Zo rustig als het in mei was, zo druk was LinkedIn in juni met het uitrollen van nieuwe opties en functionaliteiten. Ik zet alle ontwikkelingen, wijzigingen en nieuwe opties, zoals iedere maand, weer op een rij voor je. 

linkedin let opLet op: het kan zijn dat je bepaalde nieuwe opties nog niet zelf kunt zien in je LinkedInprofiel. Soms heeft dit met de taalinstelling te maken maar soms ook met geduld. LinkedIn rolt nieuwe opties gefaseerd uit en zo kan het zijn dat je collega allang iets heeft of andersom. Niets of niemand heeft hier invloed op, ook niet het betaalpakket of de datum van registratie.

Erkenning geven aan je collega’s of relaties

Een van de nieuwe opties op LinkedIn is de mogelijkheid om je collega’s, of andere zakelijke relaties, erkenning te geven. Dit kan in de vorm van een bedankje of compliment bijvoorbeeld. Vooralsnog werkt het alleen op de mobiele applicaties.

Je vindt de optie terug in het profiel van degene die je de erkenning wilt geven. Klik op ‘Meer…’ in zijn of haar profiel en kies vervolgens ‘Erkenning geven’.

collega bedanken linkedin

Nu kun je kiezen uit tien verschillende opties. Ik kies voor ‘Bedankt’ en kan vervolgens zelf nog een tekst toevoegen. De naam en de hashtags ‘#Erkenning’ en ‘#Bedankt’ worden automatisch gegenereerd en aangepast aan de keuze. Je kunt maximaal drie erkenningen per week uitdelen.

collega bedanken linkedin

Je persoonlijke QR-code

Ook nieuw is de QR-code. Je vindt deze terug op de mobiele applicatie van LinkedIn. Een QR-code is heel handig als je snel wilt linken met iemand en kun je bijvoorbeeld op een evenement op je naamkaartje of op je visitekaartje opnemen. Maar sowieso kun je de code overal online tonen om zo snel mogelijk je profiel bekend te maken.

Waar vind je je QR Code?

1. Klik in je LinkedIn app, vanuit de homepage, bovenin de zoekbalk op het icoontje.

2. klik door op ‘Mijn code’.

waar vind ik mijn qr code

tips linkedinTip: op de meeste telefoons kun je tegenwoordig QR codes scannen met je fotocamera en heb je geen aparte app (meer)nodig.  

Plaatjes en teksten plaatsen in native video’s

Je hebt soms van die opties dat je je afvraagt wat je er mee moet en naar mijn mening is deze daar één van. Je kunt nu in je native video, die je rechtstreeks op LinkedIn plaatst, plaatjes plakken (1) en tekstjes plaatsen (2). De tekstjes vind ik nog wel handig, maar beter gebruik je daar professionele apps zoals Quik voor. Lees vooral ook even ons blog over video-tips.

tekst in video plaatsen linkedin

Artikelen direct delen met geselecteerde tekst

Lees je een artikel op LinkedIn en wil je dat artikel delen op je tijdlijn als update? Selecteer in het artikel een stuk tekst en deel dit op die manier direct op op je tijdlijn.

tekst quote artikel linkedin

De link van het artikel komt er gelijk bij te staan en mensen kunnen daar op doorklikken om het geheel te lezen. Het kan je wat typewerk schelen op deze manier en het moet uiteraard ook meer deel-acties uitlokken. Heel veel tips en tricks over het schrijven van artikelen vind je in mijn tweedelige blogserie over bloggen op LinkedIn.

tekst quote artikel linkedin

Updates bewerken nu mogelijk op de LinkedIn bedrijfspagina

Wat een feestje! Eindelijk na al die jaren is het mogelijk om ook op de LinkedIn bedrijfspagina foutjes te herstellen in je update. Klik, net als bij updates op het persoonlijke profiel, op de drie puntjes rechts boven in de update en klik op ‘Update bewerken’. Fijn!

hoe bewerk je een update linkedin bedrijfspagina

Carrousel advertenties op de LinkedIn bedrijfspagina

Foto’s zeggen meer dan 1.000 woorden, dus hoe fijn is het dat je nu wel tien foto’s of plaatjes kunt toevoegen aan je advertentie. Geldt voor zowel gesponsorde updates als de tekstadvertenties.  Kun je toch nét even iets meer laten zien. meerdere afbeelding in advertentie linkedin

Kies bij het aanmaken van je advertentie voor ‘Carrousel maken’ en plaats hier de afbeeldingen die je wilt gebruiken. Je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt, zie het voorbeeld van B2B treats hierboven.

adverteren linkedin

Eerdere overzichten LinkedIn updates

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug:

Workshop of sprekerssessie?

Wil je een keer echt goed uitleg krijgen omtrent de werking van LinkedIn? Dit kan bijvoorbeeld met een inspiratiesessie voor een grote groep of workshops waarin kleinere groepen direct met hun profiel aan de slag gaan. Of misschien wil je gewoon eens goed bijgespijkerd worden. Dit kan allemaal via Digital Moves. Incompany of individueel, onze expert-trainers en -sprekers staan voor je klaar! digital moves

MEER INFORMATIE