In december is er niet veel gebeurd als het gaat om wijzigingen of nieuwtjes op LinkedIn. Toch waren er twee die van groot belang zijn. Je krijgt ze weer in een mooi overzicht van me!

Documenten plaatsen in je update

Het is nu eindelijk mogelijk om ook een document of Powerpoint presentatie in je update te delen. Het bestand moet kleiner zijn dan 100MB en mag niet meer dan 300 pagina ’s bevatten. De volgende bestandstypen worden ondersteund: PPT, PPTX, DOC, DOCX en PDF-bestand.

Je ziet (op de laptop/desktop) op de homepage in het veld waar je je update plaatst een icoontje met een documentje. Klik daarop en je kunt uit je eigen harde schijf een document of presentatie kiezen. Op de mobiele app heb ik de optie overigens nog niet gezien maar ik neem aan dat het daar ook op kan binnenkort. Zie jij deze optie nog helemaal niet, dan moet je gewoon even geduld hebben.

hoe documenten in update linkedin

 

Heeft iemand een document gedeeld, zoals Pieter Koevoets hieronder, dan kun je direct zien dat het om een document gaat en er in bladeren.

Vergroot je het document dan kun je met behulp van de Toegankelijkheidsmodus eigenlijk alles doen wat je met andere documenten ook kunt: downloaden, afdrukken, en.

hoe documenten in update linkedin

Zoeken op content in Nederlands

Het bestond al ruim een jaar in het Engels, ik noemde het zelfs het ‘best bewaarde geheim van LinkedIn, maar nu is het dan éindelijk ook in de Nederlandse taalinstelling te zien: het tab ‘Content’ in de zoekmachine. Hiermee kon en kun je dus goed zoeken op content binnen LinkedIn. Op alle talen, ongeacht welke taalinstelling je hebt. Dat brengt natuurlijk grote kansen met zich mee, bekijk mijn voorbeeld maar eens ;)

content en hashtags op linkedin

Zoeken op hashtags in Nederlands

Ook zijn  de hashtags in het Nederlands nu aanklikbaar (wat ook in het Engels al langer kon). Het is dus des te belangrijker dat je je content voorziet van deze labels zodat ze gemakkelijk traceerbaar zijn. content en hashtags op linkedin

Klik je op een hashtag, dan kom je daarmee in één klap in een soort groep over desbetreffend onderwerp terecht wat weer heel interessant is om eventueel te volgen. Deze hashtags, die je volgt, komen op je homepage onder je ‘community’s’ te hangen en kun je zelf vastpinnen zodat ze gemakkelijk terug te vinden zijn.

Alle info omtrent hashtags vind je hier terug: https://www.corinnekeijzer.nl/2017/03/07/hoe-gebruik-je-hashtags-op-linkedin/ 

content en hashtags op linkedin

 

Eerdere overzichten LinkedIn updates 2018

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug van het afgelopen jaar:

Alles omtrent de nieuwe lay-out voor de LinkedIn bedrijfspagina vind je hier terug: https://www.corinnekeijzer.nl/2018/11/08/nieuwe-lay-out-linkedin-bedrijfspagina/

Meer succes met LinkedIn – klanten en leads werven met LinkedIn

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen? Je kunt:

linkedin online video training