In september was het redelijk rustig op LinkedIn als het gaat om nieuwe functionaliteiten en veranderingen. De grootste verandering zit hem in de groepen, waarover ik in augustus al over berichtte. Lees verder om te zien wat er nog meer is aangepast. 

Groepen volledig op de schop

In het overzicht van augustus heb ik het al aangekondigd: de groepen gaan weer op de schop. Op dit moment heeft iedereen de nieuwe lay-out te pakken welke erg lijkt op je tijdlijn op de homepage. De tabbladen zijn verdwenen en daarmee ook ‘Vacatures’ die je nog gratis in kon zetten als recruiter zijnde.

Het is weer even zoeken naar alle knopjes, bijvoorbeeld om een groep te verlaten of je instellingen om het ontvangen van mails bijvoorbeeld aan te passen. Deze vind je terug onder de drie stippels rechtsboven naast de groepsnaam. Handig aangezien de gesprekken uit de groepen weer steeds vaker terugkomen in de tijdlijn van de homepage en je zo zelf de hand houdt in meldingen en lidmaatschap.

groep weghalen op linkedin

Helaas is de optie gesneuveld waarmee je mensen binnen een groep een privébericht kon sturen, ongeacht of je wel of niet met elkaar gelinkt was.

In de instellingen geef je aan of je berichten en uitnodigingen wilt ontvangen, of je de groep zichtbaar wilt maken op je profiel (beneden in je profiel onder ‘Interesses’) en of en welke meldingen je wilt ontvangen in de app.

hoe stel je groepen linkedin in

Salarisgegevens in je dashboard

Een compleet nieuwe optie is ‘Salarisinzichten’ welke sinds kort in het dashboard op je LinkedInprofiel wordt getoond. Je hebt de mogelijkheid salarissen in te zien van soortgelijke functies bijvoorbeeld, maar ook van andere functies. Handig als je wilt weten of jouw salaris marktconform is.

Het is nog lang niet compleet en LinkedIn vraagt ook jouw gegevens in te vullen. Deze zijn uiteraard niet zichtbaar voor derden maar worden in een algemene databank meegenomen zodat het uiteindelijk een beeld geeft van de verdienste binnen een bepaalde functie. Je klikt op de optie om je gegevens in te vullen.

salarisgegevens linkedin

Nieuwe plek beheer + gegevens bedrijfspagina

De bedrijfspagina vind je terug in de menubalk onder ‘Ik’  maar sinds kort staat de optie ook op de homepage. Links zie je je bedrijfspagina(‘s) terug én je ziet direct of er meldingen zijn en hoeveel recente bezoekers. Helaas zie je nog steeds niet wie je bezoekers zijn. We blijven hopen….

linkedin bedrijfsprofiel beheren

Zien hoeveel volgers je update op de bedrijfspagina heeft opgeleverd

Op je LinkedIn bedrijfspagina zie je nu (in de Engelse taalinstelling) naast het aantal impressies, clicks, likes, comments, CTR en het engagement percentage ook hoeveel volgers een update heeft opgeleverd. Handig om inzage te krijgen in hoeveel profielbezoekers ook daadwerkelijk naar aanleiding van je post je pagina volgen.

Mis ik nog iets? Laat het weten in een reactie onder dit blog!

Eerdere overzichten LinkedIn updates

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug van dit jaar:

Leer op je gemak met een online training LinkedIn via Digital Moves Academy

Wil je zelf een LinkedIn workshop volgen maar ontbreekt je de tijd om aan te schuiven in een fysieke workshop of training?

Je kunt nu via onze Digital Moves Academy zelf aan de slag! Meerdere trainingen op gebied van LinkedIn, social selling of de Sales Navigator, voor ieder wat wils : https://www.digitalmoves-academy.nl/ 

Iedere cursus is opgesplitst in handige losse video-hoofdstukken die je ook in één keer kunt bekijken en allen zijn inclusief bijbehorend e-book, checklist en gerichte opdrachten om direct aan de slag te gaan.

elearning Linkedin gratis