November bracht op LinkedIn een aantal nieuwe handige opties maar ook kwam er een optie terug voor de bedrijfspagina: het uitnodigen van connecties. Wel met een paar nieuwe voorwaarden erbij. Lees jezelf weer snel bij op gebied van alle ontwikkelingen op LinkedIn in dit maandelijkse overzicht.

linkedin tipsLet op: nieuwe opties worden op LinkedIn altijd in fases bij haar LinkedInleden uitgerold. Het maakt niet uit of je een premium pakket hebt of hoe lang je al op LinkedIn zit, die batches worden willekeurig gevuld. Het kan dus zijn dat ik hier nieuwe opties aanhaal die je zelf nog niet ziet of hebt. Geduld is dan het enige wat je kunt doen óf checken of het met de Engelse taalinstelling wel al beschikbaar is. Meestal komen nieuwe functionaliteiten als eerste in de Engelse taal. 

Connecties uitnodigen op de LinkedIn bedrijfspagina

Deze optie was er al even een paar maanden geleden maar werd snel weer uit de lucht gehaald door LinkedIn omdat mensen massaal overspoeld werden met uitnodigingen om pagina’s te volgen. Je kunt nu dus weer je connecties uitnodigen als beheerder zijnde en je vindt deze optie onder andere aan de rechterkant van je pagina in beheerdersweergave.

hoe nodig ik connecties uit op linkedin

Ook zie je de optie als je op ‘Tools voor beheerders’ klikt rechtsboven. Mocht je de optie hierboven per ongeluk wegklikken met het kruisje, zoals ik gedaan heb ;), dan vind je het via deze weg ook terug.

hoe nodig ik connecties uit op linkedin

Let op het volgende, dit is anders dan bij de vorige uitrol van de functie:

  • je moet voor deze optie je bedrijfspagina helemaal volledig gevuld, en dus compleet, hebben. Zie het maandoverzicht van oktober om te zien wat ik bedoel.
  • je mag maximaal 50 personen per dag uitnodigen. Ga hier ook zorgvuldig mee om, nodig niet klakkeloos je hele lijst met connecties uit.

Instellingen om uitnodigingen van bedrijven en evenementen uit te zetten

In navolging van het vorige item: LinkedInleden kunnen nu in hun instellingen aangeven of dat ze open staan voor de uitnodigingen van (beheerders van) bedrijfspagina’s. Ook kun je hier aangeven of je uitnodigingen voor evenementen wilt ontvangen, een optie die vorige maand bij iedereen in werking is getreden. In je instellingen klik je het tabblad ‘Communicatie’ open en kies voor ‘Uitnodigingen uit uw netwerk’. Zet het schuifje uit als je geen uitnodigingen wilt ontvangen.

instellingen linkedin

Leestijd per artikel of blog dat je als update plaatst

Heb je een update met daarin een link? Dan zie je vanaf nu de leestijd er bij staan. Superhandig, zo weet je of je het snel even tussendoor kunt lezen of misschien beter even kunt bewaren voor later. Het geldt voor zowel de linkjes naar websites als linkjes naar artikelen op LinkedIn.

 

tijd artikel linkedin

Open for business

Ben je zzp’er of freelancer? Dan kun je jezelf nu ‘open for business’ zetten. Je geeft aan wat je diensten zijn en dat je open staat voor nieuwe opdrachten. Let op, voor deze optie moet je wel eerst bij je werkervaring ingevuld hebben dat je zzp’er of freelancer bent, anders krijg je de optie niet. LinkedIn is op dit moment bezig om ook ‘eigenaar’ aan het rijtje toe te voegen.

open for business LinkedIn

Heb je je werkervaring goed gevuld, dan zie je de optie in je introductie verschijnen. Klik op ‘Aan de slag’ om verder te gaan.

beschikbaar voor opdrachten op LinkedIn

Klik hier op ‘Doorgaan’.

beschikbaar voor opdrachten op LinkedIn

Je kunt nu aangeven waar je focus ligt qua opdrachten en aangeven welke services je biedt. Daarnaast kun je aangeven waar je de werkzaamheden uitvoert en ook bepaal je zelf of LinkedInleden jou een berichtje mogen sturen ondanks dat ze misschien niet met je gelinkt zijn. Normaal gesproken is dat laatste namelijk nodig om elkaar een bericht te sturen of je moet een premium betaalpakket hebben.

beschikbaar voor opdrachten op LinkedIn

De optie staat altijd op ‘Openbaar’, dit is niet aan te passen (al lijkt dat wel zo). Misschien dat LinkedIn hier nog een extra optie aan het menu toevoegt in de toekomst. Op dit moment kunnen alle LinkedInLeden zien dat jij open staat voor opdrachten.

beschikbaar voor opdrachten op LinkedIn

Beschikbaar voor carrièrekansen

Ben je op zoek naar een baan? Dan kun je dat nu duidelijk in je profiel laten zien. Je krijgt in je introductieprofiel deze optie te zien. Klik op ‘Aan de slag’ om hiervan gebruik te maken.

beschikbaar voor werk op LinkedIn

Geef aan voor welke functies je open staat, je kunt er zoveel kwijt als je zelf wilt, en geef de locatie aan en naar wat voor soort vacatures je op zoek bent.

beschikbaar voor werk op LinkedIn

Kies onderaan wie deze optie op jouw profiel mogen zien. Zijn dit alle LinkedInleden of alleen recruiters? Wil je het niet laten weten op je huidige werk dan is ‘Alleen recruiters’ de meest logische optie.

beschikbaar voor werk op LinkedIn

linkedin tipsLinkedIn sluit recruiters van jouw bedrijf uit, maar let op, dit gaat wel eens fout als recruiters hun profiel niet goed ingericht hebben of toevallig met iemand meekijken bijvoorbeeld. Wil je echt niet dat mensen het weten op je werk, dan zou ik de optie niet aan zetten.

Heb je de optie aangezet, dan staat het in je introductieprofiel.

beschikbaar voor werk op LinkedIn

Coming up: 

Google indexatie content LinkedIn: het is een lang gekoesterde wens, en hij komt er nu dus ook echt aan: content van LinkedIn terugvinden op Google. De eerste LinkedInleden hebben al gemerkt dat hun content vindbaar is door zoekopdrachten in Google. Je komt er achter door in de zoekbalk van Google de volgende Boolean search opdracht te geven:

site:www.linkedin.com/posts/ “Corinne Keijzer”

‘Corinne Keijzer’ vervang je uiteraard door je eigen naam. De aanhalingstekens laat je staan, die bepalen namelijk dat jouw voor-en achternaam bij elkaar horen.
Zodra meer bekend kom ik er op terug!

Eerdere overzichten LinkedIn updates 2019

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug van het afgelopen jaar:

Social media expert en trainer Corinne Keijzer

Meer succes met LinkedIn!

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen?

- Bekijk onze effectieve LinkedIntrainingen en -programma's op Digital Moves: https://www.digitalmoves.nl/trainingen-en-workshops/

- Zelf leren via onze boeken op Some Bookshttps://www.somebooks.nl

- Leer wanneer jij wil met onze uitgebreide online video trainingen via onze Digital Moves Academy: https://www.digitalmoves-academy.nl/