Facebook komt binnenkort met een nieuwe functie, Search Graph. Aangezien het daardoor nóg belangrijker wordt je privacy instellingen goed te zetten, heb ik besloten ze allemaal nog eens door te nemen. Na de statusupdates, persoonlijke info en vrienden, foto’s en taggen is nu het laatste onderdeel van je profiel aan de beurt: locaties waar je geweest bent en je vindikleuks.
Morgen volgt nog één blog over wat algemene privacy instellingen, bijvoorbeeld hoe je je posts uit het verleden in 1 klap kan aanpassen, hoe je je zichtbaarheid in zoekmachines instelt en hoe je personen en games kan blokkeren.

Kaart – locaties waar je ingecheckt bent

Een zeer belangrijk onderwerp dat je zelf in de hand hebt, is het onderdeel “kaart” op je Facebook profiel.

locaties afschermen facebook

Dit kaartje geeft alle locaties en plekken aan waar je jezelf ooit hebt ingecheckt op je smartphone of tablet.

locaties facebook afschermen

 

Inchecken

Stel bij het inchecken in wie mag zien waar je bent. Weet wel dat het mooie informatie is voor inbrekers. Als je je vrienden op Facebook niet allemaal vertrouwt, dan raad ik je aan dit nooit op je Facebook te gebruiken. Straks met Graph Search zal deze functie een zeer belangrijke rol gaan spelen. Je kan dan zien welke vrienden (van vrienden)  in welk restaurant zijn geweest, welke kroeg, club, hotel, enz. Aan de ene kant handig, je kan zo gemakkelijk nagaan of iets goed of leuk is of waar iedereen uithangt bijvoorbeeld. Maar nogmaals, deel dit alléén met mensen die je vertrouwt. Maak desnoods een “vertrouwde vrienden”  lijst aan.

locaties afschermen facebook

Vindikleuks

Het laatste onderdeel van de privacy instellingen die je zelf in kan stellen, zijn je “vind ik leuks”. Dit zijn pagina’s die je geliked hebt, bijvoorbeeld die van mij. Je kan er voor kiezen deze voor jezelf te houden.

Klik op “vind ik leuk” op je Facebook pagina om deze instellingen aan te passen.

vindikleuks afschermen op facebook

Vervolgens zie je je favorieten, die je ook hier kan instellen. Klik op “bewerken” en je ziet weer overal extra opties opduiken.

vindikleuks afschermen op facebook

 

Scroll naar beneden om bij je “vind ik leuks” te komen. Hier geef je zelf aan voor wie je deze zichtbaar maakt.

vindikleuks afschermen facebook

 

Evenementen en andere apps

Alles wat je voor je profiel in kan stellen heb je nu in kunnen stellen na deze 4 blogs. Er zijn nog een aantal applicaties in je profiel, maar daar kan je verder niets aan instellen als het gaat om privacy. Een veelgebruikte hiervan is bijvoorbeeld “evenementen”.

Rechts van je applicaties zie je een getal staan met een driekhoekje. Het getal geeft aan hoeveel applicaties er zijn, maximaal kan je er 12 kwijt. Klik daarop en je ziet een aantal apps verschijnen indien je daar gebruik van maakt. Evenementen is er een van.

facebook evenementen instellingen

Je kan helaas bij openbare evenementen niét instellen dat anderen zien dat je uitgenodigd bent, of dat je naar een evenement gaat bij acceptatie. Het enige kan je doen is uitnodigingen van iemand voor evenementen blokkeren, zie morgen mijn blog over “blokkeren”.

Voor meer informatie over evenementen verwijs ik je naar het helpcentrum van Facebook.