In het afgelopen jaar heb ik weer veel artikelen geschreven (én herschreven) over het wel en wee in socialmedia-land. Op m’n website heb je veel tips en tricks en vooral de laatste nieuwtjes over LinkedIn en Facebook voorbij zien komen. Een mooi moment om de top tien van meest gelezen blogs op een rijtje te zetten.

Voordat ik deze tien blogs met je deel, wil ik graag eerst iedereen bedanken waar ik in het afgelopen jaar mee heb (samen)gewerkt: opdrachtgevers, deelnemers aan mijn workshops, partners en mensen die me continu bijgestaan en gesteund hebben. Maar ook jij uiteraard, als trouwe bezoeker en lezer. Bedankt allen voor het vertrouwen! We gaan in 2018 gewoon zo verder :)

01. De 10 belangrijkste instellingen van LinkedIn

linkedin handleiding

Dit blog uit 2015 kreeg in 2017 een update vanwege de nieuwe lay-out van LinkedIn en werd daarom het meest gelezen blog van 2017. Velen gingen direct checken of hun instellingen goed stonden naar aanleiding van dit artikel. Heb jij dat ook gedaan?

02. LinkedIn tips nieuwe lay-out

wat is er veranderd op linkedin
Het belangrijkste nieuws van 2017 op gebied van LinkedIn was uiteraard de compleet vernieuwde lay-out. Ik heb begin van dit jaar wekenlang stap voor stap alle tips laten zien op LinkedIn en deze verzameld in een blog. Een hoop nieuwe-, verplaatste- en verwijderde opties zullen ondertussen gewend zijn… heb je ze allemaal gezien?

03. Facebook profiel volledig afschermen

Facebook profiel afschermen
Nummer drie in de lijst komt jaarlijks terug. Privacy is én blijft een belangrijk aandachtspunt op social media en op het populaire platform Facebook in het bijzonder. Dit blog heb ik al in 2012 geschreven maar is nog steeds actueel, ondanks dat de ‘instellingen pagina’ van Facebook inmiddels een tikje gewijzigd is.

04. LinkedIn bedrijfspagina maken

zakelijk profiel maken linkedin
Een hot item in 2017! Vooral de laatste maanden krijg ik veel vragen over de LinkedIn bedrijfspagina. Op veler verzoek ga ik daarom vanaf 6 februari 2018 ook periodiek de workshop ‘LinkedIn bedrijfspagina’ geven met open inschrijving voor (aankomende) beheerders van het LinkedIn bedrijfsprofiel. Dit blog is een eerste stap en staat vol informatie voor je voor een vliegende start.

05. Facebook diavoorstelling maken

facebook foto serie
Een creatief blog over het maken van een diavoorstelling op Facebook staat op nummer vijf van de meest gelezen blogs over 2017.

Verwacht in 2018 ook veel meer blogs en artikelen over creatief omgaan met content en social media. Mijn partner en creatieve mastermind Rik Keijzer gaat je daar veel meer over vertellen.

En dit zijn de nummers 6 t/m 10 van 2017:

06. De 10 meest gemaakte fouten op Linkedin
07. Taggen op Facebook – hoe werkt het
08. Privacy instellingen Facebook – info en vrienden
09. Zo schrijf je een samenvatting op LinkedIn
10. De vijf verborgen opties van de LinkedIn app