Er gebeurt weer veel momenteel op LinkedIn, héél veel! Niet alleen op de persoonlijke profielen vliegen de nieuwe opties en wijzigingen om je oren, ook op de bedrijfspagina gaat het hard.  Hier komt weer het overzicht van alle nieuwe en aankomende opties!

Persoonlijk profiel: nieuwe lay-out

LinkedIn kan ook niet stilzitten als het gaat om de profielen zelf. Wéér is er een aanpassing gedaan in het persoonlijke profiel en heel eerlijk gezegd weet ik niet of dit nou zo’n verbetering is. Wat is er veranderd? Zelf heb ik de nieuwe lay-out nog niet, dit is een kwestie van geduld, LinkedIn voert dit soort veranderingen door aan de hand van willekeurige badges. Ik laat het zien aan de hand van het profiel van goede vriend en directeur DAF Trucks in Frankfurt Eric van Rijn.

wijzigingen LinkedIn

  • Zag je eerst nog de contactgegevens en het aantal connecties tot 500 onder je werkervaring en opleiding staan, hebben ze het nu naar onderen verschoven, onder je kopregel en area.
  • De blauwe balk met de optie om profielonderdelen toe te voegen is naar boven verhuisd.
  • Je samenvatting is losgetrokken van het introductieprofiel en krijgt nu een apart veld wat voortaan ‘info’ heet, net als op de bedrijfspagina. Je vindt deze optie terug onder het menu van het blauwe balkje ‘Profielonderdeel toevoegen’.

wijzigingen LinkedIn

Bedrijfspagina – connecties uitnodigen

Goed nieuws voor de beheerders van de LinkedIn bedrijfspagina:  je kunt nu je eigen contacten uitnodigen om het bedrijfsprofiel te volgen. Rechts op de pagina zie je ‘Breid de doelgroep van u pagina uit’. Zie je dit nog niet, dan komt het er binnenkort aan.

Hoe nodig je connecties uit op Linkedin bedrijfspagina

De optie staat ook onder ‘Tools voor beheerders’ rechtsboven je pagina.

Hoe nodig je connecties uit op Linkedin bedrijfspagina

Je kunt nu je contacten één voor één uitnodigen. Zij ontvangen de uitnodiging in ‘Mijn netwerk’.

linkedin tips

Let op: je kunt je contacten maar één keer uitnodigen. Op het moment dat ze je uitnodiging weigeren, of ze ontvolgen je pagina, krijg je de connectie weer te zien in deze lijst. Het lijkt er op of je de uitnodiging nog een keer kunt versturen maar deze komt niet meer aan. Aangezien je (nog steeds) niet kunt zien wie je volgers zijn is het lastig te zien wie je uitnodiging geaccepteerd heeft. 

Bedrijfspagina – pas je videoafbeelding aan

Zó fijn dat dit nu kan! Je hebt op het bedrijfsprofiel van LinkedIn de mogelijkheid om de eerste afbeelding van je video aan te passen. Als je de video hebt geüpload in je te plaatsen update zie je rechts een potloodje. Klik daarop en je kunt een zelf een bestand uitkiezen die de eerste preview van je video weergeeft. Nooit meer een geheel witte of zwarte voorkant of, nog erger, je gezicht volledig uit de plooi getrokken ;)

Daarnaast kun je ook hier een srt bestand uploaden om je video te ondertitelen én je kunt de titel aanpassen wat weer handig is voor de zoekmachine.

hoe voeg je een afbeelding aan een video op LinkedIn toe

Sales Navigator – richt je leads in in lijsten

Deze opties zijn al bij meerdere mensen uitgerold maar helaas moest ik zelf even op wachten. Nu is het eindelijk zover, je kunt je binnen de Sales Navigator je leads opslaan in verschillende lijsten. Tot voor kort was het één lange lijst met prospects maar nu kun je dus zelf de lijsten benoemen. Denk bijvoorbeeld aan ‘warme leads’, ‘bestaande klanten’, ‘Prospects 50%’, enzovoort. Klik op ‘Opslaan’ en dan ‘Leadlijst maken’.

lists sales navigator

Geef je lijst een duidelijke naam en sla je lead op.

lists sales navigator

Sales Navigator Coach

Nog niet uitgerold maar wel aankomend: de Sales Navigator Coach. Uiteraard alleen beschikbaar voor LinkedInleden die dit premium betaalpakket hebben. Je vindt deze ooach-optie terug onder je profielfoto bovenin de menubalk. Klik je daarop door dan zie je een voortgangsbalk en kun je allelei hulp krijgen voor het gebruik van de Sales Navigator.

 

voortgang sales navigator

Coming up – Evenementen

Ik heb er al vaker over geblogd, steeds weer krijg ik nieuwe signalen dat de nieuwe oude optie er toch echt aankomt: Evenementen. Als je bij je uitnodigingen kijkt zie je daar een speciaal tabje gereserveerd voor de uitnodigingen voor evenementen. Het is nu nog een kwestie van het implementeren van de optie zelf ;)

events linkedin

Coming up – Eindelijk je primaire taal zelf instellen op persoonlijke profiel

Het is een veelgestelde vraag die ik helaas nooit positief kon beantwoorden tot nu: je kunt binnenkort je eigen primaire taal eindelijk kiezen voor je persoonlijke profiel. Ik kwam deze nieuwe mogelijkheid tegen bij een van mijn cursisten in mijn workshops. Zodra ik een screenshot heb of als er meer bekend is zal ik het jullie laten weten. Het kan ook nog een test zij die niet doorgevoerd wordt uiteindelijk, dat weet je nooit bij LinkedIn.

Coming up  – nieuwe lay-out mobiele app

LinkedIn is momenteel aan het testen met een nieuwe lay-out van je profiel op de mobiele applicaties. Het lijkt er op dat ze deze gelijk gaan trekken met de desktopversie. Dit is heel prettig omdat dan ook eindelijk de omslagfoto op de zelfde manier weergegeven wordt en je er geen rekening meer mee hoeft te houden dat de profielfoto naar het midden schuift. Zodra er meer nieuws is laat ik het jullie weten.

Eerdere overzichten LinkedIn updates 2019

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug van het afgelopen jaar:

Wil je meer succes hebben met LinkedIn? Neem dan een workshop van socialmedia-expert Corinne Keijzer

Groei maximaal in zichtbaarheid en conversie

- Hoe komen we (meer) in beeld bij onze stakeholders, prospects en klanten?

- Hoe krijgen we meer volgers en hoe zetten we een eenvoudige contentstrategie op?

- Hoe zetten we contentmarketing goed in?

- Hoe enthousiasmeer ik mijn collega's om LinkedIn (nog) meer in te zetten?

Maximaal groeien in zichtbaarheid en volgers met je bedrijfspagina en de persoonlijke profielen van jou en je collega’s. Vanuit bekendheid doorpakken naar hogere conversie. Bekijk onze incompanytrainingen en -programma's en ga écht effectief aan de slag met LinkedIn.