Na twee maanden zelf compleet offline geweest te zijn (nouja, bíjna helemaal dan ? ), viel het niet mee om alle wijzigingen van en op LinkedIn weer bij elkaar te verzamelen voor mijn maandelijks update. Gelukkig heb ik een geweldig netwerk dat graag mee wilde werken. Mooi stukje co-creatie dus!

De wijzigingen, nieuwe opties en andere nieuwtjes op een rij:

LinkedIn Nieuwsflits

Heb je je taalinstelling van LinkedIn op Nederlands staan? Dan krijg je sinds augustus bij je meldingen de LinkedIn Nieuwsflits binnen van de redactie van LinkedIn. Twee redacteuren selecteren dagelijks een laatste nieuws om op de werkvloer te bespreken.

nieuwsflits llinkedin

Klik je verder, dan krijg een overzicht van alle nieuwtjes, kun je doorklikken op ‘praat mee’ en vervolgens je mening geven, vragen stellen, enzovoort. Het werkt verder hetzelfde als de tijdlijn van LinkedIn op je homepage.

redactie NL LinkedIn

Wil je de meldingen niet ontvangen? Dan zet je ze zelf weer uit.

nieuwsflits llinkedin

Contentsuggesties bedrijfspagina nu ook Nederlandse suggesties

Zoals je hierboven leest heeft LinkedIn nu dus een Nederlandse nieuwsredactie. Hierdoor worden er nu ook eindelijk Nederlandse suggesties op de LinkedIn bedrijfspagina gedaan. Heb je een keer geen inspiratie? Loop hier dan eens doorheen. Links kun je filteren op onderwerpen en je ziet direct hoeveel interactie op het desbetreffende artikel heeft plaatsgevonden en of het dus aanslaat of niet.

bedrijfspagina content suggesties

Teamleden toevoegen

Ik had hem in de update van april al aangekondigd, maar nu lijkt het ook echt uitgerold te worden bij alle LinkedIn-leden: teamleden. Door teamleden toe te voegen zie je meer van hun updates, blogs en activiteiten. Je vindt deze optie onder ‘Mijn newerk’ bovenin je menubalk aan de linkerzijde.

updates collega's linkedin

Dank Petra Kok voor het doorgeven!

Je voegt vervolgens een teamlid toe aan het door jou gekozen bedrijf (let op, het lid moet wel zijn of haar werkervaring daar aan gekoppeld hebben).  Op dit moment kun je maximaal één Manager toevoegen, 19 teamgenoten die rapporteren aan je manager, 20 directe rapporten en 10 andere teamgenoten.

collega updates linkedin

Vervolgens ontvangt het teamlid een melding dat hij door jou toegevoegd is. Dit werkt nog niet optimaal, mijn collega’s Rik en Sanne hebben deze melding (nog) niet gehad waardoor ze op ‘Nog niet bevestigd’ blijven staan.

collega updates linkedin

Historie zoekopdrachten

Kleine maar handige aanvulling op de zoekbalk: als je iets of iemand gezocht hebt op LinkedIn, blijft je historie bestaan. Dit bestond overigens al, maar is nu wat mooier opgezet en de personen, bedrijven, groepen of onderwijsinstellingen staan nu allemaal overzichtelijk naast elkaar.

geschiedenis zoekopdrachten linkedin

Met dank aan Wesley Dekker voor het melden.

Vaardigheden LinkedIn krijgen gewicht

Deze optie bestond al langer voor een aantal LinkedIn leden maar wordt nu bij steeds meer mensen uitgerold. Als je iemand onderschrijft voor een vaardigheid kun je aangeven of je hem goed, erg goed of zeer vaardig vindt. Daarnaast geef je aan welke relatie je hebt om de betrouwbaarheid wat meer te benadrukken.

Wil je het eens uitproberen? Be my guest: https://www.linkedin.com/in/corinnekeijzer/

level vaardigheden linkedin

Met dank aan Samir Haddouch voor zijn oplettendheid.

Aanpassing lay-out mobiele app

De lay-out van de LinkedIn app is aangepast. Een positieve verandering, de omslagfoto is eindelijk gelijk getrokken met de desktopversie zodat je geen rekening meer hoeft te houden met het feit dat je profielfoto naar het midden schuift zoals je links in de oude lay-out ziet. En, net als op de desktopversie, is de samenvatting uit de introductie gehaald en heet voortaan ‘Info’.

Het kan zijn dat jouw telefoon nog niet de nieuwe versie laat zien, afhankelijk van welk besturingssysteem je gebruikt, maar dat zal niet lang meer duren.

linkedin app

Meerdere opties onder mijn netwerk

Klik je op ‘Mijn netwerk’ dan zie je niet meer alleen het aantal connecties maar ook Teamleden, pagina’s die je volgt en de hashtags die je volgt.

linkedin opties

Dank Brenda Eerdhuijzen voor het doorgeven!

 

Tabbladen bijdragen en advertenties Bedrijfspagina een eigen plek

Net als op het persoonlijke profiel kun je nu ook op de bedrijfspagina bijdragen makkelijker terugzoeken gecategoriseerd op afbeeldingen, video’s en documenten.

Daarnaast hebben advertenties een apart veld gekregen en kun je zo ook als niet-doelgroep precies zien welke advertenties spelen of gespeeld hebben.

tabs companypage

Make-over Dashboard/statistieken

Misschien is het bij jouw bedrijfspagina nog niet zichtbaar, maar ‘Dashboard’ wordt ‘Statistieken’. De verschillen zitten ook in de benamingen zoals je ziet. Met dank aan Marc Volder voor de tip en het overzicht.

overzicht statistieken companypage

Nieuwe Recruiterseat

Zelf heb ik hem nog niet gezien maar volgens mijn netwerkrelatie Willem van Beurden is er een nieuwe versie van de Recruiterseat van LinkedIn. Zodra ik alle wijzigingen op een rij heb kom ik daar op terug.

Delegatie LinkedIn US

Half september zit ik weer met een delegatie van LinkedIn uit de US zelf om de tafel. Ik heb dan weer de eer om mijn feedback te geven op het platform en uiteraard zal ik ook onze wensenlijst bespreken. Met zo’n dikke 600 miljoen buitenlands accounts overigens best lastig voor ze om met iedereen rekening te houden. Maar daarom des te mooier dat ik deze kans weer krijg en uitgenodigd ben.

Reageer hieronder met jouw wensen, klachten of vragen en wie weet neem ik het mee in het gesprek.

Eerdere overzichten LinkedIn updates 2019

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug van het afgelopen jaar:

Meer succes met LinkedIn – klanten en leads werven met LinkedIn

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen? Je kunt:

linkedin cursus