ bovenin je menubalk te klikken en daarna ‘Bijdragen en activiteit’ te kiezen.

waar vind ik mijn updates op LinkedIn

Hoe verwijder ik een showcasepagina 

Fijn nieuws voor pagina-beheerders! Je kunt vanaf nu zelf je showcasepagina verwijderen van je LinkedIn bedrijfspagina. Heb je in het verleden wel eens geëxperimenteerd maar wil je er dan toch vanaf? Klik dan op ‘Tool voor beheerders’ in je bewerkingsveld en daarna ‘Showcasepagina uitschakelen’.

hoe verwijder ik een showcase

Je krijgt een melding van LinkedIn, in je mailbox, dat de showcasepagina verwijderd is. Wil je hem toch herstellen, dan kun je dat hier alsnog doen.

hoe verwijder ik een showcase

Bewegend bedrijfslogo op je bedrijfspagina

Zelf heb ik deze optie nog niet, maar het is binnenkort voor bedrijfspagina’s mogelijk om een bewegend logo in de vorm van een gifje te plaatsen op de bedrijfspagina. Zelf vraag ik me af of dit niet veel te druk wordt en ik denk dat er andere prioriteiten liggen bij LinkedIn als het gaat om de bedrijfspagina zoals:

  • het beheer van de bedrijfspagina vanaf de LinkedIn app
  • plaatsen van reviews door klanten
  • iets delen als bedrijfspagina
  • media toevoegen aan ‘over ons’
  • een fatsoenlijk veld voor contactinfo
  • inplannen van berichten
  • een fatsoenlijk meldingensysteem voor beheerders maar ook volgers/medewerkers die makkelijk op de hoogte willen blijven

tips linkedIn

Tip voor degenen die dit wel een fantastische optie vinden en het willen gebruiken: je kunt de app ‘Legend’ bijvoorbeeld gebruiken om zelf gifjes te maken. 

Video’s blijven spelen in de tijdlijn bij het scrollen

Ook deze functie heb ik zelf nog niet maar heb ik wel al bij verschillende mensen voorbij zien komen op LinkedIn: je kunt binnenkort of nu, afhankelijk van wanneer je aan de beurt bent, video’s blijven kijken terwijl je door je tijdlijn heen scrollt. Het videootje blijft in de rechterhoek van je beeldscherm staan op het moment dat je het afspeelt en doorscrollt in je tijdlijn.

Dit was het weer voor juli. Ben ik iets vergeten, heb je vragen of suggesties, laat het me hieronder weten!

Eerdere overzichten LinkedIn updates

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug:

Workshop of sprekerssessie?

Wil je een keer echt goed uitleg krijgen omtrent de werking van LinkedIn? Over social selling, recruitment of ben je ondernemer en wil je leren hoe je LinkedIn inzet? Dit kan bijvoorbeeld met een inspiratiesessie voor een grote groep of workshops waarin kleinere groepen direct met hun profiel aan de slag gaan. Of misschien wil je gewoon eens goed bijgespijkerd worden. Dit kan allemaal via Digital Moves. Incompany of individueel, onze expert-trainers en -sprekers staan voor je klaar! digital moves

MEER INFORMATIE