Elk jaar maak ik een overzicht van de best gelezen blogs van mijn website uit het afgelopen jaar. Wat vonden jullie nou het boeiendste, leukste, nuttigste blog? We hebben de statistieken erbij gehaald en op een rij volgen nu de tien best gelezen social media blogs op onze website van dit hele bijzondere jaar! Ik loop ze met je door, veel leesplezier alvast!

Nr 1: Gratis handleiding LinkedIn

Het is eigenlijk geen blog, maar hij hoort hier absoluut wel tussen thuis: de enige echte gratis handleiding LinkedIn. Dit jaar nog meer gedownload dan ooit. Veel mensen willen aan de slag met LinkedIn en dat merken we. Het is nog steeds de meest uitgebreide handleiding die je gratis kunt downloaden en door de loop der jaren gingen maar liefst ruim 150.000 professionals je hierin voor! Heb je jouw versie al gedownload?

Nr 2: 24 handige Whatsapp tips die je echt moet weten

Vorig jaar ook nummer 2, en dit jaar weer! De 24 handige Whatsapp tips die onze social media expert Rik Keijzer op een rijtje heeft gezet voor je. Het populairste communicatiemiddel is en blijft Whatsapp. 96% van de Nederlanders gebruikt deze app en velen waren dan ook zwaar geïnteresseerd in alle handigheidjes.

Nr 3: 10 tips voor een perfecte Instagram biografie

Deze blog blijft onverminderd populair. Instagram doet het nog steeds ontzettend goed en groeide ook in 2020 hard door. Onze social media specialist Rik Keijzer schreef een blog ver de biografie van Instagram, hoe maak je die zo ‘perfect’ mogelijk voor jezelf.

Nr 4: Wel of niet betalen voor LinkedIn – de premium pakketten op een rij

Het is ook dit jaar één van de meest gestelde vragen in mijn workshops: “heeft het zin om een betaalpakket af te sluiten op LinkedIn?”

“Het hangt er helemaal van af” zeg ik dan. Wat is de insteek van jouw LinkedInprofiel? Ben je werkzoekend, recruiter, ondernemer of zit je in een verkoopfunctie? Dan kan het heel interessant zijn om het af te sluiten. Het afsluiten kan per maand, je kunt zelfs even een maandje gratis proberen, lees het blog eens door of het ook iets voor jou is.

Nr 5: Hoe verwijder je in één keer meerdere berichten van Facebook?

Nieuw binnen in de Top 10 dit jaar is de blog over hoe je in één keer meerdere berichten van Facebook verwijdert. Voortgekomen uit een verhaal van een vriendin die alle foto’s van haar ex wilde verwijderen en schijnbaar hebben heel veel mensen deze vraag, want na publicatie van deze blog eind januari ging het sky high met het aantal lezers.

Nr 6: LinkedIn bedrijfspagina maken

Drie plaatsen gestegen ten opzichte van 2019. Mijn blog over het maken van de LinkedIn bedrijfspagina. Ik voorspel dat deze blog in 2021 nog hoger zal staan. Het laatste kwartaal van 2020 heb ik zoveel trainingen gegeven over de LinkedIn bedrijfspagina en vloog mijn boek ‘LinkedIn voor Bedrijven’ over de toonbank. Dat wordt een hot item in 2021. En terecht! Ik heb dit boek niet voor niets naar het engels vertaald ;)

Als er iets flink nog steeds positief aan het ontwikkelen is, dan is dat de bedrijfspagina van LinkedIn wel. In het afgelopen jaar heeft het een make-over gehad en de nieuwe opties stapelen zich achter elkaar op. Blijf niet achter met je bedrijf en ga aan de slag met je bedrijfspagina op LinkedIn, is dan ook mijn belangrijkste tip voor 2021.

Nr 7: 10 content tips voor LinkedIn updates

‘Content is king’ wordt wel eens gezegd. Berichten plaatsen op LinkedIn is één van de manieren om zichtbaar te worden in je netwerk. Veel van jullie zochten inspiratie en vonden die in één van mijn meest gelezen blogs van 2020, die over 10 content tips voor LinkedIn updates. Heb jij ze al gelezen én gebruikt?

Nr 8: Hoe gebruik je WhatsApp op je computer of laptop

Contact houden met vrienden en familie is dit jaar hét online thema. Zoom meetings houden werd doodnormaal in zowel zakelijk als privé. Whatsapppen met elkaar werd dit jaar nog groter en dat zagen we terug in het aantal lezers van deze handige blog. Velen wisten niet dat je ook heel gemakkelijk via je je computer of laptop kunt appen. Als Whatsapp nou in 2021 er ook voor zorgt dat je kunt videobellen via de computer, dan is deze app helemaal geweldig!

Nr 9: Hier vind je de beste rechtenvrije muziek voor jouw social media video

Filmpjes maken, videocontent plaatsen op je social media. Niet alleen op Insta en Facebook gaat het hard met videocontent, maar juist ook op LinkedIn! Maar wat is een video zonder (achtergrond)muziek? Rik heeft een lijst gemaakt met zijn favoriete websites waar je rechtenvrije muziek kunt downloaden, die jou helpen je video professioneler te maken. Doe er je voordeel mee!

Nr 10: De SSI score van LinkedIn – welke factoren spelen een rol

Nieuw binnen in de Top 10: Mijn blog over de De SSI score van LinkedIn. Ook hier merk je het effect van corona. Veel sales- en accountmanagers konden afgelopen jaar niet meer face-to-face afspreken en gingen daardoor meer en meer LinkedIn inzetten. En ook hier zag ik in het laatste kwartaal een gigantische stijging met (aan)vragen over de LinkedIn Sales Navigator en de SSI score. 2021 zal dit alleen maar gaan toenemen. Dus ben jij werkzaam in de Sales, dan is dit een trein waar ik op zou springen als ik jou was ;)

Dit was weer mijn jaarlijkse overzicht met de best gelezen blogs. Wat een roerig jaar was dit. Laten we met zijn allen hopen dat 2021 een gezonder jaar wordt voor iedereen! Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen. Mocht je eens een leuk blog idee hebben, een onderwerp wat je eens toegelicht wilt hebben, laat het mij hieronder of via een mailtje weten!

Corinne