Soms sluipen de veranderingen op LinkedIn er gewoon in, zonder dat je het direct door hebt. Meestal zie ik het tijdens de voorbereidingen- of het geven van mijn workshops maar gelukkig heb ik ook een oplettend netwerk waarbinnen mijn fijne connecties ook zo nu en dan nieuwtjes tegenkomen en delen. Kortom, het houdt ons lekker bezig, hier komt het overzicht van alle ontwikkelingen van februari. Mis je iets? Deel het met ons in de reacties!

Agenda afspraken toevoegen (mobiele app)

Deze optie zag ik voorbij komen bij Samir Haddouch en kan heel handig zijn als je snel een afspraak wilt maken met een van je LinkedIn connecties. Je kunt je agenda synchroniseren met LinkedIn en een aantal beschikbare agenda-opties aanbieden op basis van je eigen beschikbaarheid. Hoe werkt dit?

Je opent in je mobiele applicatie een nieuw privébericht aan degene met wie je de afspraak wilt maken. Ik neem Samir hier even als voorbeeld mee. Klik vervolgens op het agenda-icoontje onderin de menubalk.

hoe maak je afspraak in linkedin

Vervolgens kan ik nu een aantal tijdblokken aanklikken die beschikbaar zijn voor een afspraak.

agenda afspraak toevoegen linkedin

Samir krijgt de opties in beeld en kan dan zelf een van de aangegeven blokken accepteren en benoemen in zijn agenda.

 

agenda afspraak toevoegen linkedin

Hashtags gekoppeld aan je bedrijfspagina

Ze worden steeds populairder op LinkedIn en op steeds meer plekken zie je ze opduiken: Hashtags!

Nu ook op de LinkedIn bedrijfspagina beschikbaar, je kunt maximaal drie hashtags koppelen aan dit zakelijke profiel. Ze komen rechts op je pagina onder ‘Community’s’ te staan. Deze hashtags worden slechts uitgelicht, mensen kunnen ze direct aanklikken en volgen, maar ze hebben geen invloed verder op jouw bedrijfspagina zelf.

hoe werken hashtags op Linkedin

Je vult ze in onder ‘Hashtags’ in je bewerkingsveld en kunt ze hier eventueel ook weer verwijderen.

hoe werken hashtags

Telefoonnummer toevoegen aan je bedrijfspagina

De LinkedIn bedrijfspagina blijft maar doorontwikkelen! Het is nu eindelijk ook mogelijk om je telefoonnummer in te voeren op je bedrijfsprofiel. In het bewerkingsveld onder ‘Overzicht’ zie je een apart veld toegevoegd. Heel fijn, nu ook nog een voor het e-mailadres graag ;)

waar staat telefoonnummer LnkedIn bedrijfspagina

Lopende ontwikkelingen op LinkedIn

Live streaming komt er aan

Het zit nog in de testfase maar de kans is groot dat het er toch ook echt aankomt voor LinkedIn: live streaming. Lees dit artikel van Techcrunch als je de stand van zaken wilt weten: https://techcrunch.com/2019/02/11/linkedin-debuts-linkedin-live-a-new-live-video-broadcast-service/ 

LinkedIn live video

Verbeteringen groepen op komst (op de app)

Ik kreeg van LinkedIn zelf een mail dat er begin 2019 nog een aantal verbeteringen aankomen op gebied van groepen en dan met name op de apps. Het leek me zinvol dit stuk van de mail met jullie te delen. Vooral voor groepsbeheerders interessant om te weten dat het er aan komt.

communities linkedin

Aanmaken van evenementen wordt op dit moment uitgebreid getest

Het komt er echt aan, wordt op dit moment getest en is hopelijk binnenkort écht voor iedereen beschikbaar: de evenementen. Daniel Hochuli van LinkedIn zelf deelde de beelden hoe het er uit komt te zien.

Op de homepage krijg je straks het onderdeel ‘Events’ te zien. Met het plusteken kun je zelf een event toevoegen.

events linkedin

En deze gegevens kun je daar in opnemen. Ook hier zie je weer de hashtags terugkomen welke een steeds grotere rol aan spelen binnen LinkedIn. Uiteraard maak je voor je eigen events eigen hashtags aan en maak je het zo kenbaar.

events linkedin

Eerdere overzichten LinkedIn updates 2018/2019

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug van het afgelopen jaar:

Meer succes met LinkedIn – klanten en leads werven met LinkedIn

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen? Je kunt:

linkedin cursus