De ene maand stikt het van de nieuwe opties, de andere maand is het een stuk stiller op LinkedIn. Oktober was zo’n maand. Rustig, weinig nieuws onder de zon op drie nieuwe opties na waarvan de uitrol van één hele belangrijke: de evenementen! Klein maar toch weer belangrijk overzichtje dit keer inclusief een TOPtip voor de bedrijfspagina!

Evenementen aanmaken

Ik heb het in eerdere LinkedIn updates al aangegeven dat het er aan kwam, nu is het dan zover! Het is voor vrijwel iedereen mogelijk een evenement aan te maken vanuit het persoonlijke profiel.

LinkedIn evenement aanmaken

Aangezien ik al een blog geschreven heb over alle ins en outs, verwijs ik je graag daarnaar toe: https://www.corinnekeijzer.nl/2019/10/21/hoe-maak-ik-een-event-aan-op-linkedin/

Heb jij een leuk evenement? Deel de link in de reacties!

Maak je bedrijfspagina compleet

LinkedIn geeft je nu op je bedrijfspagina aan welke onderdelen nog missen om het compleet te maken. Deze balk herken je misschien al van het persoonlijke profiel, waar je een label ‘zeer deskundig’ kunt behalen met alle vereiste onderdelen, en is nu dus ook geïntroduceerd op de bedrijfspagina. Je krijgt op de bedrijfspagina geen label als je alle onderdelen hebt toegevoegd. Je ziet alleen een checklistje welke onderdelen je nog niet in gebruik hebt welke verdwijnt als je alles gevuld hebt.

linkedin companypage complete

tips linkedInIk raad je aan om ook deze gratis checklist eens te downloaden om te zien wat je nog meer kunt doen met de bedrijfspagina: https://www.somebooks.nl/product/checklist-linkedin-bedrijfspagina/ 

En uiteraard kun je ook jezelf eens een keer goed laten bijpraten op een van onze open- of incompany trainingen over de bedrijfspagina: www.digitalmoves.nl 

Reageer en like als pagina in ‘Hashtag tijdlijnen’

Zoals hierboven aangegeven, is het toevoegen van hashtags essentieel om je pagina compleet te krijgen. Maar die hashtags hebben nog een ander groot voordeel:

je kunt namelijk als bedrijfspagina reageren en liken op de content in de tijdlijnen van desbetreffende hashtags!

reageren en liken als companypage

Nu ook op de app gegevens LinkedIn bedrijfspagina bewerken 

Op de mobiele applicatie is het nu ook mogelijk om de gegevens van je bedrijfspagina aan te passen. Zoek je pagina op en je ziet direct de optie in beeld. Bovenaan zie je de optie om je pagina als lid te bekijken.

linkedin companypage aanpassen app

Coming up: 

Live video: op dit moment zijn er ook Nederlanders bekend die de optie hebben dus ik verwacht dat dat snel verder uitgerold wordt en op meer profielen beschikbaar wordt komende tijd. Je kunt bij LinkedIn een aanvraag doen om de optie te krijgen: https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/lv-app 

Verwelkomen van nieuwe medewerkers: je krijgt een extra optie op je LinkedIn bedrijfspagina waarmee je nieuwe medewerkers welkom kunt heten.

Bijdragen melden bij medewerkers:  Heb je een post geplaatst op je bedrijfspagina, dan kun je de gekoppelde medewerkers daarvan op de hoogte stellen. Op dit moment wordt deze optie uitgerold.

Open for business: voor (zelfstandig) ondernemers komt een optie op het persoonlijke profiel waarmee ze aan kunnen geven dat ze open staan voor nieuwe opdrachten. Wordt momenteel uitgerold.

Eerdere overzichten LinkedIn updates 2019

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug van het afgelopen jaar:

Social media expert en trainer Corinne Keijzer

Meer succes met LinkedIn!

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen?

- Bekijk onze effectieve LinkedIntrainingen en -programma's op Digital Moves: https://www.digitalmoves.nl/trainingen-en-workshops/

- Zelf leren via onze boeken op Some Bookshttps://www.somebooks.nl

- Leer wanneer jij wil met onze uitgebreide online video trainingen via onze Digital Moves Academy: https://www.digitalmoves-academy.nl/