Wat is er aangepast, nieuw of verwijderd op LinkedIn in de afgelopen maand? In ieder geval een paar nieuwe opties op zowel persoonlijke profiel als bedrijfspagina maar ook in de Sales Navigator. Hier volgt het overzicht van april!

Persoonlijk LinkedInprofiel

Video miniatuur

Je kent ze wel, van die video’s die in je tijdlijn voorbij komen waarop de eerste afbeelding helemaal zwart of wit is of nog erger, een compleet uit elkaar getrokken of verzakt gezicht. Zó zonde, niet aantrekkelijk om op te klikken maar ook wil je er misschien niet op die manier op voorbij komen. Daarom is het belangrijk dat je een goed eerste screenshot uitkiest dat mensen direct als eerste zien en wat uitlokt tot doorklikken en kijken. Je hebt helemaal vrije keuze.  Uit onderzoek blijkt een gezicht trouwens goed te werken om mensen op door te laten klikken.

miniatuur video linkedin kiezen

Optie ‘Ook bekeken’ uitgebreid

De optie ‘Ook bekeken’ of ‘People Alsow Viewed’, rechts op je persoonlijke profiel, is uitgebreid. Dit is een rijtje mensen die door jouw profielbezoeker óók bekeken zijn. Zelf heb ik de optie ooit eens uitgezet, dat doe je in je instellingen, maar er zijn mensen die het wel nog op het profiel hebben staan zoals Ramon Helwegen. Hij stuurde me onderstaand screenshot waaruit blijkt dat je nu direct een berichtje kunt sturen als er iemand tussen staat waarmee je al gelinkt bent, maar ook kun je mensen uit dit rijtje direct een uitnodiging sturen. Kijk uit, hierbij kun je geen persoonlijk berichtje sturen!

people also viewed linkedin

‘Teamlid feliciteren’ en ‘Expert vinden’

Op de homepage kun je een update plaatsen en daar vind je nu ook twee nieuwe opties: ‘Teamlid feliciteren’ en ‘Expert vinden’.

expert zoeken of teamlid toevoegen linkedin

 

Teamlid feliciteren

Klik je op de optie ‘Teamlid feliciteren’ dan krijg je twee verschillende keuzes:

teamlid toevoegen linkedin

Heet een teamlid welkom:

Krijg je een nieuwe collega, dan kun je hem of haar op deze manier via een update welkom heten. Je kunt er zelfs een foto bijzetten, vraag wel eerst even of diegene dat ok vindt.

teamlid toevoegen linkedin

Geef iemand erkenning:

Met deze optie laat je iemand weten dat je blij bent met hem of haar. Klik je hierop dan krijg je een keuze uit 10 verschillende soorten erkenning zoals een simpel bedankje, inspirerend leiderschap of teamwerk.

waardering collega linkedin

Expert vinden

Klik op de optie ‘Expert vinden’ onderin en je krijgt de gelegenheid om een update te plaatsten waarin je zoekt naar een professional met een bepaalde expertise.

expert zoeken linkedin

Het wordt vervolgens op deze manier als update geplaatst, inclusief hashtags. De tekst en hashtags kun je eventueel hier nog aanpassen.

expert zoeken linkedin

Uiteraard blijft het mogelijk om zelf een update te doen met een oproep, maar LinkedIn heeft je hiermee alvast een voorzet gegeven.

Bedrijfspagina

Evenementen aanmaken vanuit de LinkedIn bedrijfspagina

Yes, het is eindelijk zo ver: je kunt nu niet alleen evenementen aanmaken vanuit het persoonlijke profiel van LinkedIn maar ook vanuit het bedrijfsprofiel. De optie is toegevoegd onder ‘Tools voor beheerders’, rechts op je bedrijfsprofiel.

event linkedin aanmaken

Het evenement wordt helaas (nog) niet zichtbaar op de pagina zelf, zodat je profielbezoekers ze ook daar overzichtelijk terug kunnen zien, wel zie je hem als beheerder terug in de achterkant. Iets voor op het wensenlijstje nog.

event linkedin aanmaken

Nieuwe ‘Call-to-action’ button

Er is een nieuwe optie bijgekomen in de keuze voor een call-to-action button op je bedrijfspagina. Er waren er al vijf, nu is daar ‘Vrijwilliger’ bijgekomen. Fijn als je als bedrijf of organisatie op zoek bent naar vrijwilligers, dan kun je daar mooi deze optie voor gebruiken. Laat mensen ook direct naar de juiste landingspagina klikken. Deze URL mag absoluut afwijken van de URL in je info stuk.

nieuwe CTA linkedin

Sales Navigator

De menubalk van de Sales Navigator is aangepast qua lay-out en degenen die deze premium tool gebruiken zullen merken dat er een optie verdwenen is en dat er ineens een andere optie voor in de plaats gekomen is:

Oude lay-out

De optie ‘Ontdekken’ is er uitgehaald. De opties die hieronder stonden, aanbevolen leads en accounts, vind je nog steeds terug in de tool maar kun je alleen vanaf de homepage vinden.

premium linkedin

Nieuwe lay-out

In plaats van ‘Ontdekken’ staat er nu ‘Opgeslagen zoekopdrachten’. Je kunt hieronder nu vrij snel je lijsten met zoekopdrachten terugvinden, aanpassen of verwijderen. Met ‘Alle filters’ kom je in de oude vertrouwde zoekomgeving, voorheen ‘Geavanceerde zoekopdracht’.

premium linkedin

Wat er verder nog speelt op LinkedIn….

Nieuwe opties worden door LinkedIn soms aangekondigd (maar meestal niet ? ) en soms duurt het een tijd voordat iedereen een bepaalde optie ook daadwerkelijk heeft. Soms worden nieuwe functionaliteiten alleen maar getest door LinkedIn en komen ze uiteindelijk helemaal niet tot je beschikking. Wat loopt er op dit moment, wat kun je nog verwachten de komende tijd op LinkedIn en wat valt me op?

Denk en praat vooral mee, tips en screenshots zijn altijd welkom als je iets nieuws gezien hebt, stuur ze vooral ook door! Ik vermeld altijd je naam erbij (indien gewenst).
De volgende zaken lopen momenteel. Misschien ben je al een van de gelukkigen die er beschikking over heeft, maar zo niet: geduld.

Elevate gaat op in de bedrijfspagina

De (betaalde) dienst Elevate gaat eind dit jaar op de schop en de functionaliteit wordt opgenomen in de LinkedIn bedrijfspagina. Dit betekent het einde van de op zichzelf staande app. Met Elevate kunnen collega’s content met elkaar delen, op LinkedIn verspreiden en meten. Of het op de bedrijfspagina een gratis optie wordt voor iedere beheerder, dat is me nog niet duidelijk. In ieder geval wil LinkedIn meer de link leggen tussen de bedrijfspagina en de persoonlijke profielen wat logisch is. Ik hoop alleen dat het niet (nog meer) verleid tot klakkeloos door delen.

Google indexatie content LinkedIn:

het is een lang gekoesterde wens, en hij komt er nu dus ook echt aan: content van LinkedIn terugvinden op Google. De eerste LinkedInleden hebben al gemerkt dat hun content vindbaar is door zoekopdrachten in Google.

Stories

deze optie is momenteel alleen voor een geselecteerde groep testers beschikbaar en wordt al een jaar getest, vooral onder studenten. De komende maanden zullen ze deze optie onder meer testers gaan uitrollen. Video’s van 30 -45 seconden welke na een week weer verdwijnen. Wat mij betreft hoeft het niet maar om jongeren naar LinkedIn te trekken wellicht een goede zet?

Live video:

op dit moment zijn er steeds meer Nederlanders en bedrijfspagina’s bekend die de optie ‘live video’ hebben dus ik verwacht dat dat snel verder uitgerold wordt en op meer profielen beschikbaar wordt komende tijd. Je kunt bij LinkedIn een aanvraag doen om de optie te krijgen: https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/lv-app Zelf ben ik al een keer gast geweest bij Jeroen Heerschop van Get Responsive en ook Geert Mensing van Superhelden heeft me op deze manier een keer geïnterviewd.

Polls:

Komen ze terug, de polls op LinkedIn? Een vakgenoot postte dit voorbeeld afgelopen week en ik zou het zelf heel interessant vinden als de poll daadwerkelijk weer geïntroduceerd wordt op LinkedIn. Je kunt dan gemakkelijker onderzoekjes doen en meningen of ervaringen achterhalen. Ik hoop wel dat mensen betere polls dan deze maken trouwens ;)

onderzoek linkedin

Eerdere overzichten LinkedIn nieuws updates 

Heb je iets gemist of zie je het er in dit overzicht niet bij staan? Grote kans dat het al een keer voorbij gekomen is. Iedere maand maak ik een overzicht waarin je kunt blijven terugzoeken. Handig!

Volg op LinkedIn mijn persoonlijke updates en/of hashtag #LinkedInTipsCorinne om niets meer te hoeven missen qua LinkedIntips!