LinkedIn was na een overweldigende maand juni redelijk rustig deze zomer als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Wel kwam er een héle fijne nieuwe optie bij, namelijk de ‘nieuwsbrief‘. Of eigenlijk, een abonneeservice voor je artikelen op LinkedIn. Lees meer over alle wijzigingen, nieuwtjes en ontwikkelingen in dit blog!

Persoonlijk profiel

De LinkedIn nieuwsbrief

Blij dat ik de optie als een van de eerste in Nederland tot mijn beschikking kreeg: de nieuwsbrief!  De benaming vind ik echter wat verwarrend, het is namelijk meer een abonnee-service voor je artikelen op LinkedIn. Hoe werkt het? LinkedInleden kunnen zich nu abonneren op mijn ‘nieuwsbrief’ en krijgen daarmee periodiek een melding van een nieuw artikel van mij op LinkedIn. Ik ben er nog niet over uit of ik het tweewekelijks ga doen of maandelijks, ik wil ook graag aandacht blijven schenken aan mijn eigen échte nieuwsbrief en mijn eigen website. Wat vinden jullie?

Ik zou zeggen abonneer je op beide om niets meer te hoeven missen. In mijn eerste nieuwsbrief op LinkedIn lees je in ieder geval hoe het werkt en wat verder belangrijk is!

abonneren linkedin artikel

LinkedIn instellingen op de schop

Altijd leuk als je een workshop staat te geven en plotseling blijkt LinkedIn weer iets compleet op de schop gegooid te hebben. In dit geval gaat het om de instellingen. Nog niet bij iedereen aangepast maar wees gewaarschuwd, binnenkort (of nu al) bij jou ook verwarring, het is echt even zoeken waar alle opties geplaatst zijn.

Zoek de verschillen

Oud:settings LinkedIn

 

Nieuw: 

LinkedIn instellingen nieuw

 

Overigens is hier nu ook niet meer te zien wanneer je lid bent geworden. Benieuwd of LinkedIn dat nog op een andere plek zet… wie het weet mag het zeggen!

Antwoordreacties onder content

Momenteel wordt getest met standaard antwoordreacties voor content. Wendy Goudzwaard (dank je wel! ) stuurde me onderstaand voorbeeld, zelf heb ik het nog niet gezien. Ik mag toch hopen dat men wel zelf blijft nadenken en reageren… wat mij betreft geen waardevolle toevoeging, wat vind jij?

standaard tekst linkedin reactie

Bron: Wendy Goudzwaard

Bedrijfspagina

Pagina delen

Dat je je connecties een verzoek kunt doen om je bedrijfspagina LinkedIn te volgen, dat weten de meeste beheerders nu wel te vinden. Wat nieuw is, en ook heel handig, dat je nu ook je pagina makkelijker kunt delen met de optie ‘Pagina delen’.

bedrijfsprofiel delen linkedin

Fijn omdat je nu iemand ook een berichtje kunt sturen (2de optie) met het verzoek de pagina te volgen bijvoorbeeld. Ik vind dat toch iets vriendelijker dan klakkeloos je connecties een volg-verzoek sturen. Als je klikt op de eerste optie, ‘Delen in een bijdrage’,  kun je het als een update in je persoonlijke tijdlijn plaatsen. Wel adviseer ik onderstaande tekstje te verbouwen en met je/jij te werken. Uit onderzoek van mijzelf blijkt dat 97% de voorkeur geeft aan je/jij op social media en ‘u’ afstandelijk vindt of een drempel vindt opwerpen.

bedrijfsprofiel delen linkedin

Info stuk nu ook op Home zichtbaar

Fijne verbetering: je ziet op de homepage van je bedrijfspagina nu ook de eerste drie regels van je ‘Info’ terug. Aangezien mensen niet altijd klikken op de tabjes, kunnen ze nu nieuwsgierig gemaakt worden door de eerste paar regels en eventueel doorklikken op ‘Alles weergeven’ indien gewenst.

bedrijfsprofiel info

Sales Navigator

Helaas slecht nieuws over de Sales Navigator: LinkedIn heeft besloten te stoppen met de label-optie ? Je kunt leads geen labels meer geven, wel kun je nog je bestaande labels inzien. Voor zolang het duurt.

Daarentegen wel goed nieuws over de ‘Lijsten’. Deze optie wordt steeds uitgebreider:

  • Je kunt nu zien wat de status van een activiteit is zoals het accepteren van een uitnodiging en berichten die zijn verstuurd of geaccepteerd. Er is een aparte kolom toegevoegd dat je direct inzage geeft in de status.
  • Het aantal lijsten is verhoogd van 250 naar 1.000.

    sales navigator lables

    Bron: LinkedIn

Wat er verder nog speelt op LinkedIn….

Nieuwe opties worden soms door LinkedIn soms aangekondigd (maar meestal niet) en het kan even duren voordat iedereen een bepaalde optie ook daadwerkelijk heeft. Soms worden nieuwe functionaliteiten alleen maar getest door LinkedIn en komen ze uiteindelijk helemaal niet tot je beschikking. Wat loopt er op dit moment, wat kun je nog verwachten de komende tijd op LinkedIn en wat valt me op?

Denk en praat vooral mee, tips en screenshots zijn altijd welkom als je iets nieuws gezien hebt, stuur ze vooral ook door! Ik vermeld altijd je naam erbij (indien gewenst).
De volgende zaken lopen momenteel. Misschien ben je al een van de gelukkigen die er beschikking over heeft, maar zo niet: geduld.

Verschillende like-opties komen ook in de reacties beschikbaar

Binnenkort is het ook bij de reacties mogelijk om een like in de vorm van een emoji te geven zoals je ook kunt liken op de post zelf.

Stories als advertentie inzetten

Op dit moment nog een test maar ze zitten er aan te komen: stories als advertenties. Ik ben heel benieuwd, voor mijn gevoel zijn de stories nog niet echt heel populair op LinkedIn, maar wie weet slaat het nog een keer aan.

Afwezigheidsassistente Inbox

Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een afwezigheidsassistente voor je inbox op LinkedIn. Verwacht: zomer 2020.

Elevate gaat op in de bedrijfspagina

De (betaalde) dienst Elevate gaat eind dit jaar op de schop en de functionaliteit wordt opgenomen in de LinkedIn bedrijfspagina. Dit betekent het einde van de op zichzelf staande app. Met Elevate kunnen collega’s content met elkaar delen, op LinkedIn verspreiden en meten. Of het op de bedrijfspagina een gratis optie wordt voor iedere beheerder, dat is me nog niet duidelijk. In ieder geval wil LinkedIn meer de link leggen tussen de bedrijfspagina en de persoonlijke profielen wat logisch is. Ik hoop alleen dat het niet (nog meer) verleid tot klakkeloos door delen.

Google indexatie content LinkedIn:

het is een lang gekoesterde wens, en hij komt er nu dus ook echt aan: content van LinkedIn terugvinden op Google. De eerste LinkedInleden hebben al gemerkt dat hun content vindbaar is door zoekopdrachten in Google.

Live video:

op dit moment zijn er steeds meer Nederlanders en bedrijfspagina’s bekend die de optie ‘live video’ hebben dus ik verwacht dat dat snel verder uitgerold wordt en op meer profielen beschikbaar wordt komende tijd. Je kunt bij LinkedIn een aanvraag doen om de optie te krijgen: https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/lv-app Zelf ben ik al een keer gast geweest bij Jeroen Heerschop van Get Responsive en ook Geert Mensing van Superhelden heeft me op deze manier een keer geïnterviewd.

Eerdere overzichten LinkedIn nieuws updates 

Heb je iets gemist of zie je het er in dit overzicht niet bij staan? Grote kans dat het al een keer voorbij gekomen is. Iedere maand maak ik een overzicht waarin je kunt blijven terugzoeken. Handig!

Volg op LinkedIn mijn persoonlijke updates en/of hashtag #LinkedInTipsCorinne om niets meer te hoeven missen qua LinkedIntips! 

Heb jij iets nieuws ontdekt op LinkedIn? Laat het me weten via corinne@digitalmoves.nl. Uiteraard zet ik je naam als bronvermelding erbij als het bruikbaar is!

Social media expert en trainer Corinne Keijzer

Meer succes met LinkedIn!

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen?

- Bekijk onze effectieve LinkedIntrainingen en -programma's op Digital Moves: https://www.digitalmoves.nl/trainingen-en-workshops/

- Zelf leren via onze boeken op Some Bookshttps://www.somebooks.nl

- Leer wanneer jij wil met onze uitgebreide online video trainingen via onze Digital Moves Academy: https://www.digitalmoves-academy.nl/