December… de laatste maand van het jaar, mijn laatste update omtrent LinkedIn van het jaar. In deze feestmaand zijn er een paar opmerkelijke aanpassingen geweest op LinkedIn. Zoals je gewend bent zet ik ze weer voor je op een rijtje.

Uitnodiging op mobiele apps nu gemakkelijker te personaliseren

Het heeft een paar jaar geduurd, maar nu is het dan eindelijk door LinkedIn gemakkelijker gemaakt: het personaliseren van je uitnodiging om te linken via de app. Het kon wel al, maar je moest er voor doorklikken wat veel mensen niet wisten. Als je nu iemand wilt uitnodigen ga je naar zijn of haar profiel toe en klikt op ‘Connectie maken’. Vervolgens krijg je de melding ‘Voeg hier een aangepaste opmerking toe’. Klik daarop en je kunt, net als op de laptop/desktop, een berichtje van 300 tekens schrijven.

linkedin uitnodiging app

Info stuk opgerekt van 2.000 naar 2.600 tekens

Het ‘Info’ stuk is een waardevol onderdeel van je LinkedInprofiel. Veel professionals maken er nog geen gebruik van en dat is zonde! Buiten dat je hier een prachtig podium voor jezelf hebt waar je jezelf voor kunt stellen, vertellen wie je bent, wat je doet en wat je vooral te bieden hebt voor je profielbezoeker, is het ook een belangrijk onderdeel van je SEO. Lees in mijn blog alles over het schrijven van een DIJK van een samenvatting (zoals het soms nog steeds heet) en begin het jaar goed met een mooi info stuk over jezelf.

info stuk linkedin

Bedrijfspagina nieuws

De bedrijfspagina op Linkedin blijft ook volop in beweging en neemt een steeds belangrijkere plek in. Ik neem aan dat dit in 2020 ook verder door trekt. In december waren er de volgende aanpassingen:

Updates voor zowel persoonlijk profiel als bedrijfspagina direct op homepage te schrijven

Een verrassende aanpassing die ook op de mobiele app zeer welkom zou zijn: je kunt nu direct vanaf de homepage je updates schrijven voor zowel persoonlijke profiel als de bedrijfspagina (indien je beheerder bent). Je kunt kiezen vanuit welk profiel je het schrijft door op het menupijltje te klikken.

content linkedin maken

 

Meerdere bedrijfspagina’s op de homepage zichtbaar

Nog zo’n handige update op de tijdlijn: je kunt nu eindelijk meerdere bedrijfspagina’s zien in de linkerkolom. Het was er maar één en als je meerdere bedrijfspagina’s beheert dan zag je alleen de pagina met de meeste volgers staan. Beheer je meer dan drie pagina’s, dan kun je doorklikken op ‘Al mijn pagina’s’ weergeven. Helaas is de volgorde (nog steeds) niet aan te passen naar eigen voorkeur.

bedrijfsprofielen linkedin

Uitnodigen van connecties weer verdwenen

Wel niet, wel niet, wel niet… LinkedIn schijnt er maar niet uit te komen met de optie om je connecties vanaf de bedrijfspagina uit te nodigen (voor beheerders).  De optie verscheen voor de tweede keer op de bedrijfsprofielen begin vorige maand om deze maand weer te verdwijnen. Blijkbaar hielpen de pogingen om de uitnodigingen gematigd te versturen niet. De irritatiefactor is hoog bij de LinkedInleden, velen willen ook niet communiceren met een bedrijfspagina maar met personen, vandaar dat er weer massaal geklaagd werd.

De optie komt terug in 2020… maar hoe? Dat is nog even een vraagteken. Wordt vervolgd!

Adverteren op LinkedIn kan nu ook op professionals in een specifieke stad of dorp

Een interessant weetje voor mensen die wel eens adverteren op LinkedIn: je kunt je doelgroep nu ook instellen op stad of dorp. Je kon je advertentie wel al op personen in steden met omgeving richten maar nu kan dat dus nog specifieker ingesteld worden. Groot voordeel voor lokale ondernemers!

Verwachting 2020 

Wat loopt er nu nog in testfases of uitrolfases en kun je misschien verwachten in 2020? Een aantal zaken:

Google indexatie content LinkedIn:

het is een lang gekoesterde wens, en hij komt er nu dus ook echt aan: content van LinkedIn terugvinden op Google. De eerste LinkedInleden hebben al gemerkt dat hun content vindbaar is door zoekopdrachten in Google.

Stories

deze optie is momenteel alleen voor Amerikaanse studenten beschikbaar en wordt al een jaar uitvoerig door hun getest. Video’s van 30 -45 seconden welke na een week weer verdwijnen. Wat mij betreft hoeft het niet maar om jongeren naar LinkedIn te trekken wellicht een goede zet?

Live video:

op dit moment zijn er ook Nederlanders bekend die de optie hebben dus ik verwacht dat dat snel verder uitgerold wordt en op meer profielen beschikbaar wordt komende tijd. Je kunt bij LinkedIn een aanvraag doen om de optie te krijgen: https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/lv-app 

Open for business: 

Voor (zelfstandig) ondernemers komt een optie op het persoonlijke profiel waarmee ze aan kunnen geven dat ze open staan voor nieuwe opdrachten. Wordt momenteel uitgerold.

Verwelkomen van nieuwe medewerkers en kudo’s geven

je krijgt een extra optie op je LinkedIn bedrijfspagina waarmee je nieuwe medewerkers welkom kunt heten. Ook komt er een optie om je medewerkers ‘kudo’s’ te geven.

Nieuwe bijdragen melden aan medewerkers: 

Heb je een post geplaatst op je bedrijfspagina, dan kun je de gekoppelde medewerkers daarvan op de hoogte stellen. Op dit moment wordt deze optie uitgerold.

Eerdere overzichten LinkedIn updates 2019

Dit was het voor dit jaar. Heb je een en ander gemist, ik heb alle hoogtepunten van LinkedIn in een jaaroverzicht samengevat. En uiteraard kun je alle maandoverzichten op deze website nog terugvinden. Tot in 2020!

Social media expert en trainer Corinne Keijzer

Meer succes met LinkedIn!

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen?

- Bekijk onze effectieve LinkedIntrainingen en -programma's op Digital Moves: https://www.digitalmoves.nl/trainingen-en-workshops/

- Zelf leren via onze boeken op Some Bookshttps://www.somebooks.nl

- Leer wanneer jij wil met onze uitgebreide online video trainingen via onze Digital Moves Academy: https://www.digitalmoves-academy.nl/